Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > @Acasă > În Bucătărie > 13 fructe exotice super interesante!
  • În Bucătărie

13 fructe exotice super interesante!

  • Autor : Laura Bogaciu
  • Data publicare : 10 iulie, 2023
  • Data modificare : 10 iulie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ai auzit, probabil, de papaya, lychee sau kaki. Dar știi ce este acerola, sau mangustan? Nu-i bai, nici noi nu știam excat de unde să le luăm… Dar ne-am documentat și-acum își povestim și ție despre câteva fructe exotice deosebite.

Taraba plina cu mai multe cosuri cu fructe exotice

Despre fructe se vorbește numai și numai de bine. Pe bună dreptate. Pentru că sunt pline de vitamine, minerale și fibre. În plus, fructele par să fie mai gustoase decât legumele și mai ușor de acceptat, cel puțin în ceea ce-i privește pe copii. Cu excepțiile de rigoare… Și cunosc o astfel de excepție și continui să mă minunez cum este posibil să nu pui gura pe niciun fruct! Mai mult, pe niciun preparat care conține fructe! Și nu, persoana nu mai este un copil, are 34 de ani acum și nici în ziua de azi nu știe ce gust au, de exemplu, piersicile, strugurii, căpșunile… Personal o consider o… curiozitate a naturii.

Și apropo de fructe și de curiozități, tocmai am aflat – și vreau să împărtășesc cu tine – că avocado este fruct și el sau că merele plutesc în apă deoarece conțin în proporție de 25% aer și că oferă organismului mai multă energie decât cafeaua. Și știai că o jumătate de cană de smochine are la fel de mult calciu ca o jumătate de cană de lapte? Sau că ananasul rodește un singur fruct pe an și că, în vreme ce căpșunile nu sunt cu adevarat fructe de pădure (pentru că nu în pădure cresc), bananele – ei bine! – chiar sunt fructe de pădure! Tropicale sau ecuatoriale, dar tot păduri…

Hai să vedem… Câte dintre aceste fructe exotice cunoșteai deja?

Dacă am ajuns atât de… departe, la fructele exotice, hai să facem cunoștință cu câteva dintre ele. Măcar teoretic, fiindcă e posibil ca pe unele să nici n-avem ocazia să le gustăm vreodată. Sau cine știe…

Carambola (fructul-stea)

„De loc” din Asia de Sud-Est, carambola este un fruct ceros, care la maturitate devine galben-auriu. Are un gust dulce-acrișor, care duce cu gândul la citrice, mere și prune. Un singur fruct are mai puțin de 40 de calorii, dar compensează prin bogăția de fibre și vitamina C. Pentru a fi consumat nu trebuie nici decojit, nici să i se îndepărteze semințele. Se spală, se taie și pur și simplu se consumă. Singurele persoane care trebuie să se țină departe de acest fruct sunt cele care au probleme renale, deoarece carambola conține acid oxalic, cauza formării pietrelor la rinichi.

Fructe exotice: carambola, sau fructul stea, fotografiat pe tocator de lemn
Carambola

Rambutan

Originar și el tot din Asia de Sud-Est, rambutanul are coaja roșie sau galbenă, acoperită de peri moi. Când deschizi coaja exterioară, dezvălui o pulpă albă și suculentă, cu gust dulce-acrișor și ușor acidulat. Mulți îl compară cu gustul strugurilor sau litchi-ului, dar cu o notă distinctivă.

Această fructă este considerată o delicatesă în multe țări asiatice și este apreciată nu doar pentru gustul său, ci și pentru proprietățile sale benefice. Este bogat în vitamina C, fier și fibre și se spune că are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Fruct rambutan proaspat, vopt, asezat intr-un cos
Rambutan

Acai

Fructele de Acai (pronunțat ah-sah-ee) cresc în America de Sud, în special în Brazilia. Sunt cam de mărimea unei afine, au o sămânță mare, necomestibilă, și gust de ciocolată și fructe de pădure. Ca toate fructele de pădure, acai este bogat în fibre și antioxidanți. Și poate fi consumat în diverse moduri (de exemplu sub formă de smoothie sau ca topping pe diferite deserturi).

Fructele proaspete sunt rar disponibile în afara regiunilor de origine, însă se găsesc sub formă de pulbere sau suplimente. 

Close up cu acai, fruct exotic asemanator cu afinele, care creste ciorchine
Acai

Jackfruit

Jackfruit (zis și nuca de pâine) este cel mai mare fruct din lume, ajungând să cântărească până la 45 de kilograme. Este originar din India și a câștigat popularitate ca înlocuitor al cărnii în diverse preparate (da, ai citit bine!). Pulpa acestui fruct, fiind fibroasă, imită textura cărnii de porc, motiv pentru care este foarte apreciat de vegetarieni sau vegani. Poate avea un gust neutru sau dulce, în funcție de cât de copt este. Este bogat în vitaminele B si C și potasiu.

Jackfruit, fruct tropical, fotografiat crud, in copac
Jackfruit

Fructul Dragonului

Cunoscut și sub numele de pitaya, se numără printre fructele exotice originare din regiunile tropicale ale Americii de Sud și Centrale și din Asia de Sud-Est. Crește pe un cactus și e un fruct cu un conținut mare de fibre, vitamine și minerale. În plus, ajută la menținerea unei microbiote intestinale sănătoase, adică a unui echilibru între bacteriile bune și cele rele.

Există două varietăți principale: pitaya albă și pitaya roșie. Pitaya albă are coajă exterioară roz pal sau galbenă, iar pulpa sa este albă, cu semințe mici și negre. Pitaya roșie are coajă exterioară roșie sau roz intens, iar pulpa sa poate fi de culoare roșie sau albă, cu semințe negre. Ambele au o textură crocantă și o aromă dulce și subtilă. Coaja fructului, de culoare galbenă sau roz, solzoasă ca pielea dragonului, nu este comestibilă. Pulpa, plină de semințe mici și negre, are gust de kiwi sau de pară. Și se mănâncă folosind lingurița. Ori poate fi adăugată în cocktaluri și deserturi.

Close up cu Fructul Dragonului, unul din fructe exotice, cu coaja roz si pulpa alba cu seminte negre
Fructul Dragonului

Guava

Se crede că guavele își au originea în America Centrală și de Sud. Suculente, dulci și acide, acestea pot aminti de căpșuni și pere. Coaja comestibilă poate fi albă, galbenă, roz sau roșie. Unele guave sunt fără semințe, altele cu semințe, și toate sunt comestibile. O guava are mai multă vitamina C decât o portocală, pe lângă vitamina A, fibre, potasiu și fosfor. Sunt fructe exotice folosite și în sucuri, gemuri și deserturi.

Guava proaspata, intregi si in sectiune, cu coaja verde si pulpa roz. Fructe exotice
Guava

Fructul Pasiunii

Parfumat și de culoare mov, roșu sau galben, Fructul Pasiunii provine din America de Sud. Misionarii spanioli l-au denumit astfel pentru floarea sa cu cinci petale, pe care o vedeau ca simbol al rănilor lui Hristos în timpul crucificării. Are un gust asemănător cu cel al guavei, fiind bogat în potasiu și fibre, cu doar 17,5 calorii per fruct. Tate fructul în două, apoi scoate și mănâncă semințele și pulpa.

close up cu fructul pasiunii
Fructul Pasiunii

Durian

Durian este un fructul național al Malaeziei, supranumit și „regele fructelor”. Asta poate și pentru că ajunge chiar și la o greutate de 18 kg. Este un fruct pe care fie îl iubești, fie îl urăști. Și dacă-ți spun și denumirea lui populară, cel mai probabil că soarta îi va fi pecetluită și nu te vei încumeta să-l guști vreodată. Ei bine, i se mai spune și „fructul cadavrului” din cauza mirosului său extrem de neplacut. Dar este, de altfel, un fruct  bogat în fier, vitamina C, acid folic, potasiu și grăsimi sănătoase. Și cu numai 357 de calorii la o cană de fruct!

Fruct durian in sectiune, cu coaja tepoasa si miez galbem. Fructe exotice din Malesia
Durian

Mangostan

Este considerat unul dintre cele mai delicioase și mai valoroase fructe din lume. E de mărimea unei mandarine și are o coajă dură, de culoare purpurie. Pulpa albă e moale și are o aromă unică ce amintește de banane și piersici. Se consumă proaspăt, sub formă de suc sau gem. Fructul de mangostan este bogat în xantone, antioxidanți despre care se crede că au proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene.

Close up cu fruct mangostan copt, asezat pe masa de lemn. Unul din fructe exotice, tropicale, dulce si gustos.
Mangostan

Acerola

Fructul cu aspect de cireașă (i se mai spune și „cireșul de Barbados”) este renumit pentru conținutul său deosebit de ridicat de vitamina C, care ajută la stimularea funcției imunitare și la sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Aceste fructe exotixe sunt pline de fitonutrienți și alți antioxidanți, așa că oferă o mulțime de motive pentru a fi consumate.

Acerola are o coajă subțire și netedă, de culoare roșie sau portocalie, iar pulpa sa este suculentă, de culoare galbenă sau portocalie. Gustul este acrișor și dulce, cu note de căpșune și zmeură. Deși este consumat, de obicei proaspăt, acerola poate fi găsită și sub formă de suc, pulbere sau supliment alimentar.

Acerola, fructe exotice asemanatoare cu ciresele, rosii si mici.
Acerola

Kiwano (Pepenele cu coarne)

Cu un aspect frapant, Kiwano e un fruct exotic de origine africană, membru al familiei… castraveților! Se consumă interiorul gelatinos, de culoare verde strălucitor, cu tot cu semințele moi. Aroma sa ușoară a fost comparată cu cea a castravetelui sau a lămâilor verzi, cu o notă de banană. Poate fi folosit în salate, amestecat în iaurt sau transformat în smoothie sau suc. Pepenele cu coarne este bogat în antioxidanți, inclusiv vitamina A, având un conținut scăzut de calorii.

Kiwano, pepenele cu coarne, cu interior verde gelatinos si coaja portocalie. Fructe exotice
Kiwano

Physalis

Cunoscut și drept „cireașa de aur” sau „lampionul chinezesc”, este un fruct extrem de popular, care provine din America de Sud. E posibil să-l fi văzut și pe la noi, prin restaurante, alături de diverse deserturi. 

Fructul mic și sferic, este (culmea!) înrudit cu roșiile, cartofii și ardeii. Când e copt, capătă o nuanță portocalie strălucitoare și devine extrem de atrăgător. Are o textură este moale și suculentă, iar gustul este dulce și ușor acidulat – o combinație inedită!

În plus, este bogat în vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina A, fier, potasiu și antioxidanți. De asemenea, este o sursă bună de fibre.

Cineva tine in mana mai multer fructe exotice Physalis
Physalis

Santol

Zis și „fructul de bumbac”, este un fruct exotic originar din Asia de Sud-Est, în special din Filipine și Thailanda. Are o formă rotundă sau ovală, coajă groasă, iar culoarea poate varia de la galben-pal la galben-portocaliu. Pulpa fructului este albă și suculentă, iar în centrul său se află o coajă fibroasă și lemnoasă care conține semințele.

Gustul santolului este unic și complex – o combinație de dulce-acrișor, cu note subtile de citrice și piersici. Uneori este descrisă ca având o aromă similară cu cea a ananasului sau a piersicilor. Se consumă proaspăt, de obicei, direct din coajă. De asemenea, santolul este adesea utilizat în bucătăria asiatică pentru a adăuga o notă distinctivă și exotică în preparatele culinare.

Fructe exotice: santol
Santol

Nu știu câte ai gustat din ele (și câte vei avea ocazia să încerci), dar la cum apar și pe la noi tot felul de fructe exotice, nu e exclus să le găsești la tarabă. 

Iar dacă tot vorbim de gusturi interesante, hai să afli mai multe despre umami, al cinci-lea gust. Sau despre cea mai bună și mai scumpă carne de vită din lume, Wagyu A5.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • fructe exotice
  • fructe tropicale
  • gusturi exotice
Citește și
Cele mai bune metode de a păstra ierburile aromatice
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Cele mai bune metode de a păstra ierburile aromatice
Variante de sandvișuri: 43 idei de topping-uri pentru banala pâine prăjită de la micul dejun
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Rețete
Variante de sandvișuri: 43 idei de topping-uri pentru banala pâine prăjită de la micul dejun
7 metode de conservare a roșiilor
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
7 metode de conservare a roșiilor
Cum să depozitezi mâncarea corect? Trucuri super utile pentru organizarea frigiderului
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Cum să depozitezi mâncarea corect? Trucuri super utile pentru organizarea frigiderului
Rețetă de maia: cum să o „crești” acasă
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Rețete
Rețetă de maia: cum să o „crești” acasă
Ce este sosul Habanero și cum se face
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Rețete
Ce este sosul Habanero și cum se face
Cum se gătește somonul așa încât să iasă perfect de fiecare dată
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Cum se gătește somonul așa încât să iasă perfect de fiecare dată
Care e diferența între anșoa și sardine?
Citește articolul
  • În Bucătărie
Care e diferența între anșoa și sardine?
14 reguli de bază la gătit, de care să ții cont când faci mâncare
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
14 reguli de bază la gătit, de care să ții cont când faci mâncare
Caută
Postări recente
  • Sciccheria, o arie culinară <em>di alta classe</em>, pe note de <em>dolce vita</em>
    Sciccheria, o arie culinară di alta classe, pe note de dolce vita
    • Data publicare : 4 octombrie, 2023
    • Data modificare : 4 octombrie, 2023
  • Povestea borșului. Cui aparține zeama fermentată care acrește ciorba și unde mănânci un borș bun în București
    Povestea borșului. Cui aparține zeama fermentată care acrește ciorba și unde mănânci un borș bun în București
    • Data publicare : 3 octombrie, 2023
    • Data modificare : 3 octombrie, 2023
  • FoodService & Hospitality Expo 2023, cel mai mare târg de Retail și Horeca
    FoodService & Hospitality Expo 2023, cel mai mare târg de Retail și Horeca
    • Data publicare : 2 octombrie, 2023
    • Data modificare : 2 octombrie, 2023
  • 11 dintre cele mai scumpe cafele din lume (și mai bune)
    11 dintre cele mai scumpe cafele din lume (și mai bune)
    • Data publicare : 2 octombrie, 2023
    • Data modificare : 4 octombrie, 2023
  • Slow Coffee Festival 2023: o ediție fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool
    Slow Coffee Festival 2023: o ediție fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool
    • Data publicare : 29 septembrie, 2023
    • Data modificare : 29 septembrie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
Alegerea editorilor
  • Cele mai instagramabile restaurante din București
    • Hot Spots
    Cele mai instagramabile restaurante din București

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ