Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Repere > Zexe – ambitia unei familii de a reinventa gustul romanesc: "Noi vrem sa ne castigam banii facandu-ne clientii fericiti"
  • Repere

Zexe – ambitia unei familii de a reinventa gustul romanesc: "Noi vrem sa ne castigam banii facandu-ne clientii fericiti"

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 8 iulie, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Proprietarii Zexe au o noua misiune ambitioasa: dupa ce au reinventat bucataria romaneasca la Zahana, acum vor sa faca acelasi lucru si cu preparatele cu specific pescaresc. Astfel, au inceput un nou pariu pe piata restaurantelor din Romania sub forma cherhanalei Zexe, restaurant pescaresc. Dar, pana la acesta, sa va povestim cum a inceput intreaga poveste Zexe.

Alexandru Consulea, cunoscut prietenilor ca Sandu, a primit prin ‘98 un sfat care avea sa-i schimbe complet traiectoria; contabila sefa de la firma la care lucra i-a zis: “daca tot petreci atata timp prin carciumi, de ce nu-ti deschizi carciuma ta?”. Asa ca Sandu s-a gandit ce i-ar placea lui sa gaseasca in restaurantele pe care le frecventa si a adus toate preparatele inimii sale in primul Zexe deschis in ‘98. S-a inspirat din retetele mamei si tatalui sau si, ajutat de Amalia, sotia lui si bucatarul Zexe, a creat un meniu in care mancarea romaneasca sa troneze din nou.

familia zexe
O parte din familia Zexe

Evolutia gustului romanesc

Timp de 3 ani, Zexe a crescut ca-n basme, ajungand sa aiba si 200 de clienti pe zi. Din pacate, chiria pentru acest spatiu s-a dublat, familia Consulea fiind nevoita sa inchida pravalia. A urmat o pauza mare, 2001-2009, perioada in care, spune Amalia, “lumea ne-a uitat”. Pana sa se mute in noul spatiu, cel actual, familia Consulea si-a mai incercat norocul cu un restaurant unguresc, unul cu inspiratie din Budapesta unde Amalia a si fost la un training. Localul unguresc nu a functionat, din motive departe de intelegerea proprietarilor: “mancam cu placere mancare ungureasca in Budapesta, dar nu si la noi acasa”. Abia in 2009 zahanaua revine, mai mare si mai puternica, desi abia dupa 2 ani incepe sa functioneze in parametri normali.

Ideea zahanalei a fost aceea de a aduce gustul romanesc mai aproape de public. Si aici nu vorbim de preparatele traditionale romanesti promovate de cam toate restaurantele de profil care vand piept de pui la gratar si tigai picante, acele mancaruri facute fara emotie si fara ambitia de a fi cea mai buna. Vorbim de acel gust din gastronomia noastra cu care romanii sunt obisnuiti si fericiti. Si, asa cum zice si Sandu: “pentru mine fasolea batuta e la fel de buna ca foie gras-ul. Daca e facuta cum trebuie”. Si ei asta si-au propus: sa faca cea mai buna mancare romaneasca.

zexe cherhana (24)
Cherhanaua Zexe

Ca sa fie mai aproape de aceasta realizare, au infiintat o academie gastronomica, la care presedinte de onoare e Andrei Plesu. Aici au o armata formata din 2 doamne care scormonesc prin arhive dupa carti vechi de bucate. Apoi, Alexandru si Amalia le iau, le studiaza, si incearca retetele preparate in anii 1800 – 1900. Dar, asa cum spuneau proprietarii Zexe, gustul acutal nu mai are nicio treaba cu gustul de la 1800. Cel mai bun exemplu e cel al retetei originale de mititei, preparat pe care si-au propus sa-l faca exact cum a fost gandit de familia Oras(i)anu, inventatorii mititeilor. Au facut reteta asta de 4 ori, dar ceva nu dadea bine la preparatul cu care Romania a cucerit Europa la Expozitia Mondiala de la Paris din 1889. Asta pentru ca reteta originala avea niste condimente anume si mititeii ieseau prea dulci, prea grei: “sa ne amintim ca pe la 1906 apare bicarbonatul si, ulterior, sifonul, care dau pufosenie micilor. Lumea vrea sa manance mai light, chiar daca mananca mititei. Asa ca mai scazi din slanina si adaugi sifon”. Asadar, e clar ca gustul e evolutiv, de aceea proprietarii Zexe cauta inspiratia din trecut, dar adapteaza totul la gusturile actuale, testeaza si apoi isi stabilesc meniul. Asta fac la Zahana, dar si la Cherhanaua nou deschisa.

zexe cherhana (5)

 

Misiunea cu specialitati din peste

La Cherhana, misiunea a fost alta: de a aduce pestele mai aproape de tineri. “Am vazut ca romanul este tributar unui gust anume, un gust pe care il stie din copilarie. Si am mai observat ca tinerii se intorc catre acest gust romanesc care le-a ramas cumva in minte de la parinti si de la bunici. Bucataria noastra isi propune sa reconsidere si sa reconstruiasca acest gust romanesc”, spune Alexandru. Asa ca s-au uitat atent la ce inseamna pestele pentru clienti, dar si pentru ei. Si si-au dat seama ca la peste exista 2 mari probleme: are oase si are un miros pregnant. Si fix asta vor sa elimine in retetele de la cherhana: sa scape pestele de oase si de miros. Si sa-l integreze in retete creative, acele preparate mult iubite de romani, o tocanita, o ciorba facuta intr-un fel anume, o iahnie, retete pe care s-au gandit sa le faca eliminand carnea si adaugand peste.

Si pentru retetele de la cherhana, familia Consulea apeleaza la studiile facute cu ajutorul academiei gastronomice. Acum, meniul e in santier, asa cum ne-au spus chiar ei. Inca testeaza diverse retete si metode de preparare. Cand am ajuns noi la restaurant, tocmai degustau o iahnie cu tentacule afumate de caracatita. Au degustat 50-60 de feluri de peste si fructe de mare in cautarea acelora care nu au un miros asa agresiv si care nu au atat de multe oase incat sa te mozolesti tot la o simpla masa. De asemenea, mai e o mentalitate pe care vor s-o schimbe prin infiintarea cherhanalei Zexe. Amalia spune ca atunci cand mananci peste ai impresia ca fie esti bolnav, fie esti la dieta. Pentru ca, vorba francezului, “pestele e o baza buna pentru un sos perfect”. Pestele e un aliment neutru, de aceea cel mai des il gasesti pregatit la gratar sau prajit, cu mult sos. Fara o garnitura perfecta, pestele are un gust neutru. Asa ca o alta provocare a familiei Consulea a fost sa gandeasca retete care sa evidentieze calitatile pestelui, nu sa-l lase intr-un con de umbra.

zexe cherhana (20)

Cel mai greu pas in deschiderea acestei cherhanale a fost sa gaseasca peste, peste bun. “Am avut mari emotii in ceea ce priveste marfa pentru acest restaurant. Stiam de unde sa-mi iau vita, rata, dar pestele e materie perisabila si a doua prospetime a pestelui poate sa fie extrem de periculoasa. Pestele, cand nu e proaspat, poate sa fie mortal. La fel si la fructele de mare, cand marfa e alterata, nu exista acel miros care sa semnalizeze cand nu e ceea ce trebuie. Pestele poate sa fie infestat si poti sa omori o masa intreaga”, spune proprietarul Zexe.

Teama cand vine vorba de peste nu are cum sa dispara asa usor. Dar Alexandru si Amalia au sunat toti furnizorii principali de peste si si-au creat o baza de la care sa ia produse manevrate in conditii de siguranta. Au gasit sa ia peste si de la cei mai mari producatori care au ferme de sturioni, oameni care au o baza piscicola de 3600 de hectare. “Problema la pescaria in Romania este ca e foarte braconata, nimeni nu poate sa-ti dea acte pe pestele vandut, nu ai cum sa fiscalizezi. Sigur, poti sa gasesti un peste minunat in Romania, dar fara acte”, adauga Sandu referitor la micii pescari independenti, ca sa le spunem asa. Si mai exista un risc legat de preparatele din peste: preconceptia romanilor legata de produsele congelate, mai ales fructele de mare congelate. Dar, Sandu a zis-o scurt si la obiect: “sa ne lamurim, in Romania nu exista creveti proaspeti. Proaspat pentru mine inseamna viu. Daca vrei sa te cred ca vinzi creveti proaspeti, arata-mi certificatul de imbarcare din India si avizul de cand a fost pescuit si sa aiba aceeasi zi trecuta pe ele”.

Vrem sa ne castigam banii facandu-ne clientii fericiti

Meniul de la Cherhanua Zexe e acum in santier, dar dupa multiple studii si reinterpretari plus degustari vor ajunge la o forma finala in care pestele isi va face loc in preparate cu gust romanesc. Cherhanaua e o noua incercare pentru familia Consulea, asa cum spun chiar ei: “romanii fac o carciuma ca sa castige bani. Noi vrem, prin ceea ce facem, banii sa fie o consecinta. Noi vrem sa ne castigam banii facandu-ne clientii fericiti. De aceea, ne disociem total de cei care fac lucrurile fara ambitie, nu avem nicio treaba cu niciun alt local din Bucuresti pentru ca noi avem ambitia de a face cea mai buna mancare, sa cream cel mai placut ambient atat cat putem, dar un lucru e sigur: mancarea care ajunge in farfuriile noastre e dupa un lung studiu si asta se simte”.

zexe cherhana (17)

Povestea Zexe e una in care traditia se impleteste cu inovatia, e una in care esecurile au fost transformate in ambitii, e una in care mancarea are istorie, dar, cel mai important in aceasta poveste e ca intregul concept Zexe e o afacere de familie. Sandu – capitan de vas, Amalia – bucatar sef; fata cea mare a lui Sandu – Ana Consulea a studiat in Franta intorcandu-se in Romania cu diploma de “CAP de Patisserie”, o titulatura ravnita de catre patiserii specialisti. Acum conduce Zexe cofeturi, “cele mai bune dulciuri din oras”, cum ne-au spus Consulea seniori; baiatul lui Sandu se ocupa de carmangeria Zexe, locul unde isi fac ei singuri carne, mezeluri, carnati si altele facute dupa retete traditionale reinventate; fata Consulea cea mica se ocupa de partea de bauturi din restaurante. Iar cel mic al celor 2 Consulea a inceput si el sa ajute prin localuri, dar are doar 6 ani, mai are timp sa-si stabileasca pozitia in aceasta afacere de familie.

zexe cherhana (15)

Zexe a fost gandit ca o carciuma, dar acum e mult mai mult de atat. E un intreg concept, un proiect gastronomic, o initiativa care mai adauga o caramida la istoria culinara a Romaniei. Iar in curand va vom povesti mai multe si despre bucatarul care pune in practica toate descoperirile culinare.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Citește și
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Citește articolul
  • Repere
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Citește articolul
  • Repere
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Citește articolul
  • Repere
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Caută
Postări recente
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
De la restaurante care servesc mâncăruri tradiționale românești 🇷🇴, până la cele cu bucătărie internațională de înaltă calitate ✨, hai să dăm o tură culinară prin Oradea și să vedem câteva localuri excelente!
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ