Zona Transilvaniei s-a imbogatit in materie de festivaluri gastronomice care promoveaza gusturile romanesti, produsele traditionale si retetele zonei. Am observat asta anul trecut prin brunch-urile si expeditiile culinare organizate de My Transylvania, dar si prin organizarea primului festival de cultura gastornomica din zona.
Mai mult, in Brasov exista Bistro de’l Arte, local implicat in promovarea produselor romanesti si a mancarurilor care sa duca traditia mai departe. Acesta devine gazda unui nou eveniment care sa spuna povestea gastronomiei romanesti: Vinuri & gusturi de la noi – tara Barsei & tinutul celor 3 Scaune.
Slow Food Tara Barsei impreuna cu Bistro de l’Arte si Barrique – magazin de vinuri, va invita la o seara cu arome si gusturi romanesti, joi pe 5 mai.
Somelierul Lucian Dan de la Barrique ne propune sa ne cunoastem mai bine degustand cateva dintre cele mai bune vinuri realizate din soiuri romanesti. In acelasi timp, Oana Coanta, bucatar la Bistro de l’Arte, va asorta vinurilor degustate cateva preparate potrivite primaverii.
In ultimii ani, Bistro de l’Arte a devenit cunoscut si pentru modul in care cauta si foloseste ingrediente din surse locale, de la producatori ‘din jurul casei’: tara Barsei, tara Fagarasului si tinutul celor 3 Scaune. Si de aceasta data, meniul se va baza pe colaborarea cu furnizori locali.
Pentru cei care vor dori sa bea in plus, vinurile vor avea preturi speciale:
– vinurile albe – 6 lei pahar
– vinurile rosii si roze: 8 lei/pahar
Vinuri pe care la veti gasi la degustare:
Feteasca Regala (2014) – Liliac (Lechinta, Mures)
Sarba & Plavaie (2014) – Epicentrum (Crama Garboiu, Vrancea)
Tamaioasa Romaneasca (2014) – Colocviu la Roma (Cotnari, Vrancea)
Feteasca Neagra (2012) – Cantus Primvs (Dealu Mare, Prahova)
Novac (2012) – Stirbey (Dragasani, Valcea)
3 Fete Negre (2012-2013-2014) – Aurelia Visinescu (Dealu Mare, Prahova)
Busuioaca Rose (2012) – Cramele Basilescu (Dealu Mare, Prahova)
Mancaruri:
Placinta cu branza sarata de oaie de la ferma Catean [Rotbav] si verdeturi, cozi de ceapa si usturoi verde de la ferma lui Lucian Dragomir [Vad si Sanpetru]
Potarnichi de la Ferma Harman umplute cu nuca pe mancare de arpacas si mazare dulce
Buna de Ardeal – prajitura traditionala cu gem de nuca, bulion si crema de gris & sorbet din sirop de soc
Pret: 65 lei/persoana (include degustare 7 vinuri romanesti si meniul care va complimenta vinurile)
Rezervari la 0371.422 989 sau 0720.535 566 [Bistro de l’Arte]