Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara bucatele. Savoarea lor deosebita este data de bogatia si calitatea ingredientelor.
Pe langa faptul ca folosesc ingrediente proaspete si sunt maestrii gatitului, secretul grecilor se afla in ritualul de a manca: mancatul nu este doar o faza complementara a vietii de zi cu zi, este un moment important petrecut impreuna cu familia si prietenii.
Vara aceasta bucatarul grec, Pavlos, va aduce Grecia in bucataria de la Chefs Experience.
Daca nu ai plecat in vacanta si ti-e dor de gusturile autentice ale preparatelor mediteraneene, traieste experienta greceasca pe Floreasca 55.
Pavlos a pregatit cateva preparate dupa retetele traditionale din familia sa. Daca mergi la Chefs trebuie neaparat sa incerci Saganaki cu creveti, rosii si branza feta sau souvlaki cu miel, cartofi aromatizati cu usturoi si verdeturi completati de un tzatziki racoritor cu castraveti, usturoi, iaurt grecesc si cateva ingrediente secrete.
Daca preferi branza, Buiurdi va fi cu siguranta pe placul tau. Este un aperitiv delicios, cu branza feta calda, un pic de ardei iute, rosii cherry si ardei gras. Cei care adopta dieta vegetariana si nu numai, vor gasi la Chefs un preparat traditional savuros: Halloumi cu vinete si rosii cherry la gratar cu busuioc fresh si ulei de masline.
Nici doamnele si domnisoarele care tin la silueta nu trebuie sa-si faca griji. Pavlos le-a pregatit un Mediteranean Sunset cu piept de pui si ardei gras la gratar cu ulei de masline si busuioc proaspat.
Asadar, cine vrea sa petreaca o seara ca in Grecia, este asteptat la Chefs unde bucatarul grec Pavols aduce tot ce are Grecia mai delicios in farfuriile voastre.
Detalii despre toate preparatele grecesti pe care le puteti servi la Chefs gasiti AICI.