Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Va uitati in meniu? Stati putin sa plec eu…
  • Arhivă articole

Va uitati in meniu? Stati putin sa plec eu…

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 28 iunie, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Restaurant Casa Fluturilor pe Dacia in Bucuresti - steak pe roca vulcanica

Cam asa fac aproape toti chelnerii din Bucuresti. O fi vreun consemn dat de cei din Viilor, fara indoiala, ca alta explicatie nu gasesc. Si cei care nu au trecut pe la celebrul liceu se iau dupa “veterani”, care se retrag spasiti in celalalt colt al salii sau al curtii cand vad ca deschizi meniul, “ca sa nu deranjeze”. Si, sigur, cand insisti sa fii deranjat fiindca nu te descurci cu almanahul pe care il ai in fata, incepe sa-ti citeasca cu voce tare si sa repete ce scrie acolo.

Asa si la Casa Fluturilor, no surprise, deci… Stateam si ma uitam la chelnerul acela deloc tanar (probabil cu stagii vechi prin Sali de restaurant, vreau sa spun) care s-a dus intr-un colt, a pus ochii in pamant si a impietrit acolo fara sa schiteze vreun gest o lunga bucata de timp. Nu s-a uitat nici la televizor, nici altceva nu mai avea de facut, pentru ca restaurantul era gol-golut, nici macar spre noi nu a intors vreodat privirea.

Casa Fluturilor e numele sub care gasiti casa din bulevardul Dacia unde a fost inainte restaurantul Casa Odobesti incepand cu mai 2015 incoace, gard in gard cu mai cunoscutul Sis Kebab. Nu-mi aduc bine aminte cum era amenajat fostul restaurant, insa nu cred ca au facut vreo schimbare semnificativa in interior, si nici in gradina. Inauntru au o camera de joaca pentru copii, insa e pe jumatate gata, deocamdata.

Oricum, gradina e destul de mare si frumoasa, nu cred ca va intra cineva inauntru pana in octombrie, si nici nu pare sa fie amenajat definitiv interiorul. Nu stiu daca au fost obligati sa inconjoare gradina aceea frumoasa cu un gard de cativa metri inaltime, ca sa nu se vada nimic dincolo de ea, fiindca sunt copaci batrani si case vechi de vazut dincolo, lucruri frumoase, pe care nu le mai vezi prea des in Bucuresti. Am vazut dincolo de zid nuci mari, ciresi si chiar un otetar batran. Asta in curtea vecinilor, pentru ca pe a lor au acoperit-o in totalitate cu o mocheta rosie…

Cat priveste mancarea de la Casa Fluturilor, si acestia s-au centrat pe un concept foarte riscant in Bucuresti, si anume carnea cruda fripta in fata ta pe pietre incinse. Au fost mai multe incercari cu aceasta “gaselnita” in oras, dar nu imi aduc aminte ca vreuna sa fi avut succesul asteptat. Primul cred ca a adus aceste pietre Jacob Hausmann la Mica Elvetie, si imi aduc si acum aminte neplacuta experienta cu ele, dupa multi ani. Au mai fost cei de la Style Roaster Spot, inchisi mult prea repede dupa o investitie atat de mare, si apoi altii, dintre care unii inca asteptand profiturile.

Au nu numai carnea de fript pe piatra vulcanica in meniu, ci si tot felul de alte mancaruri. Am luat o supa de broccoli, un fel de pasta, un bulion foarte gros, dar cu gust rezonabil. Bunicica a fost si supa de ceapa. Sparanghelul batran si ars pe plita a ramas intreg in farfurie. Ne-am bazat pe carne, totusi, recomandata ca fiind Black Angus, insa eu nu cred ca era! Evident, pana la urma a ajuns cruda pe o parte si arsa pe cealalta, dupa tratamentul cu vulcanul. Cei mai buni au fost cartofii si desertul, tragand linie.

Revenind la serviciu, nici nu i-a dat prin minte sa ne intrebe despre vin, asa cum ne si asteptam, din nou. Un chelner cu totul absent, neinstare sa deschida gura sau sa faca ceva din proprie initiativa, fara sa-i ceri in mod explicit, nici nu stiu de ce i-am pus o nota atat de mare la serviciu… Si inca ceva legat de vin, ca tot a venit in discutie. Noroc ca noua ne place vinul rosu mai rece (16 – 18C), si nu fierbinte, cum e moda in Bucuresti. Insa chelnerul de la Casa Fluturilor il tine la rece-rece, alaturi de vinurile albe in frigider (avea usi de sticla, si se vedea ce e inauntru), pe la 9-10C, si sigur niste clienti care au citit ca “vinul rosu se bea la temperatura camerei” (sic!) ii vor face scandal, asa cum am vazut de multe ori in restaurantele de aici.

Ca veni vorba despre clienti, cand am fost noi acolo riscul de scandal legat de vinul rosu era zero, fiindca nu mai era nimeni, dupa cum am spus, iar noua ne-a placut asa cum ni l-a adus, dupa ce a stat putin in pahar.

Preturile sunt destul de mari la Casa Fluturilor, si asta nu se potriveste cu nimic din ce e in jur, incepand cu zona, cu istoricul locului, cu amenajarea si, mai ales, cu marimea localului. Fara sa ma intrebe, imi permit, totusi, sa le transmit ca eu cred ca si-au facut un calcul gresit cu acest concept, dar unul usturator si uscator la buzunar de gresit. Sper sa ma insel, totusi…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.