James Sharman, fost chef la celebrul restaurant Noma, va deschide un restaurant pe muntele Everest.
Isi propune sa faca acest lucru in plina iarna, in luna decembrie. Acest proiect face parte din misiunea sa de a lansa 20 de astfel de restaurante pop up, in 20 de tari, in 20 de luni.
James Sharman si echipa sa de bucatari profesionisti (onestarhouseparty.com) primesc deja rezervari pentru aceasta experienta inedita ce dureaza 14 zile si care va incepe in Kathmandu pe 10 decembrie si se va incheia pe 23.
Intreaga nebunie costa 1050 de dolari, presupunand ca zborurile catre Nepal ti le platesti singur. In momentul de fata mai sunt doar 15 locuri disponibile (probabil chiar mai putine), iar posibilitatea de a face o rezervare se termina pe 29 noiembrie.
Avand in vedere ca este vorba de un restaurant construit in tabara de la baza Everestului, o excursie de 14 zile intr-o parte a lumii in care nu multi ajung si ca mesele servite vor fi create de Sharman numai din ingrediente locale, pretul nu este deloc mare, dimpotriva.
Restaurantul de pe Everest va fi cel de-al patrulea deschis in acest an, dupa cele din Beijing, Ho Chi Min City si Bangkok.
Vedeti mai jos si o prezentare video a intregului sau proiect: