Risipa de mancare e o problema reala, una pe care majoritatea restaurantelor si lanturilor mari de magazine au inceput deja s-o priveasca dintr-un unghi mai prietenos cu mediul. Incercarea de a stopa sau de a diminua risipa de mancare a condus si la aceasta initiativa a unui restaurant din India.
Minu Pauline este proprietarea unui restaurant din Kochi, India. Intr-o zi a vazut un om al strazii mancand din gunoi, moment in care si-a spus ca trebuia sa faca ceva ca sa schimbe asta. A conectat imediat prima problema cu cea a risipei de mancare de la ea din restaurant si asa a creat un frigider din care oamenii nevoiasi se pot servi cu mancarea ramasa.
Pappadavada este un restaurant ca multe altele: sunt zile mai bune si zile mai lente cu clienti mai putini. Zilele astea pot insemna pierderi pentru restaurant, dar si mancare aruncata. In schimb, aceasta ar putea fi reutilizata pentru cei mai putin norocosi. Fix asta e si scopul frigiderului inaugurat de Minu Pauline. Sa tina mancarea in siguranta pentru cei care au nevoie de ea.
Frigiderul este disponibil in fiecare zi a saptamanii, la orice ora. Pe langa cele 75-80 de portii lasate de Minu, acestei cauze s-au alaturat si alte restaurante, dar si oameni care doneaza mancare.
O idee buna, de aplaudat, ne-ar placea s-o vedem si pe la restaurantele din Bucuresti, nu ziceti?
Cititi si despre o initiativa asemanatoare a unui restaurant din Bucuresti.
Cititi si despre proiectul “Ciorbite in asteptare” al unui restaurant din Bucuresti.