Deschis cu un an in urma in centrul vechi al Clujului, acest restaurant bistro si-a propus sa aduca ”retete internationale folosind produse locale”; nimic nou din acest punct de vedere, tinand cont ca, pe piata, multe din localele de profil agita acest tip de meniu, reclamandu-se sustinatori ai aceluiasi angajament.
Off the wall, l-am vizitat de 3 ori, la o distanta de cateva luni de fiecare data; atmosfera locului se diferentiaza putin (si in bine) de alte bistro-uri ce apar des in Cluj, in sensul ca s-a mizat pe intimitatea clientilor si nu a scoate in valoare opulenta sau o anumita idee de lux. Bistro-ul este nou, dar spatiul nu lasa impresia de steril sau prea incarcat ci de discretie, cu suficienta intimitate pentru a aprecia mancarea si in general momentul mesei.
De la inceput, esti foarte bine primit de angajati, si asta se simte pana la iesire; cei din sala, chiar par sa aprecieze ceea ce fac si se dedica in a-ti propune produse si raspunde la nelamuriri. Inca nu am intalnit pe piata locala un bistro ce ofera asa coerenta intre ceea ce se vrea si ceea ce transmit angajatii.
Ca orice local ce-si doreste calitatea, Off the wall are un meniu relativ de mici dimensiuni; in principal pentru carnivori, cei din bucatarie se joaca bine cu gusturi destul de diferite, dar care nu isi exprima originea lor la maxim, si asta probabil datorita materiei prime folosite. Rizotto-ul cu ciuperci si pancetta este gustos, dar putin extra-fiert, (Brian)-burgerul bine copt, cartofii crocanti iar costitele de porc fondante. Preparatele dau impresia de proaspat insa intensitatea aromelor nu te marcheaza cum mi-as fi dorit. Aceasta e insa o poveste despre care vom vorbi tot mai des in viitorul apropiat si tine de tendinta de standardizare a legumelor, oricat de romanesti ar fi. Deserturile sunt de asemenea pregatite pe loc insa, din nou, le lipseste profunzimea.
Gusturile sunt bogate, pline de lipide, (nu e peiorativ), puse in farfurie intr-un mod direct si fara inflorituri. Nu veti gasi aici, si e de apreciat cand te intereseaza mai intai gustul, acele copy-paste decorative ale unui restaurant Michelin transpuse uneori la mana a 3-a. Mai ramane ca si gustul materiei prime, chiar locala fiind, sa-si gaseasca calea pana la excelenta.
OFF THE WALL – bistro canadian la Cluj
Str. Georges Clemenceau, Cluj Napoca
www.offthewall.ro