Transilvania Gastronomica – food culture festival revine cu a doua editie a unui eveniment care omagiaza mancarea buna, traditiile si gusturile care nu se vor demoda niciodata. Prima editie a fost anul trecut si v-am povestit pe larg despre aceasta aici.
Acum, va invitam sa va faceti planurile pentru perioada 1 – 4 septembrie si sa va impachetati poftele si sa le duceti in frumoasa Transilvanie, la Sibiu mai exact, la festival. Ce va asteapta aflam de la organizatori mai jos:
Festivalul nostru sustine si incurajeaza cresterea comunitatii celor care apreciaza si promoveaza cultura gastronomica autentica din sudul Transilvaniei, adica consuma produse locale. Astfel, credem noi, putem pastra si celebra diversitatea culturala foarte bogata care se regaseste in produsele si retetele locale. Experimentele noastre culinare se adreseaza atat publicului larg si curios cat si specialistilor.
1. Piata CIBIN
Promovam Piata Cibin ca atractie turistica si gastronomica prin organizarea unor zile tematice. Speram astfel sa crestem numarul de vizitatori, dar si sa plasam piata ca cea mai importanta sursa de hrana de calitate, locala si sezonala. Va asteptam intre 1 si 4 septembrie intre 10:00 si 16:00 in Orasul de Jos la intrarile din piata. Cautati voluntarii nostri, va asteptam cu povesti, retete, momente culinare si culturale.
2. Evenimente culinare in restaurantele sibiene
Joi, 1. Sept.
Bistro Jules – ora 13:00
Brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch]: retete tipice din Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului si Podisul Tarnavelor
Syndicat Gourmet – ora 19:00
Cina Gourmet [Gourmet Dinner]: retete bazate pe produse de sezon vinete, branza si rosii
Vineri, 2. Sept.
Bistro Jules – ora 19:00
Bucate boieresti din Romania [Manor Cuisine of Romania]: retete boieresti reinterpretate
Sambata, 3. Sept.
3 Restaurante: Hochmeister, La Pasaj, Bistro Jules
Cina in cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locatii deosebite si povestea celor care au locuit acolo din centrul cetatii Sibiu
Duminica, 4. Sept.
Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialitati ale diverselor comunitati etnice din Transilvania
3. Festival area la Redal Expo
Scena de live cooking & zona de degustari
La scena festivalului va propunem cateva demonstrații de gatit: anul acesta vor fi prezentate retete vechi, de 150 de ani, din sudul Transilvaniei. Ele vor fi reinterpretate, folosind produse locale si de sezon.
Programul evenimentului Transilvania Gastronomica: