The Harbour este unul dintre restaurantele cu vechime din capitala. Localul din piata Amzei a fost de curand renovat, dar nu inainte sa treaca si printr-un redesign conceptual. Detaliile despre “noul” The Harbour le aflam direct de la echipa:
“The Harbour”, restaurantul din Piata Amzei, s-a redeschis. Acum este mai colorat, cu un decor nou, meniu nou, dar aceeasi atmosfera incantatoare si personal prietenos.
In ceea ce priveste noul decor, acesta poarta semnatura renumitului arhitect Stefan Bianco, care are in portofoliu mai multe locatii vestite din Bucuresti. De cum pasesti in Port, se pot remarca varietatea de culori maritime (portocaliu, verde, turcoaz), o combinatie cromatica atractiva, si mobilierul adaptat conceptului. Localul este dotat acum si cu un bar, de unde oaspetii vor primi mai repede bautura dorita. Din vechiul decor s-au pastrat mai multe componente, printre care barca, unica in Romania si creata special pentru The Harbour, candelabrul si ancora, elemente definitorii pentru local, toate insa reconditionate, cu un plus de culoare.
Salonul de jos a fost si el renovat, fiind folosit in special pentru evenimente private, corporate, dar si pentru workshopuri sau diferite lansari.
In ceea ce priveste meniul, acesta s-a transformat intr-un meniu scurt, concis, dar complex, in care s-au pastrat toate preparatele care l-au consacrat pe The Harbour in piata: borsul de gasca, antipasto Harbour, salata Harbour, muschiul de vita maturat pe piatra incinsa, ficat de vitel la gratar, tiramisu, tortul de branza si tortul casei. Din vechiul meniu mai exista un preparat foarte apreciat, considerat chiar „cel mai bun din oras”, mai exact rata pe varza calita la cuptor, care nu se regaseste insa in noul meniu, dar are o zi dedicata, in care poate fi comandat – martea.
Din preparatele noi, unele deja au castigat teren in popularitate, si aici vorbim de supa pescarului, tartarul de somon cu avocado, Torpedo burger (considerat chiar unul dintre cei mai buni burgeri din oras) si pulpa de rata confit.
Cu toate ca s-au produs numeroase schimbari, principalul obiectiv The Harbour a ramas acelasi: importanta fiecarui oaspete, concentrarea pe dorintele si nevoile lui, iar atunci cand trece pentru prima data pragul restaurantului, sa i se ofere o experienta unica, iar el sa se reintoarca cu drag in Port.