Stiati ca?
Doua treimi din oamenii de pe glob, cel mai probabil, au deficienta de fier si o patrime din populatie are deficienta de zinc. Carnea de vita contine fier si zinc necesare organismului, astfel ca integrarea acesteia in alimentatie are clar beneficii asupra echilibrului nutritional.
Se estimeaza ca aproximativ doua treimi din oamenii de pe glob au deficienta de fier, una dintre cele mai raspandite deficiente, spun nutritionistii. Iar carnea de vita este o sursa importanta de fier, una dintre carnurile cu cea mai mare concentratie de fier. Mai mult, fierul din vita este mai usor de absorbit de corpul uman si intr-o cantitate mai mare, undeva la o patrime din fierul biologic al vitei ajungand sa fie absorbit de organismul uman, versus procentul mic de fier pe care il asimileaza oamenii mancand legume verzi.
O alta deficienta frecventa este cea de zinc. Din fericire, mancarurile bogate in fier sunt bogate si in zinc, astfel ca un consum echilibrat de vita poate insemna pana la 25% de zinc absorbit de corpul uman.
Un alt element important pe care il contine carnea de vita in dieta oamenilor este si seleniul, nu nutrient important pentru sistemul imunitar.
Vita este si o sursa importanta de vitamina B12 (vitamina importanta pentru dezvoltare) si B6 (metabolismul aminoacizilor si stimulent muscular). Pe langa toate acestea, carnea de vita mai contine si cantitati importante de carnosina, o substanta care ajuta la reducerea starii de oboseala si poate imbunatati performantele din timpul exercitiilor fizice.
Pentru un steak de vita bun, sunteti asteptati la Dakota.