Semifinala concursului de gastronomie “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, desfasurata ieri la Centrul Aroma, a adus la start 6 chefi de la restaurante si hoteluri din Capitala, care si-au demonstrat maiestria si talentul in fata unui juriu de profesionisti. Ashlie Dias Tomas si Dorel Saru (Crowne Plaza), Cristian Vaduva si Florentina Pisica (Restaurant Classico), Georgeta Codarleanu si Alexandra Dorobantu (Intercontinental), Mihai Ionita si Cornel Puescu (Carol Parc Hotel), Orlando Zaharia si Ionut Pascu (Restaurant Noblesse), Robert Andrei George si Petrica Ciobanescu (Restaurant Mesogios) si ajutorii lor si-au aratat profesionalismul pregatind, timp de 90 de minute, un meniu cu trei feluri – preparate din bucataria romanesca moderna. Printre preparatele prezentate s-au aflat: ruloul de sturion cu ciuperci si garnitura de legume, cotletul de miel la gratar cu ierburi aromate, servit cu legume de sezon, mamaliga, spanac cu usturoi si sos de vin rosu, fileul de salau marint in sfecla rosie pe canapea de ridiche alba cu zet de lamaie verde, sau clatitele cu gutui si stafide. Prin originalitate, talent si daruire, toate cele 6 echipe au reusit sa convinga juriul ca merita sa ajunga in marea finala din 15 decembrie. Juriul a fost format din finalistii editiei precedente a competitiei si din alti bucatari cu experienta in concursuri de arta culinara nationale si internationale. Juriul de specialitate a fost compus din Attila Kovacs si Henrik Sebok (care a fost si presedinte), iar juriul tehnic i-a avut in componenta pe Gabriela Pascaru, Ion Toma, Maria Popa Ginghina si Daniel Stoenescu. Toti cei 6 candidati la trofeul Bucatarul de Aur al Bucurestiului au acumulat peste 60 de puncte, urmand sa fie prezenti Gala Diner de la Terra Grand Ballroom – Ramada Parc din 15 decembrie. Fiecare dintre finalisti va incerca sa isi demonstreze din nou creativitatea, preparatele lor urmand sa fie vandute catre invitati. Fondurile stranse vor fi donate Scolii Speciale nr. 8 “Sfintul Gavril”.
Acasa > Arhivă articole > Semifinala concursului de gastronomie
Semifinala concursului de gastronomie
- Autor : Restograf
- Data publicare : 1 noiembrie, 2010
- Data modificare : 30 iunie, 2022
Tags
Citește și