Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REȚETE

#RețeteDeChef: Cheesecake cu aromă de lămâie, de la Sorin Bontea

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 aprilie, 2021
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
1
Shares
0
0
1
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1

Dacă vrei să prepari un desert pe gât de gustos, pe atât de simplu de făcut, încearcă rețeta de cheesecake de la Chef Sorin Bontea. O prăjitură răcoroasă, cu aromă de lămâie, pe care Chef-ul te învață cum să o faci, pas cu pas (urmărește rețeta video).

Chef Sorin Bontea langa un cheesecake de lamaie, una din felii taiata pe o farfurie

Ești fan „Chefi la cuțite”? Atunci cu atât mai mult vei aprecia o rețetă venită din partea unuia dintre jurații emisiunii! În cartea de bucate Romania’s Greatest Chefs, Sorin Bontea ne împărtășește rețeta sa de cheesecake cu aromă de lămâie (poți descărca și tu cartea de bucate, gratuit).

Două vorbe despre Chef Bontea

Sorin Bontea și-a făcut „debutul” în bucătărie pe când era un copil, această pasiune fiindu-i insuflată de mama sa, care era bucătăreasă la o grădiniță din București. La 16 ani s-a angajat ca ajutor de bucătar la un restaurant cu specific franțuzesc de pe Calea Victoriei, unde trebuia să care marfă și să curețe cartofi și ceapă. Dar visa la mai mult – voia să cunoască alte culturi gastronomice, să călătorească în lume pentru a cunoaște tainele altor bucătării.

Ocazia i s-a ivit atunci când s-a angajat ca bucătar pe vase de croaziere. Deși o consideră una dintre cele mai grele perioade din viață, acolo a învățat să fie organizat, să respecte regulile, dar și să facă cunoștință cu diverse bucătării ale lumii, în fiecare port în care oprea.

A urmat apoi o carieră de succes: a lucrat la hotel Radisson și a fost chef într-unul din cele mai bune restaurante cu specific străin din Capitală. A avut ocazia să gătească pentru vedete precum Madonna, Van Damme, Nicholas Cage sau alții.

De acolo a plecat jurat la Master Chef, iar din 2016 îl urmărim în emisiunea Chefi la Cuțite, alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

foo portret Chef Sorin Bontea in tunica neagra

Două vorbe despre cheesecake

Cheesecake-ul este un desert foarte apreciat peste tot în lume, un răsfăț dulce răcoritor, fin și absolut delicios! Are la bază un blat de biscuiți urmat de un strat de cremă fină de brânză și vine însoțit, de cele mai multe ori, de fructe proaspete sau dulceață. 

Deși după denumire ai crede că este un desert clasic american, cheesecake-ul are, de fapt, origini grecești. Se pare că elenii considerau acest desert o bună sursă de energie, fiind consumat de atleți în timpul primelor jocuri olimpice, din anul 776 îHr.
De-a lungul timpului însă, rețeta a cunoscut multe modificări și îmbunătățiri, iar americanii sunt cei care au adăugat crema de brânză. În 1872, un fermier din New York a încercat să reproducă brânza franțuzească Neufchatel și așa a descoperit, întâmplător, crema de brânză. Clasicul cheesecake newyorkez are o consistență densă, netedă și cremoasă și este servit fără fructe. În Europa, italienii folosesc ricotta, spre exemplu, grecii brânza feta, iar francezii fac un cheesecake ușor, cu gelatină și brânză Neufchatel. Indiferent însă de rețeta de bază, cert este că rezultatul este întotdeauna fantastic!

Cheesecake à la Chef Sorin Bontea

Sorin Bontea si cheesecake-ul sau de lamaie

INGREDIENTE:

 

  • 240 g biscuiți digestivi sau simpli
  • 120 g unt topit
  • 300 ml smântână lichidă (de gătit)
  • 5 ouă (4 ouă și 1 gălbenuș)
  • 4 linguri de amidon
  • 800 g cremă de brânză
  • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • esență de vanilie
  • 1 lime sau lămâie
  • 400 g smântână normală
  • 240 g zahăr

MOD DE PREPARARE

 

  1. Într-un bol, mărunțește biscuiții până vor avea textura pesmetului, apoi adaugă scorțișoara și untul topit. Amestecă bine și dă-le deoparte.
  2. În alt bol, amestecă crema de brânză și zahărul, până ce acesta se topește. După aceea, adaugă toată smântâna, inclusiv cea lichidă, și amestecă bine.
  3. Adaugă ouăle unul câte unul, apoi amidonul, continuând să amesteci foarte bine pentru a preveni formarea de cocoloașe. Pune și esența de vanilie, coajă rasă de lime sau lămâie, după caz. Stoarce și jumătate de lime în compoziție.
  4. Pentru coacere, folosește o formă de copt. În primă fază, toarnă amestecul de biscuiți și unt topit, având grijă să apeși foarte bine, pentru a fi presărat egal peste tot. Bag-o la frigider, timp de aproximativ 10 minute, pentru a se întări.
  5. După ce scoți forma de la frigider, tapetează pereții cu unt și toarnă întreaga compoziție a cremei de brânză preparate anterior.
  6. Încinge cuptorul în prealabil, la 225°C. Când a ajuns la temperatură, introdu forma de copt și las-o timp de 10 minute. După cele 10 minute, redu temperatura la 110 °C și mai lasă la copt circa 25-30 de minute.
  7. Oprește cuptorul și lasă preparatul înăuntru pentru încă o oră. Apoi pune forma de copt la frigider, pentru a se răci.
  8. Între timp, fă o cremă pe care o vei pune deasupra cheesecake-ului: amestecă 400 g de smântână cu 3 linguri de zahăr și amestecă bine până ce acesta se topește. Răzuiește puțină coajă de lime și stoarce și sucul de la o jumătate de lămâie în compoziție. Această cremă, sau mai bine spus glazură, toarn-o peste cheesecake și bagă din nou în frigider până se răcește foarte bine.
  9. La servire poți folosi orice topping – de cireșe, de fructe de pădure etc. – în funcție de preferințe.

Poftă bună!

Cheesecake cu aromă de lămâie (rețeta video)

Descarcă gartuit cartea de bucate Romania’s Greatest Chefs și descoperă mai multe rețete de la cei mai mari bucătari din țara noastră. Iar dacă îți plac, fă o donație Asociației Dăruiește Viața!

Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Tags
  • Cheesecake cu lamaie
  • Cheesecake Sorin Bontea
  • Chef Sorin Bontea
  • Chefi la cutite
  • desert
  • ingrediente cheesecake
  • mod de preparare cheesecake
  • Reteta cheesecake
  • reteta desert
  • reteta pas cu pas
  • Reteta Sorin Bontea
  • reteta video
  • Romania's Greatest Chefs
Citește și
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Citește articolul
  • REȚETE
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
10 salate calde, perfecte pentru trecerea înspre primăvară
Citește articolul
  • REȚETE
10 salate calde, perfecte pentru trecerea înspre primăvară
5 rețete comfort food, iute de făcut
Citește articolul
  • REȚETE
5 rețete comfort food, iute de făcut
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.