Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REȚETE

Rețete INEDITE cu dovleac plăcintar. Meniu complet, de la aperitive la desert.

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 11 octombrie, 2023
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Dovleacul nu e bun doar copt la cuptor (dar, desigur știai asta!). Poate l-ai mai folosit în supă, însă cu un dovleac plăcintar poți face un meniu întreg! Iată câteva cele mai grozave rețete cu dovleac. De la aperitive, la plăcinte, dovleacul plăcintar e rege.

un bucătar cu tunică neagră scobește cu o lingură un dovleac si scoate semintele din el intr-un bol, înconjurat de ingrediente naturale

Bucură-te de cele mai autentice arome ale toamnei cu aceste rețete cu dovleac plăcintar. Bun de la aperitive până la deserturi, dovleacul poate oferi toate felurile de mâncare ale unui meniu. Are o mulțime de vitamine și minerale esențiale! Spre exemplu, vitamina A pentru sistemul imunitar, pentru vedere, și piele. Sau vitamina C, care este antioxidantă. Are și vitamina E, care combate stresul oxidativ. Plus și o mulțime de vitamine din complexul B, esențiale pentru metabolismul celular și pentru producerea de energie. Apoi mai are fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor și zinc. În plus, e și foarte gustos. Uite câte feluri de mâncare poți face din dovleacul plăcintar:

Rețete cu dovleac plăcintar

APERITIV:

Humus de dovleac

un bol de aperitiv cu humus de dovleac plăcintar, verdeață tocată și sâmburi de dovleac, langa câțiva crackers, pe un șervet de bucătărie. Rețete cu dovleac

Folosește tărtăcuțe sculptate pentru a le umplu cu acest humus delicios și inedit din dovleac plăcintar. Ideea e preluată de la Good Food.

 

Ai nevoie de:

  • 1 dovleac mic (500 g)
  • ulei de măsline pentru prăjire
  • 2 căței de usturoi
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de pastă tahini
  • 400 g năut din conservă
  • 1 ardei roșu și 1 ardei galben (fără semințe și feliați)
  • mini grisine sau chipsuri pentru servire

Cum se prepară:

  1. Scoate pulpa dovleacului, tai-o în cuburi și pune-o pe o hârtie de copt, într-o tavă la cuptorul încălzit la 180 de grade. Tot aici pune și usturoiul și stropește cu ulei. În vreo 45 de minute e gata. Scoate și lasă să se răcească.
  2. Pune dovleacul, usturoiul și sucurile lăsate în tavă într-un blender. Adaugă pasta tahini, zeama de lămâie și năutul. Sărează și blendează. Adaugă ulei dacă iese prea gros acest amestec.
  3. Servește cu grisine sau chipsuri.

SUPĂ:

Cremă de dovleac cu curry și cocos

o porție de supă cremă de dovleac plăcintar cu ceapă caramelizată deaspura și o felie de pâine prăjită. Rețete cu dovleac

Supa asta groasă, pentru că e cremă, se potrivește cu un iaurt gros de capră. Și musai cu fulgi de ceapă prăjită pe deasupra!

 

Ai nevoie de:

  • 500 g dovleac cuburi
  • 2 cartofi medii tăiați în cuburi
  • 1 ceapă mare tocată mare
  • 2 căței de usturoi tăiați
  • 50 g unt
  • 2 lingurițe praf de curry
  • 2 linguri de miez de cocos ras
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță de ardei iuți (chili);
  • sare și piper
  • crutoane, iaurt de capră și ceapă prăjită (1 ceapă roșie, pe lângă cea de la ingrediente) pentru servit.

Cum se face:

  1. Călește ceapa și usturoiul în unt și ulei, apoi adaugă cartofii și dovleacul, sărează, piperează și adaugă chili și curry-ul. Amestecă bine 2-3 minute.
  2. Adaugă cocosul ras și apă, cât să le acopere, și lasă să fiarbă. Când sunt fierte, ia de foc și lasă la răcorit.
  3. Mixează totul în blender până obții o cremă fină.
  4. Servește cu crutoane de pâine, cu iaurt de capră și cu câțiva solzi de ceapă prăjiți.

FEL PRINCIPAL:

Paste cu dovleac, usturoi și nuci

o portie de paste cu dovleac plăcintar și verdeata este asezata pe o faarfurie modernă, bleumarin

Această rețetă este fabuloasă. E inspirată de la celebra Martha Stewart, dar nu doar acesta este motivul pentru care ar trebui să o încerci. Acest fel de mâncare cu paste din grâu integral este consistent, deși nu e greu deloc, și plin de aromă datorită cuburilor de dovleac prăjite, mult usturoi, nuci prăjite și o notă de umami din anșoa. Sigur, poți sări peste anșoa, dar acestea adaugă atât de multă aromă felului de mâncare finit.

 

Ai nevoie de:

  • 300 g de dovleac tăiat cuburi
  • 4 linguri de ulei de măsline (plus pentru final încă un strop)
  • sare
  • 2 linguri de miere
  • paste integrale
  • 2 lingurițe de usturoi tocat
  • 2 anșoa tocate;
  • ½ cană de muci tăiate mărunt și prăjite
  • ½ legătură de pătrunjel tocat
  • ½ cană de parmezan ras.

Cum se prepară:

  1. Pune dovleacul tăiat într-o tavă cu hârtie de copt la cuptor. Stropește-l cu ulei de măsline, sărează-l și pune și mierea peste el. Coace la cuptor, la 180 de grade, vreme de 45 de minute.
  2. Între timp, fierbe pastele în apă sărată.
  3. În timp ce pastele fierb, ia o tigaie, încinge niște ulei și călește puțin usturoiul și anșoa. Nu e nevoie de mai mult de 1 minut. Adaugă nucile și dovleacul cu miere copt la cuptor. Amestecă bine pentru a se pătrunde aromele.
  4. Scurge pastele și pune-le într-un bol mare. Amestecă-le cu pătrunjel și parmezan, pune sare și pier după gust și câțiva stropi de ulei. Pune deasupra amestecul din tigaie și servește imediat.

DESERT:

Pâine de dovleac

un chec cu dovleac plăcintar pe hartie de pergament este pus pe un tocător de bucatarie

Această pâine este, de fapt, un chec dens, și dulce, și parfumat care, uns cu unt și servit lângă o ceașcă aburindă de ceai cu lămâie și scorțișoară, pare să fie definiția unei toamne gustoase. Rețeta este recomandarea celor de la Good Food. Dacă nu ai încercat încă așa ceva, e vremea!

 

Ai nevoie de:

  • 175 grame unt topit
  • 140 g de miere limpede
  • 1 ou
  • 250 g de miez de dovleac ras grosier
  • 100 g melasă
  • 350 g făină
  • 1 lingură praf de ghimbir
  • 2 linguri zahăr brut
  • Opțional: nuci pecan și stafide

Se face așa:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează o formă de cozonac.
  2. Amestecă untul, mierea și oul (bătut în prealabil), dovleacul. Când obții un amestec, adaugă zahărul, făina și ghimbirul. Dacă vrei să adaugi nuci și stafide, acum e momentul.
  3. Toarnă amestecul în forma tapetată și pune deasupra melasa. Pune la cuptor 50-60 de minute sau până crește și se rumenește.
  4. Scoate-l și lasă-l la răcorit. Taie-l în felii groase, unse cu unt lângă o cană de ceai/cacao/ciocolată caldă sau cafea.

Hai, că am dat gata meniul! Nu rămâne decât să te pui pe treabă 😀 Iar dacă vrei și alte idei, uite 3 rețete chef-isticate, extrem de ușor de făcut!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • dovleac plăcintar
  • retete dovleac
  • retete dovleac plăcintar
Citește și
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Citește articolul
  • REȚETE
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.