Aylin e o artista pe placul nostru, genul de om care se implica in mai multe domenii culturale. Pe langa activitatea ei muzicala care te unge pe suflet, pe Aylin o vedem si in spectacole de teatru si productii TV. Mai mult, Aylin este si o mare pasionata de ce inseamna mancarea simpla si buna, asa cum ne-a povestit chiar ea in interviul de aici.
Mai jos va prezentam si care sunt restaurantele preferate ale lui Aylin, top 10 localuri favorite din Bucuresti. Inainte de a va prezenta optiunile artistei, va lasam si o mentiune importanta facuta de Aylin:
Mentionez ca avem, (sotul meu si cu mine) bunul obicei de a gati si a manca acasa mai des decat in oras, dar asta nu inseamna ca nu avem cateva preferinte. Nu stiu insa daca sunt chiar 10. Principalul motiv de a reveni intr-un restaurant este cat de mult imi place mancarea! Designul interior, desi important, nu ma face sa ma intorc. Nici campaniile de marketing si de PR. Prefer oricand o bodeguta cu mancare gatita bine unui restaurant fitos cu mancare pretentioasa, spumpa si fada. Tot asa cum ma intorc intr-un restaurant fitos si cu pretentii daca mancarea este buna. Imi tin optiunile deschise.
Le trec intr-o ordine aleatorie dupa cum imi amintesc de ele. Sa vedem:
Cantina Verde – Restaurantul italienesc din Titan, adica far far away. Mergem acolo cand avem ceva de sarbatorit, asa ca-l asociez cu lucruri pozitive. Au cea mai buna caracatita pe care am mancat-o vreodata oricunde am fost in lume. E moale si se serveste pe un pat de cartofi cu ceapa caramelizata! Ceva de vis! Au o selectie buna de vinuri si proprietarul Massimo este o gazda impecabila!
Trattoria Il Calcio- Ateneu – In mod specific la Trattoria de la Ateneu, pentru ca fac cea mai buna supa straciatella. Mereu imi comand acelasi lucru: supa straciatella si salata italiana. La cel de pe Clucerului nu e la fel de buna.
Divan Floreasca – Interiorul este exceptional si au si toalete superbe! 🙂 Au un bucatar turc autentic cu un meniu divers si foarte foarte gustos. Imi place in mod special salata de rodii si crema de branza iute. Au super deserturi, printre care caimacul care se serveste cu lipie calda si miere… stai sa-mi revin…. Asa… Si mai au si cel mai bun tort din Bucuresti! L-am avut la ziua mea anul trecut si nu numai ca n-a ramas nimic, trebuia sa mai iau doua!
El Vino – restaurantul spaniol de pe Eminescu. E mititel si modest, interiorul uratel tocmai de aceea daca timpul permite stam mereu afara. Au cateva preparate in meniu pentru care revenim. Mie imi plac foarte mult andivele lor cu crema de branza un pic picanta.
Karishma – restaurantul indian din zona Mosilor. Nu ma dau in vant dupa interiorul lor. Un pic prea sufocant pentru gustul meu. Tocmai de aceea de cele mai multe ori comandam si mergem sa ridicam mancarea pe care o servim acasa. Mergem sa o luam pentru ca altfel poti sa astepti si o ora jumate sa ajunga acasa. Pentru ce revin: vegetable samosa, butter naan si chicken tikka masala.
Alt Shift – am fost la deschidere unde aveau un bufet suedez cu tot ce au in meniu. Totul era bun! Feliile de pizza erau incredibil de gustoase. Si am mancat la desert un tort cu smochine si caramel sarat absolut divin! Imi place si locatia, desi primul Shift nu-i pe gustul meu. E prea intunecos si cu mult fum… nici nu-ti vine sa mananci.
Interbellico – am mers la recomandarea unui prieten care mananca des aici si am devenit si noi fideli locului. Cred ca-s 5 mese in total la care servesc proprietarii, doi batranei. Tot ei sunt si bucatarii. Au bucatarie italieneasca si pastele cu somon sunt to die for!
Beautyfood – mergeam inainte la Violeta’s Vintage Kitchen, deci adresa mi-e familiara. In plus imi convine ca e aproape de teatru si la in pauzele de repetitii pot sa trec sa-mi iau sandvisul cu carne de vita si varza! O data am mancat atat de mult din el ca mi s-a facut rau. Da’ am revenit oricum! 🙂
Grano – este pe lista multora dintre prietenii mei si am fost deseori mai ales la invitatia altora. Mi-a placut de fiecare data. Personalul e foarte primitor si cald si mancarea e buna. Antreurile sunt proaspete. In mod specific aperitivele: maslinele, pomodori secchi, burata, bresaola.
Joseph – Am facut un mic curs de cooking cu chef Haddad si m-a impresionat. E ca un alchimist. Niciunul din ingredientele folosite de el nu sunt intamplatoare, totul are sens, de cele mai multe ori altul decat te-ai astepta si rezultatul este, chiar la o simpla salata, o explozie de culoare, arome si gusturi. La fel e si meniul din restaurantul lui.