Materialele din seria “Restaurantele ne dezvaluie” au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de “critici” sau de clienti ai localului, ca se gasesc pe site-uri de specialitate sau pe pagina de Facebook a restaurantului, sunt foarte importante pentru evolutia si imbunatatirea acestor asezari urbane.
Restaurantele pot invata cum sa devina mai bune cititind cronicile sincere, se pot enerva, dar pot sa profite de critica constructiva, pot afla ce fac bine si sa se aplaude singure sau se pot distra citind parerile oamenilor despre localul lor. Astfel, noi am vrut sa aflam care sunt cele mai distractive cronici pe care le-au primit cateva restaurante din Bucuresti.
Si, nu uitati, daca aveti un restaurant si aveti o poveste interesanta pe aceasta tema (cronici amuzante), va rugam sa ne scrieti pe adresa redactia@localhost si vom adauga si povestea voastra in aceasta lista.
In primavara a venit un client cu recomandare de pe Restrograf, a comandat un fel principal si un desert. A mancat absolut tot din farfurie.
Apoi a lasat comentariu pe Facebook, spunand ca mancarea este de dorit, ca nu i-a placut deloc, ca ar fi trebuit sa fie nu stiu cum…iar el ne-a spus noua ca este delicios, ca nu a mai mancat demult o mancare atat de buna. Oare noi ce trebuia sa mai credem? Sa fie vorba de fatarnicie…sau doar rautate?
La Copac vin cand mi se face dor de casa si copilarie”– intr-o forma sau alta, acesta este unul dintre cele mai frecvente mesaje pe care le primim. Gatitul la ceaune, cu foc de lemn, care se intampla sambata si duminica, ne intoarce in alte vremuri si redeseneaza universul celor care poposesc la noi. Centrul Bucurestilor isi inghite parca zgomotul si agitatia din momentul in care bucatarii ies in curte, isi sufleca manecile si incep a amesteca in ceaunele unde se gatesc mancarurile ale caror retete sunt si de prin 1900. Cele mai amuzante reactii le au in general copiii, care sunt fascinati de imaginea ceaunelor in care fierbe mancarea.
Pe Facebook unul dintre comentariile care ne-a amuzat a fost acesta: „eu auzisem de pui la ceaun, de ceaun la copac n-am auzit!”
Aflati ca a circulat chiar si un banc despre noi:
Se intalnesc doi melci:
– E departe La Copac?
– Nu, nu e departe. La Romana o iei la stanga, iar joi faci dreapta!
“Fetele pe sistem domni la masă”
La un moment dat o clienta a scris ca suntem niste: fripturisti care mancam numai margarina cu paine ;))) I-am spus sa se hotarasca: ori fripturisti ori vegetarieni?
Cea mai amuzanta situatie a fost cea in care, dupa ce am avut un review destul de critic de la restograf.ro, sa avem placuta surpriza de a ne fi acordat premiul pentru cea mai buna bucatarie urbana!
Multumim inca odata pe aceasta cale pentru premiu, restograf.ro.
P.S: Ca un alt exemplu amuzant, un client a fost foarte contrariat ca a primit prea repede mancarea….:)
Nu avem un review amuzant, dar avem un client care timp de 3 saptamani, aproape zi de zi, ne-a cerut sa-i aducem o canapea si ne-a spus ca el este dispus sa nu mai plece niciodata de la noi daca Dana, bucatareasa noastra, ii face in fiecare zi cate o supa crema si daca Dragos, bucatarul nostru, ii prepara, tot in fiecare zi, cate o portie de pastrav in seminte.
Mmm. Amuzant? Asa ca in filmul ”La vita e bella!” de Roberto Benigni? Nu prea se fac glume pe seama noastra. Sunt multe review-uri care ne merg la suflet si va dam share la cateva mai jos.
Review-uri amuzante nu am primit, primim frecvent cuvinte de lauda la adresa locatiei, a meniului ce poarta semnatura Florin Dumitrescu, a staff-ului si a petrecerilor din weekend. In acelasi timp, am primit si review-uri ce ne aduc mai putina lauda, dar pe care le-am tratat drept critica constructiva si am invatat din ele.
Mai avem un singur episod din seria”Restaurantele ne dezvaluie”. Daca aveti si voi anumite curiozitati din lumea restaurantelor din Bucuresti, va rugam sa ne lasati in comentarii la acest articol ce anume v-ar placea sa aflati de la niste localuri bucurestene.