Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de “aperitive” e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea “o maslina, o atentie”, dar nu sunteti convinsi ca ati putea manca un fel principal intreg.
Astfel, ne-am gandit care sunt cele mai bune restaurante si cafenele din Bucuresti in care puteti avea o seara super placuta alaturi de prieteni. Si rezultatul e in lista de mai jos: 9 locuri in care puteti iesi la gustari bune in Bucuresti.
Gram Bistro (20-38 lei)
Gram Bistro, cafeneaua-restaurant fix la Victoriei, e locul in care puteti alege multe tipuri de gustari. Bruschetele sunt marea lor mandrie pentru ca sunt foarte variate si puteti alege 4 tipuri de bruschete la 20 de lei: cu creveti si avocado, cu branza de capra, mousse de sfecla si fistic si multe alte retete inspirate. Pe langa bruschete, mai puteti alege platoul de branzeturi cu fructe, biscuiti si miere si chutney de rozmarin sau branza brie in crusta panko cu ceapa caramelizata. Pentru toate gustarile de la Gram, va invitam sa le rasfoiti meniul.
Lulu’s Social Bistro (12-23 lei)
Lulu’s Social Bistro, un alt loc vesel si primitor, potrivit pentru grupurile de prieteni, pune la bataie din rubrica de aperitive urmatoarele: crostini, calamari fritti, dovlecei cu tzatziki, hummus cu falafel, rosii si crispy tortilla si alte cateva preparate. Pe langa acestea au si zona de “Big snack”, niste platouri cu mix de branzeturi, cartofi, carne si altele. Le gasiti pe toate aici.
Entourage (11-26 lei)
Entourage, cafeneaua colorata din partea linistita a Centrului Vechi, e un alt loc unde sectiunea de gustari e foarte ofertanta. Au si ei clasicele bruschete (cu rosii, cu tartar de somon sau cu mozzarella si prosciutto), dar si spring rolls (pachetele vegetariene), nachos si un platou vegetarian cu hummus, branzica/ zacusca, salata de vinete si pasta de masline, plus gustari de genul cartofi wedges cu parmezan si rozmarin, sandwich club sau o bagheta cu ierburi aromatice si cascaval.
Social 1 (16 – 50 lei * pentru 2 persoane)
Social 1, restaurantul cu accent pe socializare, vine cu o propunere de 4 tipuri de gustari carora le spune, evident, social bites. Exista o data Bruschettina, o bruscheta mare cu rosii coapte si usturoi, gustari cu masline si chipsuri de parmezan, dar si gustarile pentru 2 persoane: selectie de branzeturi si aperitivul “proseccheria”cu prosciutto crudo, branzeturi nobile, rosii cherry si masline. Pe langa acestea, mai au si hummus si salata de vinete afumate. Mai multe, aici.
The Mix (14 – 36 lei)
The Mix, un restaurant modern, atat in design cat si in inspiratia pentru preparate, are, evident, un mix potrivit pentru partea de gustari. De la ei puteti alege dintre sandwich club; 2 tipuri de bruschete (rosii, usturoi si busuioc sau crema de branza si somon fumee); frigarui de pui invelit in bacon cu branza feta si mix de salata; mozzarella Buffala cu nuci si grisine, hummus cu tabouleh si lipie coapta; un mix cu chorizo, buffala, ceapa crocanta,cartofi, cedar, parmezan, dar si alte variante de aperitive.
Hashtag (13-20 de lei)
Hashtag e o cafenea-bar-restaurant, un local in care poti iesi la un burger/ pizza, la o bere sau la masa in sensul traditional. Aici gasiti si cateva creatii pe zona de gustari, dintre care: crostini cu brie, prosciutto crudo si sos de afine; nachos cu piept de pui, fasole rosie si mozzarella; creveti picanti; camembert copt cu salata de rucola, nuci, merisoare si crutoane si alte cateva finger foods de genul.
Dianei 4 (30 de lei)
Dianei 4, bistro bar intr-o casa veche cu arhitectura bruta, are in meniu 3 sugestii de platouri destul de mari si cu multe componente. Aperitivele suna cam asa: platoul vegetarian mediteranean (hummus si gustare cu vinete, rosii uscate si tortilla), platoul de charcutterie (prosciutto crudo, babic, sunca afumata, branzeturi, masline si muraturi si paine de casa) si platoul de branzeturi gourmet (branza Maasdam, branza Edam, parmezan, blue cheese, gem, smochine, mere, struguri, nuci si crostini).
Energiea (20-32 lei)
Energiea, cafeneaua restaurant care e si hub cultural, are o rubrica larga de aperitive care pornesc de la 3 variante de hummus (cu pasta de susan, cu avocado sau cu sfecla) servite cu chipsuri de tortilla si salata de patrunjel si rosii; aripioare la cuptor cu salata si sos la alegere; fasii din ceafa de porc cu paine calda si pasta de ardei copti; lipie cu pui, legume si blue cheese sau quiche cu praz, bacon si pere. Meniul e aici.
Victoriei 18 (12-29 lei)
La bistro-ul de pe Calea Victoriei, lucrurile sunt simple, dar au si o cotitura creativa. Acesta este si cazul hot-dogilor lor, care pot fi o gustare in sine. Dar, pe langa acestia, mai au si alte 3 variante de aperitive: pachetele crocante de foietaj umplute cu legume si sos sweet chili, crochete de jalapeno cu branza cheddar si sos barbecue si creveti in sos usor picant salsa.
Voi in ce locuri din Bucuresti ati mai gasit gustari bune? Ni le spuneti si noua?