Chiar dacă jocurile de noroc sunt în prim-plan în orice cazinou, locațiile de top propun mai mult decât gambling. Divertismentul cuprinde numeroase resurse atractive pentru clienți, până la spectacole și alte facilități remarcabile. Toate cazinourile prestigioase găzduiesc restaurante exclusiviste, cu meniuri atent realizate chiar de chefi consacrați. În unele cazuri, aceste restaurante duc arta culinară la un nivel cu totul neașteptat, fiind recompensate cu stele Michelin – simbol al excelenței în domeniu.
Pentru experiențe complete de timp liber petrecut în mod plăcut, cazinourile se asigură așadar că oaspeții lor se bucură nu doar de aparate slots și mese de ruletă, blackjack, baccarat și poker, ci și de satisfacție în materie de mâncare și băuturi. Într-un mediu elegant, cazinourile propun așadar preparate rafinate, apreciate inclusiv de către criticii culinari. Iată câteva exemple de astfel de restaurante cu stele Michelin aflate în incinta unor cazinouri din diverse părți ale lumii:
Paco Roncero Restaurante
Situat în cadrul Casino de Madrid, acest restaurant impresionant este accesibil pentru turiștii europeni, deci și pentru români. În Capitala Spaniei, Paco Roncero Restaurante se află la înălțime – și la propriu, și la figurat: este situat la ultimul etaj al cazinoului și, desigur, satisface cele mai exigențe cerințe prin meniul său fermecător.
Chef Paco Roncero explorează bucătăria spaniolă cu influențe internaționale, reușind să ofere o abordare originală ce se dovedește a fi pe placul clienților. Include și opțiuni vegetariene. Mai ales dacă ai avut o sesiune cu final pozitiv la jocurile din cazinou, un astfel de răsfăț pentru papilele gustative merită să completeze experiența!
Sichuan Moon
Cei care călătoresc în Macao pot avea parte de un Las Vegas în stil asiatic, iar mâncarea este unul dintre punctele forte, pe lângă oferta de jocuri de cazinou! Sichuan Moon, parte din Macau Wynn Palace, a primit numeroase recenzii pozitive. Chef Andre Chiang a creat un univers culinar desăvârșit, demn de simbolul Michelin. Restaurantul propune mâncare autentică din regiunea Sichuan. Un tratament demn de regalitate, la îndemâna oricărui turist care dorește să încerce preparate asiatice într-o locație cu 2 stele Michelin!
Sichuan Moon servește de obicei un singur meniu de degustare, cu 15 feluri care pot dura până la patru ore să fie consumate. Fiecare preparat este pregătit cu detalii meticuloase și vine la pachet cu informații despre originea sa. Platoul 88 Fortune Treasure și mapo tofu într-un castron învelit în frunze de dafin sunt printre cele mai apreciate părți ale meniului. Clienții care se grăbesc pot solicita o variantă light de meniu, mai rapidă și cu mai puține preparate.
Waku Ghin
În cadrul Marina Bay Sands Casino din Singapore, acest restaurant se potrivește perfect cu vibe-ul orașului. Se pune accent desigur pe opulență, eleganță, lux desăvârșit. Demn de menționat este că renumitul cazinou din Singapore este dotat cu unul dintre cele mai mari candelabre Swarovski din lume.
Așadar, așteptările clienților sunt foarte ridicate nu doar în privința experiențe de gambling, ci și pe partea culinară. Meniul emblematic de degustare reprezintă în sine o experiență exclusivistă. Este de preferat ca rezervarea să fie făcută din timp, pentru că sunt organizate doar două sesiuni în fiecare seară, cu câte 25 de oaspeți acceptați la Waku Ghin.
„Precizia și răsfățul se unesc la Waku Ghin by Tetsuya Wakuda, restaurant cu o stea Michelin care îmbină cele mai proaspete ingrediente de sezon din întreaga lume cu arta culinară japoneză. Proiectat de designerul japonez premiat Yohei Akao, spațiul recent renovat este un studiu de lux cu materiale naturale și detalii de inspirație japoneză care evocă un sentiment de calm. Răsfățați-vă cu experiența de degustare foarte apreciată la Chef’s Table cu 10 locuri, o sărbătoare cu mai multe straturi de specialități de sezon, bucăți de vită ultra-premium și delicatese din fructe de mare. Opțiuni de luat masa mai intime vă așteaptă în sălile de mese private cu vedere la malul apei”, se precizează pe website-ul oficial al cazinoului.
Le Louis XV
Dintr-o astfel de listă a cazinourilor cu restaurante recompensate cu stele Michelin nu putea lipsi Monte Carlo. Și este vorba chiar de prestigiosul Casino Monte Carlo, foarte apreciat de pasionații de jocuri de masă de cazinou. De fapt, restaurantul condus de bucătarul-șef Alain Ducasse nu se află chiar în incinta cazinoului, ci alăturat, dar asocierea este perfectă. Le Louis XV este un restaurant cu nu mai puțin de 3 stele Michelin, gata să ofere experiențe grandioase inspirate de Riviera Franceză.
Alain Ducasse este al doilea în topul celor mai consacrați Chefi, după numărul de stele Michelin primite de restaurantele cu care s-au asociat de-a lungul timpului. Astfel, cu 21 de stele, Alain Ducasse îl depășește chiar pe Gordon Ramsay (17 stele Michelin), a cărui notorietate a fost alimentată din plin de aparițiile în show-uri TV culinare de mare succes. Franciza sa emblematică, Hell’s Kitchen, a ajuns și în universul jocurilor de casino prin intermediul slotului video intitulat Gordon Ramsay Hells Kitchen. Jocul lansat de NetEnt (2021) este disponibil cu mize reale în multe cazinouri online și demo pe pacanele-gratis.ro, portal pe care poți juca sute de sloturi video fără miză reală, fără cont, fără descărcare de software pe dispozitiv.
Cele mai multe stele Michelin din istorie le-a acumulat Chef Joël Robuchon – nu mai puțin de 32 de astfel de expresii ale talentului său culinar. Talentatul Chef francez care a încetat din viață în anul 2018 a fost numit “Bucătarul secolului” de către ghidul de restaurante Gault Millau în anul 1989.