In Bucuresti, circuitul restaurantelor in natura este in continua miscare. Unele mai vechi se inchid, unele recente se inchid, dar un lucru e sigur: mereu apar restaurante noi in oras, localuri care-si fac loc in peisajul bucurestean si fix despre acestea vrem sa va povestim si noi mai jos. De la sfarsitul anului trecut si pana acum, orasul a primit un nou burger bar, un restaurant vegan, un restaurant cu mancare sanatoasa si fresh, un restaurant la inaltime, dar si alte cateva localuri care au calitatile lor.
Voi pe care le-ati incercat pana acum si ce ne spuneti despre ele?
Arome e un mic restaurant urban cu mancare fresh si sanatoasa. La Arome gasiti multe supe si sandvisuri sanatoase, dar si prajituri facute-n casa. Arome e ca o sufragerie a unui prieten unde veti gasi mancaruri simple si proaspete din ingrediente de sezon, urban food intr-un loc cu un design prietenos. Voi ati trecut pe aici?
Restaurantul Cezanne este creatia Chef-ului Cezar Munteanu, o personalitate foarte activa in viata culinara a Romaniei, care s-a decis ca e momentul sa nu mai predea atat de mult tainele bucatariei si chiar sa treaca la treaba in propriul restaurant. Astfel, Cezanne este intruparea perfecta a crezului culinar a Chef-ului Cezar Munteanu, un chic cuisine care se inspira din “bucataria franceza clasica, reinterpretata, imblanzita cu insertii din bucataria italiana. Este un stil care se bucura de succes in Occident, ca marturie a faptului ca oamenii nu mai cauta rigurozitate ci vor sa se bucure de ingrediente de cea mai buna calitate, gatite corect dar, creativ, intr-o atmosfera relaxata”. (info de aici)
Zvetto Burger Bar a aparut la inceputul acestui an in contextul in care bucurestenii inca sunt in cautarea celor mai buni burgeri din oras, o cercetare fara sfarsit, daca putem sa-i spunem asa. Zvetto e in zona Unirii si promite burgeri de calitate, pregatiti cu toate ingredientele facute in house. Vita Black Angus, halloumi, sosuri homemade si cartofi proaspat prajiti, aceasta e promisiunea Zvetto. Cine ne spune daca se si tin de ea cei de la noul burger bar?
In hotelul Rin din Vitan a aparut acest mic restaurant cu mancare sanatoasa, cu produse vegane si raw vegane, dar si cu multe alegeri pentru vegetarieni. Din biografia restaurantului mentionam si noi: Little Tyke va ofera un meniu ce raspunde in egala masura cerintelor nutritionale, alimentatiei sanatoase si placerilor gustative. Toate preparatele se fac in laboratorul nostru, cu ingrediente proaspete, fara aditivi sau conservanti, combinatiile dintre ingrediente corespunzand celor mai noi studii legate de nutritie, compatibilitate si nutritie echilibrata. Micul local se mandreste cu produsele folosite, de la fructele proaspete pana la painea cu maia furnizata de o brutarie artizanala. Voi ati mancat pe aici?
Vu’s e un nou restaurant la inaltime din Bucuresti. Cocotat la etajul 8 al unui bloc cu vedere la Dambovita, Vu’s ofera privelisti superbe pentru clienti: raul de pe Splai, Piata Unirii, franturi de Casa Poporului si alte obiective vazute de sus. Vu’s e un rooftop restaurant cu meniu international pe care il puteti savura in timp de va bucurati de o priveliste speciala. Voi ati urcat pana la Vu’s?
Excellence e un restaurant deschis de curand in zona Ghencea, un local sub influenta culinara a Chef Nicolae Vasile, fost participant la Top Chef. Ferit de agitatia centrului, Excellence nu e neaparat un restaurant de cartier, nu daca ne ghidam dupa preparatele prezentate in meniu si dupa design, dar pare genul de loc in care puteti sa mergeti si sa va bucurati de o masa in liniste. Despre acest restaurant ce stiti sa ne spuneti, ati fost, v-a placut?
Chalet e un restaurant cu specialitati din Muntii Alpi, in special branza Raclette cu mezeluri, cartofi si salata, dar si cu alte preparate specific frantuzesti, dar din zona montana. Restaurantul a fost creat la initiativa artistului Marcel Pavel, un local pe Calea Victoriei cu preparate care nu se gasesc la multe dintre restaurantele bucurestene. Voi ati fost la restaurantul alpin din Bucuresti?
Ai s-a instalat in zona Dorobanti si si-a tras numele de la cuvantul “dragoste”, asa cum e el rostit in japoneza. Acest sushi bar & breakfast&brunch place are un meniu inspirat din bucataria japoneza cu sushi, sashimi, nigiri si alte asemenea, dar si cu friganele, oua benedict pentru mic-dejun, sau mancaruri mai “serioase” cum ar fi teriyaki de somon, vita sau pui, noodles sau carnuri gatite in diverse feluri. La Ai ati ajuns, cum vi s-a parut?
La Vitrine e un restaurant nou, unul pozitionat intr-o curte mare si frumoasa de pe Barbu Vacarescu, pe domeniul Hotel Caro. La Vitrine va da impresia ca sunteti in mijlocul naturii, fie ca stati in curtea imensa sau in interiorul restaurantului de unde geamurile mari si inalte nu va blocheaza in niciun fel privelistea oferita de Lacul Tei si de imprejurimi. Cu un design primitor si vesel, La Vitrine are un meniu international de unde va puteti alege pranzul sau cina. Pe aici ati dat check-in?
Voi ce alte restaurante noi ati mai gasit in Bucuresti, ce localuri v-au atras atentia de curand?