Oricât de multă treabă ai la birou, masa de prânz nu ar trebui luată pe tastatură! Mai bine profiți de un meniu de prânz la restaurant și iei o pauză pe bune. Vorba reclamei: „Have a break!”. Have a lunch break!
Recunoaște: de când cu vremea bună nu prea-ți mai arde să stai închis între patru pereți toată ziua! Iar la pauza de prânz, pe lângă mâncare, mai poftești și la o gură de aer cu garnitură de raze de soare. Așa că cel mai bine e să găsești un restaurant în apropiere de birou, care are meniu de prânz – mănânci ceva bun, stai o oră la aer, la terasă , te deconectezi puțin și să vezi după aia ce eficiență prinzi!
Restaurante care oferă meniu de prânz
Sunt multe localuri în București care au oferte speciale pentru orele prânzului. Multe dintre ele la prețuri foarte bune. Ce contează însă și mai mult e să fie aproape de biroul tău, în zona în care lucrezi. Și dacă nu găsești și nu găsești ceva pe placul tău, până la urmă ai și varianta de a-ți comanda mâncarea cu livrare.
Uite ce-ți recomandăm noi.
Gram Bistro
Dacă lucrezi pe la Piața Victoriei, o variantă foarte bună este Gram Bistro. Se află la parterul clădirii America House, pe Nicolae Titulescu 6-8 (chiar la ieșirea din pasajul Victoriei, în clădirea mare de birouri). Terasa e mereu plină de oameni, așa că mai bine îți faci rezervare din timp (mai ales la orele prânzului, când dă foamea-n toți).
Probabil tocmai pentru că sunt și multe birouri în jur, cei de la Gram Bistro au gândit un meniu dedicat mesei de prânz, un meniu care se schimbă de la o zi la alta a săptămânii, de luni până vineri (ca să nu ne plictisim de aceeași mâncare). Meniurile de prânz includ o supă și un fel principal și îți oferă mai multe variante din care poți alege. Spre exemplu, supă cremă de roșii cu mozzarella (sau supă cremă de țelină) și frigărui de pui grecești cu tzatziki și cartofi prăjiți (sau Halloumi la grătar cu legume și baghetă unsă cu pesto), la doar 27 de lei. Prânzul se servește în fiecare zi de la 11.30 (mai puțin în weekend) și poți vedea meniul pe săptămâna în curs pe pagina lor de Facebook.
Preț: 27 – 29 lei / meniu
L-V: de la 11.30
Le Bab
Nu ne îndepărtăm prea mult și o luăm în jos, pe Calea Victoriei, spre cheiul Dâmboviței. Ne oprim în Centrul Vechi, acolo unde se află (cum bine știm cu toții) unul din punctele cheie pe harta Bucureștiului când vorbim de terase, cafenele și restaurante. Și chiar dacă zona e animată mai ales seara, faptul că găsești la un loc atâtea restaurante o califică drept opțiune bună și pentru masa de prânz.
Noi îți recomandăm să iei masa la Le Bab. I-a mers faima în tot orașul (și pe bună dreptate!). La ei ai să găsești în meniu preparate specifice bucătăriei orientale, dar reinterpretate într-o variantă modernă. De curând, acum în martie, au lansat și varianta de business lunch care include un starter – hummus de casă sau supă în stil marocan cu năut și linte – și un fel principal – shish de pui condimentat sau adana de miel. Meniul de prânz costă 30 de lei și, pentru 9 lei în plus, poți primi și o porție de sticky toffee pudding.
Le Bab se află pe Calea Victoriei 12 A, chiar vizavi de Palatul CEC.
Preț: 30 lei / meniu
L-V: 12.00 – 15.00
Red Angus Steakhouse
Tot în Centrul Istoric, dar de data aceasta mai aproape de Unirii (chiar vizavi de Palatul Voievodal Curtea Veche) poți lua masa la unul dintre cele mai bune steakhouse-uri din București. Red Angus este un restaurant bazat pe cultura „steakhouse-ului” american adevărat – proprietarul a umblat doi ani de zile prin toată lumea pentru a-și defini mai bine acest concept. Până și designul spațiului a fost creat de o firmă de arhitectură din SUA.
Meniul aduce în prim plan (desigur) friptura de vită (carnea a fost și ea aleasă după zeci de kilograme de carne adusă din întreaga lume pentru teste), dar și aperitive și supe, burgeri, specialități și deserturi.
Pentru meniul de prânz poți alege între trei variante, fiecare la 25 de lei: meniul „Nevada” (care include un fel principal din carne de vită, garnitură de piure, salată de varză și la desert tartă cu morcov și stafide), meniul „Alaska” (un fel principal din piept de pui cu sos alb, piure, salată de varză și negresă cu ciocolată la desert) și un meniu vegie (cu legume la grătar cu vinaigrette, ca fel principal, garnitură de cartofi prăjiți și un desert cu negresă de ciocolată). Perfect pentru un business lunch!
Preț: 25 lei / meniu
Rezervă o masă la Red Angus Steakhouse
White Horse Pub & Restaurant
O altă zonă faimoasă pentru localurile sale este Dorobanți. Iar aici vei găsi unul dintre cele mai longevive restaurante bucureștene: White Horse Pub & Restaurant. De ani de zile se știe că dacă vrei să mănânci bine, mergi la ei. Și chiar dacă nu au un „meniu de prânz” conceput ca o ofertă specială, ce ne atrage și ne face să-l recomandăm cu toată încrederea este varietatea mare de preparate pe care ne-o propun, dar și faptul că meniul se schimbă în fiecare zi. Oferta este foarte complexă și variată, mâncarea e mereu proaspătă și gustoasă, plus că au și preparate de post în această perioadă.
La prânz vei putea mereu opta între 2-3 feluri de supă (spre exemplu, supă de curcan cu tăiței de casă sau ciorbă de fasole boabe, de post), mai multe feluri principale (de la burger, la pește, diferite preparate din carne, mâncare tradițională, tarte și multe altele) și desert (plăcinte, prăjituri, torturi, mousse-uri… o mulțime de bunătăți!). Iar seara meniul se schimbă.
Poți servi masa pe terasă, sau poți opta pentru livrare. Îi găsești pe str. George Călinescu nr 4A.
Rezervă o masă la White Horse Pub & Restaurant
BistroMar
Tot în apropiere, la Piața Floreasca, se află unul dintre cele mai bune restaurante cu profil pescăresc din Capitală: BistroMar. Este, mai degrabă, o pescărie cu bistrou (pentru că poți cumpăra din vitrina magazinului pește proaspăt), cu câteva mese amenajate pentru clienți. Dar sunt faimoși pentru cât de bune și proaspete sunt preparatele lor! Cătălin Jernoiu este Executive Chef, un Chef cu o experiență de peste 25 de ani și una dintre figurile cele mai respectate din lumea gastronomiei românești.
Săptămânal, cei de la BistroMar vin cu o propunere de meniu al săptămânii, la un preț de 39 de lei, pe care îl poți ridica de la restaurant sau comanda online. Spre exemplu, săptămâna aceasta meniul include supă cremă de legume și păstrăv la grătar cu mămăliguță. Alteori au avut cremă de conopidă și asortiment de pește sălbatic, ori supă cremă de linte și sardine la grătar cu mămăliguță. Indiferent de ofertă, un lucru e clar: sunt foarte, foarte bune! Meniul săptămânii este disponibil de luni până vineri. Îi găsești în Piața Floreasca, pe str. Banul Antonache nr. 41.
Preț: 39 lei / meniu
L-V: până în ora 16.00
La Samuelle
Ceva mai la nord, în Piața Charles de Gaulle (nr 3-5), La Samuelle te invită la o călătorie culinară în jurul lumii, cu reţete internaţionale reinterpretate maiestuos de bucătarul şef Sami Corodianu, un bucătar cu peste 25 de ani de experiență. În restaurantul său a reușit să conceapă un meniu captivant şi creativ, care include câte ceva din tot ce are mai bun gastronomia lumii. De altfel ai să vezi că fiecare preparat poartă denumirea ori a unei capitale, ori a unei regiuni a lumii sau chiar un nume sonor din istorie.
Și pentru că zona este bine dezvoltată din punct de vere al mediului de afacerii, La Samuelle a venit cu o ofertă de business lunch. Meniul costă 29 de lei și include trei feluri de mâncare (supă, fel principal și desert), altele pentru fiecare zi a săptămânii. Spre exemplu, pe 1 aprilie poți servi o cremă de ardei copți, crispy strips cu sos Glenn și plăcintă cu brânză de vaci. Iar vineri, pe 2 aprilie, poți savura o supă de roșii cu tăiței de casă, șnițel de porc cu salată orientală și negresă cu nuci și cremă de ciocolată. Poftă bună! 😊
Preț: 29 lei / meniu
Hard Rock Cafe
Cine a zic că la Hard Rock Cafe e mișto de ieșit (doar) seara? Să vezi ce bine e să iei pauza de prânz în parc, la Herăstrău, se te deconectezi puțin și să te bucuri de vibe-ul bun de aici, plus să mai mănânci și ceva bun! Meniul lor celebru în toată lumea oferă produse din bucătăria americană, cu accente internaționale și românești. Poți alege dintre burgeri din carne de vită premium, salate proaspete, deserturi delicioase, preparate vegetariene și aperitive pregătite în casă. Și au și un meniu de prânz, care include un antreu, un fel principal și o băutură, toate la 29 de lei. Au mai multe variante din care poți alege preparatul pe care îl dorești. Spre exemplu, la antreu poți opta pentru supa zilei sau pentru Chef’a Sald. La fel principal ai variante de paste, cod, cotlet de por la grătar sau quesadilla de pui. Plus apă sau răcoritoare la alegere. Poți opta pentru meniul de prânz între orele 12:00 și 16:00.
Preț: 29 lei / meniu
L-V: 12.00 – 16.00
Rezervă o masă la Hard Rock Cafe
The Mark Restaurant & Pub
Revenim în centrul Bucureștiului, de data aceasta aproape de Gara de Nord și de str. Buzești (o altă zonă cu multe clădiri de birouri și, drept urmare, aglomerată la orele de prânz). Situat la parterul clădirii de birouri cu același nume de pe Calea Griviței 84-98 (la intersecție cu Buzești), The Mark este un restaurant modern, care promite o experiență autentică completă. Din punct de vedere culinar, la ei vei descoperi în meniu o selecție de ingrediente simple sau mai puțin obișnuite, reinterpretate într-un mod delicios.
Ziua, aici e plin de corporatiști care își iau masa. Seara, atmosfera se schimbă și devine un loc numai bun în care să iei cina cu prietenii sau familia. Terasa e foarte spațioasă iar faptul că oferă inclusiv meniul zilei (de luni până vineri între 12:00-16:00) e perfect pentru tine și colegii de birou dacă sunteți în apropiere. Business lunch-ul include diverse opțiuni pentru fel principal, specialități (precum ciulama de ciuperci cu mămăliguță sau pachețele de primăvară cu sala), pizza, salate, supe, desert etc., iar prețurile nu depășesc 22 de lei. Poți comanda prânzul și ți-l aduc ei, îl poți ridica direct de la restaurant sau, recomandarea noastră, servește-l pe terasa acoperită pentru o pauză de prânz binemeritată.
Prețuri: între 6 lei și 30 lei
L-V: 12.00 – 16.00
Rezervă o masă la The Mark Restaurant & Pub
Flip Flop Bistroteca
De obicei, când spui Flip Flop te gândești la două lucruri. Unu: burgeri. Au o mulțime de variante de burgeri, în fel și chip! Și când spun o mulțime, înseamnă cam 24 de „modele” (dintre care jumătate sunt vegetarieni / vegani). Dar au și pizza, BBQ, supe, hot dogs și multe altele. Doi: atmosferă super cool și fresh. Au o terasă foarte tinerească, muzică bună (au fost primii care au introdus conceptul de Bistrotecă, un loc în care mâncarea bună se întâlnește cu muzica bună), clienți mișto și, per total, atmosfera e foarte plăcută.
Și chiar dacă e locul perfect în care să ieși seara cu prietenii, e la fel de bun și pentru o pauză de prânz care să îți dea un boost de energie. Zilnic, între 12:30 și 16:00 te așteaptă cu meniul zilei, care include o supă și un fel principal, la 22 de lei. Trebuie doar să-i întrebi ce au pregătit. Îi găsești pe Bd. Dacia 139.
Preț: 22 lei
L-V: 12.30 – 16.00
Rezervă o masă la Flip Flop Bistroteca
The Temple Social Pub
Pe Bd. Mărășești 71-73, la doar 5 minute de Piața Unirii, The Temple Social Pub e un loc cu o atmosferă foarte prietenoasă și relaxată, muzică bună, la fel și mâncare. Pub-ul în sine este inspirat din designul celor londoneze, dar deocamdată te poți bucura doar de terasă. Nu-i bai, că e frumoasă și oricum vrem să profităm de soare. La ei găsești o mulțime de burgeri, care sunt „specialitatea casei”, dar meniul este unul urban, care include câte ceva de prin toate bucătăriile lumii – paste, risotto, plăcinte, nachos, coaste, peşte şi steak-uri de vită savuroase.
De curând au lansat și meniul de prânz (costă 23 de lei), care este disponibil de luni până vineri (între 12:00 și 16:00) și care include diverse supe și ciorbe (spre exemplu, am ochit la ei ciorbă de salată verde cu afumătură), feluri principale (de exemplu gyros de port sau pui în crustă de alune) și, desigur, desert.
Preț: 23 lei
L-V: 12.00 – 16.00
Rezervă o masă la The Temple Social Pub
Citește și: