Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Spotlight > Noutati > Reguli pentru deschiderea teraselor: rezervările sunt obligatorii
  • Noutati

Reguli pentru deschiderea teraselor: rezervările sunt obligatorii

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 1 iunie, 2020
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

La terase se va merge cu rezervare, potrivit măsurilor de relaxare publicate vineri seară în Monitorul Oficial. Noile reguli pentru deschiderea teraselor mai impun și ca la aceeași masă să stea maximum patru persoane.

reguli pentru deschiderea teraselor cum este cea de la Stadio Union

Odată cu redeschiderea teraselor, autoritățile au venit și cu un nou set de reguli pe care trebuie să le respecte atât localurile, cât și oaspeții. Astfel, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății și ANSVSA au adoptat împreună un Ordin, publicat în Monitorul Oficial, prin care se stabilesc cerințele obligatorii de la 1 iunie.

Principalele reguli pentru deschiderea teraselor

Cele mai importante puncte se referă la faptul că la terase se va merge numai cu rezervare, astfel încât să se evite aglomerările – clienții trebuie înscriși într-un registru de rezervări, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică pornind de la date exacte.

De asemenea, mesele trebuie amplasate la o distanță de minim 2 metri, iar la aceeași masă vor sta maximum patru persoane, între care trebuie să existe o distanță de 1,5 m (excepție fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu). La fiecare masă va exista un set de solnițe, oliviere și meniu (acestea nu se pot pasa de la o masă la altă), care trebuie dezinfectate după ridicarea clienților de la masă. De asemenea, personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

În plus, proprietarii de terase trebuie să asigure distanța între angajați, iar curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute frecvent. Se recomandă și stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienți (de exemplu înspre și dinspre toaletă).

Măsuri de protecție a oaspeților

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Economiei, principalele măsuri de protecție a clienților sunt:

  • La intrare se va face un triaj observațional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecție respiratorie va fi interzis;
  • Operatorii economici din sectorul alimentației publice se vor asigura că la intrare și la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienților, precum și informarea acestora cu privire la modul de utilizare;
  • Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienți (exemplu: înspre și dinspre toaletă);
  • Se va interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și a altor obiecte, de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință;
  • Se asigură că la servirea mesei personalul va purta mască și mănuși, iar mănușile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei;
  • Se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul terasei;
  • Se stabilește un număr de maxim 4 clienți care pot ocupa o masă, cu condiția respectării unei distanțe de 1,5 metri între persoane, excepție de la această regulă fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu;
  • Se asigură respectarea unei distanțe de minimum 2 metri între ocupanții meselor alăturate;
  • Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate și să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului;
  • Va exista, totodată, un registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât în cazul apariției un caz de îmbolvnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică;
  • Se asigură că se efectuează dezinfecția meselor, după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Reguli pentru desfășurarea activității

Pe lângă regulile care se referă la oaspeții de la terasă, proprietarii trebuie să respecte și alte cerințe legate de reluarea activității. Printre acestea se numără măsuri precum:

  • Verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţii;
  • Revizuirea planurilor de igienizare şi dezinfecţie și întocmirea unui plan de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19 – planul trebuie să cuprindă o evaluare completă a riscurilor ce pot apărea, precum și măsurile ce trebuie urmate. Va trebui desemnată o persoană care să implementeze acest plan și trebuie păstrate documente care să ateste implementarea măsurilor de siguranță care au fost luate;
  • Reinstruirea, sub semnătură, a personalului privind regulile de igienă ce trebuie respectate;
  • Triajul observațional al angajaților odată cu sosirea lor la muncă și supravegherea stării lor de sănătate. Celor care care prezintă simptome de boală li se va interzice accesul, iar dacă sunt deja la serviciu, vor fi trimiși acasă;
  • Trebuie luate măsuri de distanțare între angajați sau măsuri alternative de protecție (limitarea numărului de angajați, distanțarea stațiilor de lucru, furnizarea de echipamente de protecție precum măști, viziere, combinezoane etc.);
  • Trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul;
  • Curățarea și dezinfectarea frecventă, pe bază de proceduri documentate, a tuturor spațiilor, echipamentelor și ustensilelor utilizate;
  • În unitățile cu plata la casa de marcat se vor instala panouri de protecție de plexiglass. De preferat, se va încuraja însă plata cu cardul;
  • În cazul în care există suspiciuni sau cazuri confirmate de COVID-19, trebuie informată direcția de sănătate publică.

 

Autoritățile atrag atenția că inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea operatorilor din domeniu. „Acolo unde ca urmare a controalelor oficiale se constată nereguli grave care periclitează sănătatea cetățenilor, neglijență sau chiar dispreț față de prevederile legale, se vor aplica sancțiuni, care pot merge până la suspendarea unității respective”, au declarat reprezentanții ANSVSA.

Despre registrul rezervărilor

Așa cum spuneam, oricine merge la terasă trebuie să își facă rezervare, iar localurile trebuie să păstreze evidența acestora într-un registru de rezervări. Ce înseamnă însă acest lucru din punct de vedere GDPR, ținând cont că vorbim de prelucrarea datelor cu caracter personal? 

Tudor Galoș, consultant de business și de marketing, explica pe blogul său că în local trebuie să existe afișată o notificare prin care oaspeții să fie informați de prelucrarea datelor cu caracter personal, care sunt acele date (nume, prenume, număr de telefon), cât timp vor fi stocate, cine are acces la ele și are sunt drepturile clientului. „Nu puteți folosi aceste date pentru a-i băga pe clienți în newslettere, campanii SMS etc. Dacă vreți să o faceți, aveți nevoie de un alt temei legal”, specifică Tudor Galoș. „Operatorul are obligația de a verifica corectitudinea datelor date de către cel care face rezervarea. Numărul de telefon fiind aici cel mai important, putem fie să îl sunăm înapoi pe cel care face rezervarea pentru confirmare, fie să îi dăm un cod SMS, fie să folosim un operator de rezervări de restaurante etc. Confirmarea rezervării = confirmarea telefonului! Dacă prelucrăm și nume și prenume, putem să cerem să vedem (nu să stocăm, nu să copiem) un act de identitate pentru a verifica exactitatea datelor”, explică consultantul pe blogul său.

La registrul de rezervări nu poate avea acces oricine, ci numai un număr limitat de persoane, special însărcinate cu acest lucru. În cazul în care, la un control, acest registru lipsește, autoritățile vor aplica sancțiuni, care pot merge până la suspendarea unității respective.

Prin Restograf, localurile pot gestiona ușor orice tip de rezervare primită (online, aplicații mobile, widget, e-mail, rețele sociale, telefonice etc.) și au acces la o Carte de Oaspeți digitală, care conține datele oaspeților (nume, telefon, data nașterii etc.). Astfel, registrul de rezervări este în siguranță tot timpul, iar soluția este una modernă și eficientă – fără pix și hârtie sau tabele în excel!

 


Citește și alte articole, pe aceeași temă:

  • Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
  • Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
  • Studiu Restograf: Situația restaurantelor în contextul pandemiei COVID-19
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ANSVSA
  • ghid Restograf
  • Horeca
  • masuri deschidere terase
  • redeschide terase
  • reguli deschidere terase
Citește și
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Citește articolul
  • Noutati
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Citește articolul
  • Noutati
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Hard Rock Cafe lansează „Battle of the Burgers”
Citește articolul
  • Noutati
Hard Rock Cafe lansează „Battle of the Burgers”
Bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bon
Citește articolul
  • Noutati
Bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bon
Chef Liviu Morărescu, câștigătorul UniChef Cup 2022
Citește articolul
  • Noutati
Chef Liviu Morărescu, câștigătorul UniChef Cup 2022
„Taste of Transylvania”, primul festival din Transilvania care aduce în prim plan gastronomia locală
Citește articolul
  • Hot Events
  • Noutati
„Taste of Transylvania”, primul festival din Transilvania care aduce în prim plan gastronomia locală
Terasa urbană Kraft Market: un nou concept-experiență în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • Hot Spots
  • Noutati
Terasa urbană Kraft Market: un nou concept-experiență în inima Bucureștiului
Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup
Citește articolul
  • Hot Events
  • Noutati
Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup
Top 50 cele mai bune pizzerii din Europa (una chiar din București)
Citește articolul
  • Noutati
  • Pe la ei
Top 50 cele mai bune pizzerii din Europa (una chiar din București)
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ