Doua tinere din Bucuresti (Raluca Macalet si Antonia Dumitrescu) au adus pe piata autohtona pianul care transforma muzica in cocktail-uri… la propriu.
Cum functioneaza? Fiecarei clape ii corespunde o licoare, iar, in final, melomanii pot gusta melodia cantata.
Instrumentul este realizat dupa un concept inspirat din cartea Spuma zilelor, de Boris Vian. Principiul de functionare este reprezentat de transmiterea unui impuls electric (in momentul apasarii clapelor) catre electrovalvele conectate la sticlele cu bauturi, impuls care deschide electrovalvele, dozand astfel lichidul din recipient si formand un cocktail.
Dupa primele trei spectacole gandite in jurul muzicii lui Enescu, Pianocktailul va reveni la Journey Pub cu noi melodii si noi cocktailuri.
Noile reprezentatii vor avea loc pe 14 octombrie, 28 octombrie si 11 noiembrie, incepand cu ora 19.00 – cocktail-urile se pot achizitiona in timpul spectacolelor, dar pot fi luate si acasa, in sticlute frumos decorate, cu esenta muzicala.
Intrarea este libera. Insa, locurile sunt limitate, astfel ca ar fi bine sa faceti din timp rezervare, sunand la la 0752 285 286.
Sandra Popescu, pianista, a descris aceasta experienta, de a transforma muzica in cocktailuri, in felul urmator:
“A fost o munca interesanta. A constat in a vedea cat picura din fiecare sticla si sa ne dam seama cum ar putea lucrul acesta sa fie transformat intr-un cocktail cat mai gustos. E o incercare destul de grea pentru ca, in cazul in care, de exemplu, gresesc o clapa, ma gandesc ca poate imbat pe cineva mai tare.”
Pianococktailul nu este unicat in lume, mai exista astfel de instrumente, iar o demonstratie video puteti vedea in clipul de mai jos: