Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Repere > Perfecțiunea stă în detalii! Cum să devii un profesionist mai bun, pornind de la lucrurile mărunte
  • Repere

Perfecțiunea stă în detalii! Cum să devii un profesionist mai bun, pornind de la lucrurile mărunte

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 mai, 2020
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Probabil ai observat că toți cei care se bucură de succes în carieră sunt oameni care acordă mare atenție detaliilor și nu lasă nimic la voia întâmplării. Asta pentru că, înainte de a câștiga încrederea celorlalți, trebuie să le demonstrezi că ești un profesionist bun. Iar asta o poți face doar dacă ești dispus să faci acel mic efort în plus. Cum spun americanii… to go the extra mile!

doi barbati si o fata lucrand impreuna la laptop, imagine reprezentativa pentru un profesionist mai bun

Vrei să ai mai mult succes la locul de muncă? Sau poate vrei să fii un manager mai bun, care are o echipă fericită și eficientă. Ori poate pur și simplu vrei să câștigi respectul celor din jurul tău… Pentru a obține însă toate aceste lucruri, trebuie întâi de toate să îți pui o întrebare simplă: faci tot ce ține de tine pentru a obține ce-ți dorești?

Denisa Cantaragiu, Manager de Vânzări în cadrul Leadder și trainer certificat „Fish! Philosophy”, ne povestește mai jos câteva situații menite să ne pună puțin pe gânduri… 

Experiențe care te ajută să devii un profesionist mai bun

De vreme ce vă întâlnesc pe un blog despre restaurante, îmi voi imagina că sunteți niște oameni care iubesc viața, veselia sau gusturile rafinate și, nu în ultimul rând, să fiți tratați frumos. Vă înțeleg mai bine decât mi-aș dori!

Plecând de la pasiunea noastră comună, vă invit să facem un exercițiu punându-ne fiecare următoarea întrebare: Cum pot experiențele mele de consumator (bune și rele) să mă facă pe mine un profesionist mai bun, indiferent că sunt operator call center, inginer, contabilă, supervizor, curier, bucătar, profesor?

Ca stimulent de gândire pentru propriile voastre experiențe, vă voi povesti câteva din experiențele mele memorabile.

You had me at „Hello!”

Acum 3 ani mergeam la Legoland a doua oară cu prietenii noștri și copiii lor. Eram treji de la ora trei. Preluarea mașinii la aeroport – un coșmar de jumătate de oră – plus o oră pe drum până la hotel într-o mașină plină de copii agitați, program de parc imediat după cazare… Ce mai, scenariu pentru o zi de coșmar! La  hotel, în timp ce încercam cu toții să ne târâm bagajele spre recepție, mă pregăteam mental pentru așteptarea în recepție (era 10 dimineața, rar te poți caza la ora aceea).

Am intrat și i-am spus recepționerului numele și numărul de camere rezervate. Aproape instantaneu, el mi-a pus cheile în mână spunându-mi că toate camerele sunt la fel și putem să ne împărțim noi cheile. Mă uitam la el ca „vițelul la poarta nouă”. După ce m-am holbat suficient, întreb rar și șocată „Păi și hârtiile? Când le completăm?”. „Avem timp după aceea, mă gândesc că sunteți obosiți acum”. 

Am stat la peste 100 de hoteluri, câteva de 5 stele, unde camera costă mai mult de 350 euro pe noapte. Și totuși, amintirea cea mai vie despre check-in este a acestui recepționer de la un hotel de 3 stele, dintr-un sat obscur.

Cu un an mai devreme, în aceeași țară, în același loc, la hotelul Legoland de data aceasta, unde o cameră de trei ori mai mică costă cât un mini-transplant de rinichi, am stat o oră în soare în fața recepției, în picioare (nicio băncuță, niciun scaun).

Ți-aș da copilul meu pe mână?

În familia noastră nimeni nu schiază în afară de fetița noastră. Eu nu schiez de frică. Să ne înțelegem despre ce fel de frică vorbim… După ce îmi spusese în prealabil că și cel mai îngrămădit om învață în 2 zile, după 5 zile de chin cu mine, monitorul îmi zice, timid: „Doamnă, poate totuși vă găsiți alt sport…”. Adăugați faptul că am un singur copil (a se citi paranoia maximă). Deci e clar că fata mea va schia cu monitor până la majorat, sau până când fuge de acasă.

Acum doi ani, monitorul la care rezervasem din timp orele, îmi spune că mă va taxa cu orar individual dar, dacă mai apar unu-doi copii doritori, îi va lua și pe ei în același timp. Deci cu două zile înainte de vacanță, nu aveam monitor de ski.

Am căutat pe internet unul nou. Mi-a plăcut de el din prima zi – părea că știe ce face, am aflat că și câștigase niște concursuri de ski, că e militar de carieră. Eram oarecum încrezătoare, dar tot o așteptam la gard la fiecare coborâre, paralizată de frică.

Începând cu a doua zi, în fiecare dimineață vedeam monitorul pe geam cum urcă cu gondola să testeze pârtia înainte de ora de schi. În fiecare dimineață. Putea el să gestioneze un copil ascultător, de 8 ani, indiferent de starea pârtiei? Sunt sigură că da! Totuși, în fiecare dimineață, urca pe banii lui să verifice. Același comportament și anul acesta. Un comportament s-a schimbat, totuși – al meu. Am avut încredere să las copilul la ore și să îmi văd de treaba mea, fără să o mai aștept panicată la gard, la fiecare coborâre.

Știe Cosmin că l-am văzut cum se pregătește să aibă grijă de fata mea? Nu. Știe că va fi întotdeauna prima mea alegere? Da.

Ce legătură au toate astea cu a fi un profesionist mai bun?

Mai devreme sau mai târziu ne vom reîntâlni unii cu alții. Ne-a lipsit mult și o să fim o perioadă super drăguți și empatici cu toată lumea.  După care s-ar putea să revenim la micile indiferențe care ne-au împiedicat întotdeauna să fim extraordinari.

Avem, fiecare dintre noi, mii de momente în care am putea alege conștient ce fel de oameni suntem, în timp ce facem ceea ce facem. Să îmi sun colega să verific dacă a primit raportul pe care l-am trimis pe e-mail, sau să stau liniștită că eu l-am trimis, mi-am făcut treaba? Să mă zbat să îi aduc clientului la masă o salată de castraveți, chiar dacă nu avem decât asortată în meniu? Sau să respect frumos procedura și să îi spun „Îmi pare rău, n-avem.”?

Dacă după carantină fiecare facem cu un milimetru mai bine, lumea va face cu 7 miliarde de milimetri mai bine. Hai să începem fiecare dintre noi azi și vă promit că va fi mai contagios decât orice virus!

Denisa Cantaragiu cum sa devii un profesionist mai bunDenisa Cantaragiu este Manager de Vânzări în cadrul Leadder, distribuitor de servicii de educație în business dedicate atât companiilor multinaționale, cât și antreprenorilor din România. Compania oferă soluții pentru dezvoltarea abilităților manageriale și de leadership, de negociere, de vânzări, customer care și finanțe pentru nonfinanțiști.

Denisa are o experientă în vânzări de peste 20 de ani, în ultimii 10 ani concentrându-se exclusiv pe vânzările B2B. Datorită pasiunii pentru a servi oamenii la nivel de excelență, în 2017 a fost unul dintre primii trei oameni din România certificați ca trainer Fish! Philosophy la Charthouse Learning Minneapois, SUA.

Fish! Philosophy sunt probabil cele mai cunoscute cursuri de cultură organizațională și customer care la nivel global, iar Leadder este unicul reprezentant licențiat în România. Dacă vrei să afli mai multe despre Leadder și programele Fish!, vizitează pagina lor de internet.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Denisa Cantaragiu
  • dezvoltare personala
  • Fish! Philosophy
  • Leadder
  • leadership
  • management
  • profesionist bun
Citește și
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Citește articolul
  • Repere
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Citește articolul
  • Repere
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Citește articolul
  • Repere
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Caută
Postări recente
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
  • Shopping: tipuri de tigăi și la ce se folosește fiecare
    Shopping: tipuri de tigăi și la ce se folosește fiecare
    • Data publicare : 16 martie, 2023
    • Data modificare : 16 martie, 2023
  • Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
    Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
    • Data publicare : 15 martie, 2023
    • Data modificare : 15 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
De la restaurante care servesc mâncăruri tradiționale românești 🇷🇴, până la cele cu bucătărie internațională de înaltă calitate ✨, hai să dăm o tură culinară prin Oradea și să vedem câteva localuri excelente!
Team lunch @matbucuresti 🥰 Best tacos ever!!!🌮❤️ What’s your choice for today?
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ