Cum se calculeaza un Pavilion de Arta
* Un spatiu alocat de 4.000 mp intr-o piata cu statut de „Km 0” al Bucurestiului.
* Doua constructii, una destinata muzeelor (Micul Pavilion), cu o suprafata de 800 mp, una destinata galeriilor de arta si zonei de conferinte despre arta (Marele Pavilion), cu o suprafata de * 2.000 mp, cele doua spatii fiind unite printr-o gradina interioara.
* Pavilionul mic va contine si un restaurant – cafenea cu 36 de locuri, cu vedere spre gradina interioara si expozitiile muzeale.
* Inaltarea Pavilionului dureaza 10 zile, intre 10 – 20 mai, si vor ajuta la ridicarea acestuia aproximativ 500 de oameni.
* Vor participa peste 350 de artisti romani si straini (dintre care aproape 50 vor fi straini). Vor fi prezente 9 muzee, 2 institutii culturale, 15 participanti la Art Business si peste 70 de galerii, fiecare dintre expozanti operand intre unul si maxim trei standuri expozitionale.
* Pavilionul va gazdui, prin sectiunile de arta de patrimoniu respectiv arta contemporana, aproximativ 1.000 opere de arta, iar impreuna cu restul sectiunilor un total de aproape 5.000 de obiecte culturale.
* In centrul Pavilionulului va exista o Agora special creata pentru conferinte, lansari de carte, performance-uri, Q&A-uri cu artisti si alte evenimente. In perioada 22-25 mai vor avea loc 7 dezbateri interactive despre piata de arta cu lectori din Romania, Polonia, Ungaria, Austria, Olanda, Franta, Turcia, Elvetia, Serbia si Bulgaria.
* De asemenea, vor avea loc 8 lansari de carte si albume, 3 screenings si Q&A cu Ion Grigorescu, Teodor Graur si Calin Dan, 12 conferinte si dezbateri, 3 conferinţe de presa, 2 interventii artistice din partea Gabi Kelemen si Atelier 030202 si un concert DJ Electric Brother.
* Zona Agora va contine si un urias perete video format din 9 plasme. Nu in ultimul rand, pasionatii de tehnologie vor putea folosi aplicatia ART SAFARI pentru smartphone, cu ajutorul careia se vor putea orienta in Pavilion si vor fi la curent cu programul ART SAFARI la orice ora.
* Organizatorii au in vedere un trafic de aprox. 100-150.000 de iubitori de arta pentru prima editie a Pavilionului ART SAFARI.
* Publicul este asteptat sa viziteze si sa admire operele celor mai importanti artisti romani ai tuturor timpurilor gazduiti de ART SAFARI – Pavilionul de Arta Bucuresti in perioada 22-25 mai 2014.
* Bilete prin www.myticket.ro si din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Eminescu, agentia Salii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv casele de bilete ale teatrelor bucurestene si oficiile postale din Bucuresti si judetul Ilfov, iar in perioada 21-25 mai 2014 si de la receptia Pavilionului Art Safari (Piata George Enescu).
* Organizatorii proiectului sunt: Asociaţia Comercianţilor de Opere de Arta din Romania (ACOAR), sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Administraţia Monumentelor si Patrimoniului Turistic Bucuresti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Arta Contemporana din Romania (AGACOR), cu sprijinul Institutului Cultural Roman (ICR) si cu sponsorizarea Deutsche Bank.
*
Despre Pavilionul de Arta Art Safari Bucuresti
Art Safari este primul pavilion profesional si public de arta, destinat deopotriva artei de patrimoniu si artei contemporane din Romania, ce va reuni peste 100 de galerii si dealeri de arta, dar si muzee si instituţii culturale, atat din tara, cat si din afara tarii. Se vor expune de la lucrari de pictura si sculptura, la design si obiecte de colectie, intr-o maniera ce va dovedi rafinament si o buna cunoastere a demersului curatorial. Art Safari Bucuresti incearca sa construiasca legaturile dintre arta de patrimoniu si cea contemporana, relatia dintre artist – galerie – colectionar, dintre institutiile de cultura si piata de arta, dintre intregul sistem cultural si publicul larg. Art Safari Bucuresti inseamna pasiunea de a construi impreuna un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formeaza spatiul cultural al pietei de arta.
(comunicat de presa)