Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REȚETE

O poveste și o rețetă: cococi în tigaie, de la Chef Alexandru Dumitru

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 2 aprilie, 2020
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
1
Shares
0
0
1
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1

Când lumea ți se întoarce pe dos și nimic nu mai pare la locul lui, îți găsești alinarea în lucrurile familiare. Chef Alexandru Dumitru, de la restaurant Anika, ne propune o rețetă de cococi, care să ne aducă aminte de copilărie și să ne facă să ne simțim mai bine.

Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa, de la restaurant Ankina, cei care au dat rețetă de cococi
Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa, de la Restaurant Anika. (foto: Amuse Bouche)

Nu știi ce sunt acelea „cococi”? Sunt niște turte mici, făcute pe plită, un fel de lipii. Pentru unii dintre noi, aceste pâinici au parfumul copilăriei, pentru că bunicile obișnuiau să coacă aceste turtițe mici. Le plămădeau între palme și le coceau fie pe plită, fie pe o tablă, deasupra focului.

Noi le putem face în tigaie, după rețeta propusă de chef Alexandru Dumitru, de la Anika Restaurant. Sunt sățioase și ușor de preparat. Le poți servi ca atare, sau ca sub formă de tartină pe care să pui unt, gem, ciocolată etc.

Înainte însă de a vă spune rețeta, o să vă spunem povestea restaurantului Anika și ce mai fac ei în această perioadă.

Experiențe la borcan

Restaurantul Anika s-a deschis anul acesta, în București, înainte să înceapă toată nebunia provocată de pandemie. Și a fost una dintre cele mai așteptate apariții noi din peisajul bucureștean. Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa sunt cei care au dat viață acestui proiect. Anika este despre mâncărurile vechi românești, despre ingrediente locale de sezon și vinurile născute pe pământurile românești. O bucătărie românească modernă, experimentală, de improvizație, care are ca punct de pornire rețete scotocite de prin cotloanele țării noastre, prin bucătăriile bunicuțelor. Probabil că de aici vine și această rețetă de cococi 😊.

Odată cu epidemia de coronavirus, care a dus la închiderea localurilor, Alexandru și Andrei au venit cu o soluție ingenioasă pentru a putea fi în continuare aproape de clienții lor, dar și pentru a putea susține afacerea în această perioadă. Astfel, până va fi din nou sigur să ne invite în restaurant, vor continua să ne ofere experiențe gastronomice, împachetate în… borcane și sticle! Mai exact, chef Alexandru Dumitru, a creat un pachet de cinci borcane cu bunătăți gourmet, gândite mai mult ca mâncare care aduce căldură și confort în suflet. Chutney de ardei capia, dulceață de ceapă și măr, confit de porc cu boia afumată, pate de ficat cu cimbru și un borcănel de miere polifloră, produsă chiar în familia lui.

La rândul lui, Andrei, somelierul in-house, va crea în fiecare săptămână o colecție de patru vinuri de la diferite crame românești, oferind clienților toate informațiile pentru a le cunoaște cu adevărat. În fiecare cutie cu vinuri se vor găsi carduri cu note de degustare și o rețetă creată de Chef Alexandru, asociată la unul dintre vinurile din colecție.

Produsele pot fi comandate sub formă de două pachete separate, de pe Facebook sau telefonic (la 0726 400 148), și livrate acasă.

Și încă ceva… „în plan este deja un parteneriat prin care vom oferi vouchere valorice, care vor putea fi achiziționate cu discount și utilizate în momentul în care deschidem ușile restaurantului publicului larg”, menționează Andrei Popa.

Rețetă de cococi în tigaie

Revenim la turtițele noastre, ne suflecăm mânecile și ne punem pe treabă! Așadar, să vedem ce ne trebuie…

rețetă de cococi în tigaie: un fel de turte sau lipii fripte in tigaie si asezate pe un tocator de lemn, una peste alta
Foto: Designed by Freepik

Ingrediente:

  • 500 g făină cernută
  • 7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
  • 340 ml apă călduță
  • 10 g sare

Mod de preparare:

  1. Amestecă drojdia cu apa călduță.
  2. Separat, amestecă făina cu sarea.
  3. Toarnă apa cu drojdie peste făină și amestecă până se formează un aluat omogen. Lasă-l la dospit timp de o oră, într-un bol uns cu ulei, de preferat într-un loc călduț.
  4. Scoate aluatul pe masă (pe care ai presărat făină în prealabil) și împarte-l în 8 bucăți egale. Întinde fiecare bucată cu făcălețul, până capătă formă.
  5. Încinge tigaia la foc mediu și pune cocoacea (fără ulei), având grijă să nu o arzi. E suficient dacă o ții 3-4 minute pe fiecare parte. La nevoie, poți reduce focul.

 

Să ne scrii și să ne spui cum au ieșit, ok? 😊

Poftă bună!

Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Tags
  • alexandru dumitru
  • andrei popa
  • cococi in tigaie
  • restaurant anika
  • reteta cococi
  • reteta restaurant anika
Citește și
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Citește articolul
  • REȚETE
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.