O grupare careia ii place sa inventeze diverse evenimente pentru lumea culinara are o noua misiune amuzanta in care va implica unii dintre cei mai mari bucatari din lume. The Grand Gelinaz Shuffle e o joaca gandita pentru chefii unor restaurante de top din toata lumea. In acest experiment, cate un bucatar din aceasta lista va face schimb de restaurant cu un alt coleg. Partea amuzanta e ca nu numai ca va gati in bucataria altui Chef, dar va si trai in casa lui, ii va plimba cainele (daca are), ii va uda plantele, va manca alaturi de familia colegului si, pentru o zi, un bucatar va fura identitatea altui bucatar.
Experimentul are o componenta interesanta si pentru public: toti bucatarii inscrisi in acest experiment vor gati in aceeasi zi, doar ca din bucataria altui mare chef. Iar oamenii se pot inscrie sa deguste preparatele executate de bucatarii din lista.
Momentan, se stiu doar chefii inscrisi in proiect, dar nu s-a afisat cine va inlocui pe cine si in ce tara. Oricum, sunt cateva restaurante din Europa, poate cu putin noroc va gaseste vacanta fix in acea perioada in orasul in care se intampla marea schimbare de identitati culinare.
Lista bucatarilor din proiect e asta:
Danny Bowien, Mission Chinese Food, New York — USA
Sean Gray, Momofuku Ko, New York — USA
Sean Brock, McCrady’s, Charleston — USA
David Kinch, Manresa, Los Gatos — USA
Daniel Patterson, Coi, San Francisco — USA
Dominique Crenn, Atelier Crenn, San Francisco — USA
Carlo Mirarchi, Blanca, New York — USA
Blaine Wetzel, Willow’s Inn, Lummi Island — USA
Colombe Saint-Pierre, Chez Saint-Pierre, Le Bic — Canada
Claude Bosi, Hibiscus — England
Magnus Nilsson, Faviken, Järpen — Sweden
Peter Nilsson, Spritmuseum, Stockholm — Sweden
René Redzepi, Noma, Copenhagen — Denmark
Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro, Henne — Denmark
Kobe Desramaults, In De Wulf, Dranouter — Belgium
Mehmet Gurs, Mikla, Istanbul — Turkey
Yoshihiro Narisawa, Narisawa, Tokyo — Japan
David Thompson, Nahm, Bangkok —; Thailand
Ben Shewry, Attica, Melbourne — Australia
Jock Zonfrillo, Orana, Adelaide — Australia
Bertrand Grebaut, Septime, Paris — France
Alain Ducasse, La Plaza Athenee, Paris — France
Yannick Alleno, Le Doyen, Paris — France
Inaki Alzpitarte, Le Cheateaubriand, Paris — France
Mauro Colagreco, Mirazur, Menton — France
Alexandre Gauthier, La Grenouillere, Montreuil/Mer — France
Ana Ros, Hisa Franko, Kobarid — Slovenia
Davide Scabin, Combal Zero, Rivoli — Italy
Fulvio Pierangelini, Hotel de Russie, Rome — Italy
Riccardo Camanini, Lido 84, Gardone Riviera — Italy
Massimo Bottura, La Francescana, Moderna — Italy
Massilmillano Alajmo, La Calandre, Venice — Italy
Andoni Luis Aduriz, Mugaritz, San Sebastian — Spain
Albert Adria, Pakta, Barcelona — Spain
Alex Atala, D.O.M., San Paolo — Brazil
Rodolfo Guzman, Borago, Santiago — Chile
Virgillo Martinez, Central, Lima — Peru
Acum pe bune, cat de tare ar fi sa vedem si Romania pe aceasta lista. Ce bucatar roman ati recomanda voi pentru acest experiment?