Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • NOUTĂȚI

Le Vivier – oyster bar in Bucuresti, un concept inedit

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 20 octombrie, 2016
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Intr-un univers culinar in care burgerul inca e in atentia reflectoarelor, ne bucura sa intalnim si initiative curajoase, asa cum ar fi aparitia unui oyster bar in Bucuresti. Le Vivier este un loc pentru iubitorii fructelor de mare de lux, un bar-concept in care gasiti diverse delicatese din zona scoicilor, homarilor, crevetilor and co.

 

Despre acest loc unic in Bucuresti aflam mai multe chiar de la echipa Le Vivier:

Le Vivier 3

Deschis de curand, Le Vivier este un concept unic in Romania – primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare. Stridia Krystale, medaliata in 2015 cu aur la Paris, si homarul albastru sunt doua dintre specialitatile pe care le puteti gasi in exclusivitate in restaurantul din zona Dorobanti.

Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si molustele ajung in restaurant vii, fiind transportate si mai apoi pastrate in bazine cu apa de ocean care respecta temperatura si salinitatea din mediul lor natural.

Le Vivier 5

“Le Vivier este singurul Oyster Bar din Romania si ne-am propus de la inceput sa oferim produse proaspete si de cea mai buna calitate celor care ne trec pragul. Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l’enfer, Papillon pana la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015. Suntem singurul restaurant din Romania care comercializeaza homarul albastru, care ajunge pe masa clientilor la mai putin de 24 de ore de cand a fost pescuit. in meniul restaurantului se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine. Suntem bucurosi sa-l avem in echipa Le Vivier pe Mihai Dornescu, bucatar sef cu o experienta de 17 ani in pregatirea fructelor de mare, ultimii 4 ani petrecandu-i in restaurantele din Franta”, povesteste Andrei Dascalu, managerul Le Vivier.

Le Vivier 8

Situat pe strada Putul lui Zamfir din Bucuresti, restaurantul ofera clientilor si un magazin de delicatese si ocupa o suprafata de 100 de metri patrati, spatiul fiind complet refacut cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini. Designul deosebit si calitatea materialelor folosite au atras atentia redactorilor de la revista italiana de arhitectura Inside Art, care l-au clasificat ca fiind nu doar un restaurant, ci un spatiu care reuseste sa creeze fuziunea perfecta dintre materiale pentru a incanta simturile: alama lustruita, fier, cupru, lemn lacuit, catifea si nu in ultimul rand, oglinzi.

Mobilierul, vitrinele frigorifice, acvariile, toate au fost facute pe comanda si special adaptate spatiului, fiind realizate cu implicarea mai multor mesteri artizani din Franta si Italia, investitia totala in restaurant ridicandu-se la aproximativ 250.000 euro. Le Vivier se bucura de apreciere in Marea Britanie, fiind premiat de catre Luxury Travel Guide cu titlul de Seafood Restaurant of the Year for Bucharest in cadrul Restaurant & Bar Awards 2017.

Le Vivier 4

“Pasiunea noastra pentru fructe de mare este una veche, fiind de mai multi ani importatori si furnizori de fructe de mare in HORECA. Ideea Le Vivier a pornit de la faptul ca interesul de consum pentru fructe de mare a crescut si am realizat ca pe piata din Romania nu exista niciun oyster bar, concept foarte des intalnit mai ales in tarile cu deschidere la ocean. In aprilie 2015 am inceput proiectul si cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini, am refacut de la zero spatiul de 100 metri patrati care avea sa devina, un an mai tarziu, primul oyster bar din Romania, cu o capacitate de 25 de locuri in zona de restaurant si un magazin specializat in fructe de mare si alte delicatese. Magazinul ofera in premiera cinci tipuri de caviar de la celebrii producatori Maison Kaviari din Paris, o selectie de peste afumat, uleiuri, condimente, branzeturi si unt, toate fiind produse artizanale”, a afirmat Andrei Dascalu.

Le Vivier 1

O masa pentru doua persoane la restaurantul Le Vivier porneste de la 250-300 de lei si include un antreu, un fel principal si doua bauturi, in vreme ce pretul pentru homarul albastru, variaza in functie de sezon de la 200 de lei pana la 350 lei. Pretul stridiilor porneste de la 8 lei si poate ajunge la 19 lei per bucata. Meniul se schimba periodic pentru ca iubitorii de fructe de mare sa poata experimenta cat mai multe sortimente.

In shop-ul specializat in fructe de mare, peste si alte delicatese, puteti gasi: caviarul de la Maison Kaviari, unt artizanal realizat de mesterul francez Bordier, uleiuri, oteturi, condimente, branzeturi, paste si nu in ultimul rand o selectie de vinuri franzutesti rafinate.

Le Vivier ofera servicii de catering la domiciliu si la evenimente, cu o capacitate de pana la 1000 de persoane.

Le Vivier 2

Sunteti curiosi sa incercati experienta Le Vivier?

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • homar bucuresti
  • le vivier
  • le vivier oyster bar shop
  • oyster bar
  • restaurante fructe de mare
  • restaurante homar
  • restaurante scoici
  • scoici bucuresti
Citește și
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.