Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Spotlight > Noutati > Le Vivier – oyster bar in Bucuresti, un concept inedit
  • Noutati

Le Vivier – oyster bar in Bucuresti, un concept inedit

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 20 octombrie, 2016
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Intr-un univers culinar in care burgerul inca e in atentia reflectoarelor, ne bucura sa intalnim si initiative curajoase, asa cum ar fi aparitia unui oyster bar in Bucuresti. Le Vivier este un loc pentru iubitorii fructelor de mare de lux, un bar-concept in care gasiti diverse delicatese din zona scoicilor, homarilor, crevetilor and co.

 

Despre acest loc unic in Bucuresti aflam mai multe chiar de la echipa Le Vivier:

Le Vivier 3

Deschis de curand, Le Vivier este un concept unic in Romania – primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare. Stridia Krystale, medaliata in 2015 cu aur la Paris, si homarul albastru sunt doua dintre specialitatile pe care le puteti gasi in exclusivitate in restaurantul din zona Dorobanti.

Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si molustele ajung in restaurant vii, fiind transportate si mai apoi pastrate in bazine cu apa de ocean care respecta temperatura si salinitatea din mediul lor natural.

Le Vivier 5

“Le Vivier este singurul Oyster Bar din Romania si ne-am propus de la inceput sa oferim produse proaspete si de cea mai buna calitate celor care ne trec pragul. Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l’enfer, Papillon pana la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015. Suntem singurul restaurant din Romania care comercializeaza homarul albastru, care ajunge pe masa clientilor la mai putin de 24 de ore de cand a fost pescuit. in meniul restaurantului se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine. Suntem bucurosi sa-l avem in echipa Le Vivier pe Mihai Dornescu, bucatar sef cu o experienta de 17 ani in pregatirea fructelor de mare, ultimii 4 ani petrecandu-i in restaurantele din Franta”, povesteste Andrei Dascalu, managerul Le Vivier.

Le Vivier 8

Situat pe strada Putul lui Zamfir din Bucuresti, restaurantul ofera clientilor si un magazin de delicatese si ocupa o suprafata de 100 de metri patrati, spatiul fiind complet refacut cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini. Designul deosebit si calitatea materialelor folosite au atras atentia redactorilor de la revista italiana de arhitectura Inside Art, care l-au clasificat ca fiind nu doar un restaurant, ci un spatiu care reuseste sa creeze fuziunea perfecta dintre materiale pentru a incanta simturile: alama lustruita, fier, cupru, lemn lacuit, catifea si nu in ultimul rand, oglinzi.

Mobilierul, vitrinele frigorifice, acvariile, toate au fost facute pe comanda si special adaptate spatiului, fiind realizate cu implicarea mai multor mesteri artizani din Franta si Italia, investitia totala in restaurant ridicandu-se la aproximativ 250.000 euro. Le Vivier se bucura de apreciere in Marea Britanie, fiind premiat de catre Luxury Travel Guide cu titlul de Seafood Restaurant of the Year for Bucharest in cadrul Restaurant & Bar Awards 2017.

Le Vivier 4

“Pasiunea noastra pentru fructe de mare este una veche, fiind de mai multi ani importatori si furnizori de fructe de mare in HORECA. Ideea Le Vivier a pornit de la faptul ca interesul de consum pentru fructe de mare a crescut si am realizat ca pe piata din Romania nu exista niciun oyster bar, concept foarte des intalnit mai ales in tarile cu deschidere la ocean. In aprilie 2015 am inceput proiectul si cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini, am refacut de la zero spatiul de 100 metri patrati care avea sa devina, un an mai tarziu, primul oyster bar din Romania, cu o capacitate de 25 de locuri in zona de restaurant si un magazin specializat in fructe de mare si alte delicatese. Magazinul ofera in premiera cinci tipuri de caviar de la celebrii producatori Maison Kaviari din Paris, o selectie de peste afumat, uleiuri, condimente, branzeturi si unt, toate fiind produse artizanale”, a afirmat Andrei Dascalu.

Le Vivier 1

O masa pentru doua persoane la restaurantul Le Vivier porneste de la 250-300 de lei si include un antreu, un fel principal si doua bauturi, in vreme ce pretul pentru homarul albastru, variaza in functie de sezon de la 200 de lei pana la 350 lei. Pretul stridiilor porneste de la 8 lei si poate ajunge la 19 lei per bucata. Meniul se schimba periodic pentru ca iubitorii de fructe de mare sa poata experimenta cat mai multe sortimente.

In shop-ul specializat in fructe de mare, peste si alte delicatese, puteti gasi: caviarul de la Maison Kaviari, unt artizanal realizat de mesterul francez Bordier, uleiuri, oteturi, condimente, branzeturi, paste si nu in ultimul rand o selectie de vinuri franzutesti rafinate.

Le Vivier ofera servicii de catering la domiciliu si la evenimente, cu o capacitate de pana la 1000 de persoane.

Le Vivier 2

Sunteti curiosi sa incercati experienta Le Vivier?

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • homar bucuresti
  • le vivier
  • le vivier oyster bar shop
  • oyster bar
  • restaurante fructe de mare
  • restaurante homar
  • restaurante scoici
  • scoici bucuresti
Citește și
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Citește articolul
  • Noutati
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Citește articolul
  • Noutati
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Hard Rock Cafe lansează „Battle of the Burgers”
Citește articolul
  • Noutati
Hard Rock Cafe lansează „Battle of the Burgers”
Bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bon
Citește articolul
  • Noutati
Bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bon
Chef Liviu Morărescu, câștigătorul UniChef Cup 2022
Citește articolul
  • Noutati
Chef Liviu Morărescu, câștigătorul UniChef Cup 2022
„Taste of Transylvania”, primul festival din Transilvania care aduce în prim plan gastronomia locală
Citește articolul
  • Hot Events
  • Noutati
„Taste of Transylvania”, primul festival din Transilvania care aduce în prim plan gastronomia locală
Terasa urbană Kraft Market: un nou concept-experiență în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • Hot Spots
  • Noutati
Terasa urbană Kraft Market: un nou concept-experiență în inima Bucureștiului
Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup
Citește articolul
  • Hot Events
  • Noutati
Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup
Top 50 cele mai bune pizzerii din Europa (una chiar din București)
Citește articolul
  • Noutati
  • Pe la ei
Top 50 cele mai bune pizzerii din Europa (una chiar din București)
Caută
Postări recente
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ