Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Lansarea JW Steakhouse
  • Arhivă articole

Lansarea JW Steakhouse

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 aprilie, 2011
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

“Astazi mi se implineste un vis”- sunt cuvintele executive-chef-ului JW Steakhouse, pronuntate cu ocazia lansarii oficiale a restaurantului, desfasurata ieri, 6 aprilie.

Simplitate si eleganta sunt cuvintele care exprima cel mai bine evenimentul care a avut loc in cadrul Hotelului Marriott. Fara discursuri pompoase, fara invitati speciali, fara vedete de plastic, fara balonase si fara extravagante.

Steakhouse-ul este un tip de restaurant de origine americana, specializat in prepararea fripturilor de vita. Restaurantul deschis in Bucuresti este cel de al doilea JW Steakhousedin Europa, primul fiind in Londra. Conducerea Marriott a luat hotararea deschiderii unui astfel de restaurant in urma cererii foarte mari de produse din preparate de carne de catre clientii fostului restaurant, Cupola. Nicolae Lica este cel care a creionat inca de la inceput acest proiect in Romania si l-a dus la bun sfarsit impreuna cu echipa sa, pana in ziua deschiderii. Bucataria JW Steakhouse are in spate nu doar oameni talentati si pasionati, dar si instrumente profesioniste, celebru fiind vasul Stub din fonta, recunoscut prin calitatea sa de a pastra preparatele la o temperatura inalta pentru o perioada indelungata. De altfel, bucataria deschisa de la JW Steakhouse nu are secrete si doar aruncand o privire iti dai seama, chiar strain fiind de orice notiuni de elemente de bucatarie profesioinsta, ca avem de-a face cu “high-class tools”. Plitele sunt incorporate in blat si totul se prepara la vedere.

Meniul troneaza deasupra bucatariei, scris pe o tabla neagra. La aperitive gasim Spinach and Artichoke Dip, Fried Calamari, Tartar de vita si Maryland Style Crab Cake. La supe si salate gasim Supa crema de crab, Kansas City Steak Soup, Beet and Goat’s Cheese Salad, Caesar Salad, Heritage Tomatoes & Onion and Gorgonzola, Chopped Salad si JW Iceberg. la felurile principale am pastrat JW Steak Burger, Fish &Chips, Spit-Roasted Chicken, Somon Norvegian Crocant cu piele, File de Ton la Tigaie. Meniul mai cuprinde si o lista de 104 soiuri de vinuri, aceasta varietate fiind, dupa explicatiile lui Nicolae Lica, „o normalitate”, avand in vedere importanta asocierii vinului perfect uni anumit tip de friptura. Preturile, pe care le gasiti chiar pe site-ul restaurantului, www.jwsteakhouse.ro, sunt evident, raportate la calitate, aperitivele variind intre 27 si 85 de lei, supele intre 36 si 95 de lei, iar felurile principale intre 45 si 200 de lei.

Punctul de atentie al serii a fost asadar, chiar bucataria si prepararea bucatelor, spre deosebire de alte evenimente de acest fel, unde se pune accentul mai degraba pe celebritatea invitatilor sau pe diverse gaselnite de organizare. Felicitam cu aceasta ocazie bucatarul sef pentru extraordinara alegere a prioritatilor, pentru pasiunea si bucuria pe care a reusit sa o transmita invitatilor legata de lansarea acestui restaurant si reproducem, mai jos, fragmente din discursul sau de introducere, recompensat cu aplauze indelungate din partea invitatilor:

“(…) Ne-am asigurat ca fiecare mancare care va iesi din aceasta bucatarie se va ridica la nivelul asteptarilor dumneavoastra sau, cu siguranta, le va depasi. Ceea ce mi-am propus este ca pentru dumneavoastra si pentru viitorii client JW Steakhouse sa aiba placerea de a gusta de fiecare data cand ne veti trecea pragul cele mai delicioase preparate care se gasesc in steakhouse-ul american. Iar daca pasiunea si talentul meu de bucatar ar fi fost suficiente ca toate aceste lucruri sa se intample, probabil ca ar fi fost mult mai simplu si s-ar fi terminat mai repede. Insa experienta m-a invatat ca atunci cand vrei sa fii cel mai bun, trebuie sa te inarmezi pe masura. Iar in cazul meu, armele de care aveam nevoie sunt : (…) broiler, un gratar special pentru steakhouse-uri, este un gratar care gateste carnea aproape de perfectiune si spun aproape de perfectiune pentru ca, pana la perfectiune intervine talentul bucatarului; Staub, unul dintre cei mai renumiti producatori de vase de gatit, vase care pastreaza mancarea calda pe o durata indelungata. Tot acest arsenal imi va fi partener de nadejde in aceasta seara, cand voi gati pentru dumneavoastra.(…) Carnea pe care o folosim este Black Angus USDA Choice, este proaspata, este maturata la un maxim de 21 de zile dupa care intervine o procedura de maturare pana in momentul desfacerii din pachet. Ce as vrea sa observati este marbelingul sau marmoratia, care da suculenta si o savoare extraordinara carnii in momentul gatirii la broiler. Pe langa carnea de calitate, care se regateste la noi in meniu, avem si o varietate de garnituri si salate care vin sa va intregeasca experienta dumneavoastra in steakhouse-ul nostru. Va spuneam mai devreme ca astazi  mi se implineste un vis. Fiind alaturi de dumneavoastra mi-am dat seama ca toate detaliile, toate amanuntele pe care le-am gandit in momentul inceperii acestui proiect, se afla in acest loc  minunat. Insa exista un singur lucru care nu s-a intamplat, bucuria mea si a echipei mele de a va servi cu aceste delicii. Dar inainte permiteti-mi sa va multumesc impreuna cu echipa mea pentru ca ne sunteti primii clienti.”

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie americana
  • grill
  • JW Steakhouse
  • Marriott
  • nicolae lica
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.