Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Repere > Interviu cu MicroGreens, "inventatorii" celor mai mici plante comestibile din Romania
  • Repere

Interviu cu MicroGreens, "inventatorii" celor mai mici plante comestibile din Romania

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 11 august, 2016
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ferma Fresh Microgreens, infiintata relativ recent de un grup de tineri ingineri horticoli, produce cele mai mici plante comestibile si decorative din Romania.

De asemenea, cu ajutorul acestor micute plante, sanatatea si arta ajung acum sa se impleteasca natural in farfuriile mai multor restaurante din Romania.

MicroGreens sunt o forma de plante tinere, comestibile, produse din legume, plante aromatice si alte specii. Acestea variaza in marime, de la 5 la 10 cm si sunt formate dintr-o tulpina taiata deasupra liniei solului, o pereche de frunze cotiledonale complet dezvoltate si, de obicei, una, doua frunze adevarate abia rasarite.

Microplantele au inceput sa fie folosite pentru prospetime si aromele lor puternice, in primul rand in bucatariile restaurantelor din marile orase ale Europei si SUA. Localurile care folosesc microgreens pun accent in egala masura pe caracteristicile acestora, atat pe efectul vizual produs in farfurie, cat si pe proprietatile nutritive. Iar acum, acest trend a ajuns de cativa ani (nu foarte multi) si in Romania.

Mai multe despre toate acestea ne spune Cristian Tudor, fondatorul Microgreens Romania, in urmatorul interviu:

micro greens
Micro Greens // sursa foto: Facebook

Cine sunteti si cum v-a venit ideea pentru aceasta afacere inedita?

In prima instanta am sa vorbesc despre mine, Tudor Cristian, inginer horticol. Am absolvit Facultatea de Horticultura din Bucuresti in anul 2013 cu o specilizare in legumicultura. Imediat dupa terminarea facultatii, am avut ocazia sa ma angajez la o multinationala din Grecia, producatoare de rasaduri pentru profesionistii din legumicultura.

La conceptul de microgreens am ajuns dupa 10 luni acolo, cand ma documentam pe un site de profil din USA despre o boala noua aparuta in Romania la cultura de pepeni. Pentru ca eram indecis in acel moment, in ceea ce priveste viitorul meu in acea companie, am stiut instantaneu ca asta vreau sa fac si, imediat, a doua zi, m-am apucat de microplante pe balconul din apartamentul in care locuiam.

Din acel moment au mai trecut aproximativ 8 luni pana in momentul in care am putut sa accesez mai multe credite bancare in acelasi timp pentru investitia initiala, dupa care mi-am dat demisia, si eu si mama mea si am inceput treaba.

Microgreens deja incepuse testarea, timp in care am verificat si ras-verificat ce trebuie sa stim in momentul in care aveam sa ne ducem in fata unui potential client. Deja cand am facut acest lucru, pot spune ca stapaneam cat de cat cultura, care este, pot spune, una foarte pretentioasa, asta in ideea ca discutam de o categorie de plante intr-un stadiu foarte incipient, care, bineinteles, sunt si foarte sensibile.

micro greens
Micro Greens // sursa foto: Facebook

Care este diferenta dintre microplante si plantele aromatice ajunse la maturitate? De ce au devenit atat de populare in ultima perioada?

Singura cultura cu care putem asemana microplantele este cea a germenilor – seminte abia incoltite. Desi mai sus spun asemanare, aceste doua culturi sunt doua tipuri total diferite. La baza putem spune ca din punct de vedere nutritional sunt asemanatoare in cazul unor specii, dar ca si diferenta majora, foarte importanta, avem tehnologia de productie.

Germenii sunt seminte lasate in apa si in intuneric timp de cateva zile, doar pentru incoltire, intr-un mediu propice pentru dezvoltarea unor agenti patogeni, unii chiar daunatori. In cazul acestora, consumam toata planta, inclusiv radacina.

In ceea ce priveste microplantele, acestea sunt crescute intr-un substrat de mai multe feluri, de obicei natural, de la care consumam doar partea de deasupra radacinii, tulpinita si cele doua frunze abia aparute.

micro greens
Micro Greens // sursa foto: Facebook

Cat de populare sunt microplantele in Romania?

Utilizarea microplantelor in Romania incepe nu cu mult inainte de aparitia noastra. Erau folosite doar in restauratele din marile hoteluri sau in restaurante precum Joseph, care este si primul nostru client. In momentul in care am inceput productia de microplante nu stiam acest lucru si, pana la urma, s-a dovedit a fi un ajutor foarte mare pentru noi.

Cu ajutorul acestor oameni, care au avut legatura cu microplantele in restaurantele lor sau prin alte tari pe unde au mai lucrat, ei ne-au ajutat foarte mult cu informatii, care, pana la urma, pentru noi s-au concretizat in produsul pe care il comercializam acum.

In acest moment, in Romania, microplantele au ajuns sa fie folosite in foarte multe restaurante din Bucuresti, dar si din alte orase din tara, precum Ploiesti, Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare, Timisoara, Oradea, dar si altele .

De mai bine de un an colaboram si cu un mare retailer, lucru care ne ajuta sa fim mai aproape de oamenii care doresc microgreens in diverese zone unde ne era putin mai dificil sa livram direct.

micro greens
Micro Greens // sursa foto: Facebook

Care sunt restaurantele care se aprovizioneaza de la voi in mod constant?

Tipul restaurantelor care folosesc in mod constant microgreens si flori comestibile variaza. In principiu sunt cele fine dining, ball-room-uri pentru evenimente, dar usor, usor si in altele. Cel mai important este ca sunt deja resturante care au inceput sa foloseasca microplantele integrate in preparatele lor, nu doar ca si decor. Preparate care sa puna in valoare proprietatile nutrititive exceptionale ale acestor microplantute.

Care sunt cele mai apreciate microplante de catre bucatarii din Romania si de ce?

Fiecare bucatar are preferintele lui, ideea este ca acestea sunt apreciate in functie de forma, culoare si aroma. De obicei cele cu forma mai ciudata, precum mazarea, fasolea mung sau cele cu coloristica puternica, asa cum sunt cele Amarant Rosu, Ridiche Rosie.

In cazul celor cu aroma intensa putem sa discutam de variatetile de plante aromatice, precum busuioc, busuiocul japonez (shiso).

micro greens
Micro Greens // sursa foto: Facebook

 In afara de microplante, mai aveti in protofoliu si flori comestibile. Ce ne puteti spune despre acestea? In afara de aspectul frumos pe care-l dau felurilor de mancare, au si o valoare nutritiva deosebita?

In ceea ce priveste florile comestibile, da, si acestea au proprietati nutritive. Nu in aceeasi masura ca si microplantele, dar putem gasi vitamine precum A, B, C si minerale, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu.

micro greens
Micro Greens // sursa foto: Facebook

Exista si contraindicatii cand vine vorba de consumul de microplante sau de flori comestibile? 

Contraidicatii nu exista, cel putin, nu din punctul meu de vedere. Putem spune ca este indicat sa consumam undeva la 50 – 100 de grame de microplante intr-o zi. Sunt facute studii in SUA si s-a demonstrat faptul ca un mix de microplante (floarea soarelui, varza rosie, brocoli, ridiche) ne poate asigura un necesar optim din foarte multe vitamine si minerale necesare corpului uman.

 

Voi ati mancat pana acum preparate cu microplante, cum vi s-au parut?

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • micro greens
  • micro greens romania
  • micro plante
  • microgreens
  • microplante
  • plante in miniatura
Citește și
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Citește articolul
  • Repere
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Citește articolul
  • Repere
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Citește articolul
  • Repere
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Caută
Postări recente
  • Ce și unde mâncăm în Delta Dunării. Descoperă bucătăria locală, unde Peștele e rege
    Ce și unde mâncăm în Delta Dunării. Descoperă bucătăria locală, unde Peștele e rege
    • Data publicare : 9 iunie, 2023
    • Data modificare : 9 iunie, 2023
  • 15 tipuri de zahăr și la ce se folosesc
    15 tipuri de zahăr și la ce se folosesc
    • Data publicare : 8 iunie, 2023
    • Data modificare : 8 iunie, 2023
  • Cele mai bune tarte și plăcinte din București să iasă în față!
    Cele mai bune tarte și plăcinte din București să iasă în față!
    • Data publicare : 7 iunie, 2023
    • Data modificare : 8 iunie, 2023
  • Cum să faci singur bere acasă
    Cum să faci singur bere acasă
    • Data publicare : 6 iunie, 2023
    • Data modificare : 6 iunie, 2023
  • Food Bloggers Conference revine cu o nouă ediție
    Food Bloggers Conference revine cu o nouă ediție
    • Data publicare : 31 mai, 2023
    • Data modificare : 31 mai, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
Alegerea editorilor
  • Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor
    • Hot Plates
    Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor
  • 10 trucuri ca să fii „Lord of the grill”. Cum să faci un grătar perfect
    • Tips & Tricks
    10 trucuri ca să fii „Lord of the grill”. Cum să faci un grătar perfect
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ