Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > In curand veti manca aici, pe Litoral
  • Arhivă articole

In curand veti manca aici, pe Litoral

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 3 aprilie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

In mai putin de o luna, mai exact pe 1 mai, se deschide, mai mult sau mai putin oficial, sezonul pe litoral. Ca si anul acesta, de multe ori se intimpla ca in apropierea zilei de 1 mai, zi de sarbatoare legala in toate regimurile, sa se nimereasca si Pastele, motiv pentru care se fac din zile lucratoare nelucratoare si rezulta pentru toti oamenii muncii o frumusete de vacanta. Si pentru ca in mai deja vremea se incalzeste si vara e destul de aproape, multa lume prefera sa petreaca aceasta mini-vacanta pe litoral.

Desi obiceiul petrecerii vacantei de 1 mai pe litoral tine de cel putin 30-35 de ani, intre sfirsitul vacantei de 1 mai si deschiderea oficiala a sezonului, hotelurile si restaurantele din statiunile de pe litoral se inchid din nou. Lumea nu se inghesuie sa vina si sa se bucure de mare si de ce ofera ea si in afara verii calendaristice. Asta desi luna mai e de multe ori mai calduroasa, mai putin ploioasa si mai insorita chiar decit unele luni august, mai ales finaluri de luni august. Pentru cine doreste relaxare, plimbare, aer marin, un peisaj deosebit- altul decit cel urban sau montan- si nu doar aglomeratie, bronz capatat in doua zile si balaceala in apa incinsa, litoralul in lunile din extrasezon ar fi locul ideal unde sa-si petreaca o vacanta. Chiar si iarna marea ofera o priveliste uluitoare, cei care iubesc marea ar admira-o la fel de mult in timpul unei furtuni sau inghetata. Din pacate, poate si din cauza hotelierilor, a cheltuielilor mari pe care le-ar presupune intretinerea pe timp de iarna, personal, incalzire etc, nici foarte multe locuri in care sa-ti petreci timpul liber nu exista, poate doar in Constanta, restul oraselor si oraselelor fiind destul de lipsite de atractii in extrasezon.

De citiva ani se incearca prelungirea cu citeva saptamini- o luna, a sezonului, numai ca neexistind nimic organizat, centralizat sau cu titlu obligatoriu din partea autoritatilor, toti isi trateaza afacerea individual si astfel potentialii turisti nu pot indrazni sa vina la mare in extrasezon decit riscind sa bata din usa in usa la hoteluri si restaurante sperind sa gaseasca ceva deschis, daca nu au fost prevazatori si si-au rezervat ceva dinainte.

Ca localnic vezi si judeci toate astea altfel, esti tentat sa zici “sa tina deschis, sa vina turistii!”, apoi, cind vin si se aglomereaza totul, sa zici “cind se termina si cu sezonul asta ca sa mai respiram si noi?”. Pentru ca, si aici probabil ca multi ma vor uri sau critica pentru ce spun, sezonul estival si afacerile care se desfasoara prin statiunile de pe litoral, nu aduc chiar atit de multe beneficii materiale pentru constanteni precum s-ar putea crede, decit, poate, celor ce detin afaceri in domeniu. In toti anii in care am batut litoralul in lung si-n lat, frecventind de zeci de ori pe sezon restaurante, cafenele, cofetarii, baruri si discoteci (eeei, demult asta…), cred ca pot numara pe degetele de la o mina de cite ori am primit un bon fiscal.

Citiva ani la rind se introdusese vestita taxa de intrare in statiunea Mamaia, lucru pentru care o tara intreaga ii injura pe constanteni pentru ca se imbuiba pe banii lor, uitind sa intrebe daca chiar asa se intimpla. De fapt, ceea ce se facea (chipurile) cu banii aceia, era plata unor gardieni care patrulau pe plaja, si spectacole pe o scena “la fintini” in Mamaia.

La fiecare inceput de sezon, inca din faza de pregatire a venirilor pe litoral, multi prieteni din tara sau din afara tarii incep sa se intereseze despre ce pot face, unde pot merge, unde pot minca si bea, cum si unde isi pot petrece zilele si noptile ca sa ramina cu niste amintiri placute de pe litoral. Ca mai tot fenomenul turistic din ultimii ani, in care atunci cind pleci undeva nu te mai saturi doar cu privelistea, muzeele, intimplarile cu care te saturai cu 20 de ani in urma, lumea si-a extins si gama de simturi cu care vrea sa se bucure de vacanta si calatorii, mai exact vrea sa manince cum se maninca pe unde merge, sa bea cum se bea si sa se distreze cum se distreaza lumea pe acolo.

Cu multi ani in urma se calatorea prin toata Europa cu un salam de Sibiu si un cascaval afumat in lada frigorifica, dar se vizitau muzee si obiective turistice iar acum se fac popasuri lungi si dese prin localurile evaluate pe tripadvisor.com. Lumea s-a schimbat si bine a facut. Datorita exigentelor publicului calator, si pe litoral au aparut si continua sa apara locuri in care experienta gastronomica incepe sa fie cu adevarat ceva deosebit. Daca in urma cu zece ani imi era frica de intrebarea “unde putem minca bine?”, pentru ca nu stiam ce as putea raspunde fara sa ma trezesc cu critici aspre dupa, acum frica asta mi-a disparut. Pot recomanda multe locuri in care sint convinsa ca, daca nu vrei musai sa cauti nod in papura, se poate sa te simti bine si sa fii foarte multumit de mincare, chiar daca nu ai include locul respectiv in topul primelor 10 restaurante din tara, ca sa nu zic din lume. Acum frica imi mai apare cind cineva ma intreaba “unde pot sa maninc ceva cu specific local?”. Asta ma pune in dificultate din mai multe puncte de vedere. Adevarul e ca asta este una dintre fricile tuturor romanilor atunci cind sint intrebati care mincare e total si exclusiv specifica Romaniei, dar n-o sa reiau aici toate argumentele si contraargumentele pentru care unele, sau niciunele, dintre preparatele noastre traditionale sint considerate doar imprumutate sau furate de la cei de pe linga noi.

Cum ar putea lucrurile sa stea mai clar cind e vorba de specificul litoralului romanesc, deci, de fapt, de specificul Dobrogei? Poti merge pe excluderi, sa spui ca ce e ardelenesc, moldovenesc, banatean, muntenesc nu e cu specific dobrogean. Dar asta nu inseamna mare lucru, atita timp cit oricum restaurantele de pe litoral nu se inghesuie sa-ti ofere supa gulas servita in piine sau ciorba radauteana. Asta nu te ajuta cind, totusi, scormonesti dupa un raspuns pe care sa-l dai celui care te intreaba “ce e specific litoralului?”.

Se poate face, pe buna dreptate, presupunerea ca daca exista deschidere la mare, specifice zonei ar fi produsele marine, pestele si fructele de mare. Asta ar fi corect, fata de restul tarii aici pestele e, sau, mai bine zis, era mai la indemina, dar asta doar pina cind supermarketurile au facut posibila furnizarea de peste oceanic la fel de usor si la Baia Mare ca si la Constanta. Din motive deja foarte cunoscute, ce tin de asa-zisa siguranta a alimentelor, produsele din supermarketuri sint atit de accesibile si comode din punct de vedere al actelor de provenienta si al certificatelor, ca sint preferate de majoritatea detinatorilor de restaurante. Asa ca poti minca la fel de bine dorada sau caracatita si pe o terasa cu “un picior in mare” la Mamaia si intr-un restaurant din virf de munte. La fel cum poti minca pe malul lacului Siutghiol pastrav, care, chiar daca e peste, nu e deloc specific Marii Negre sau lacurilor din zona litoralului, ci apelor montane. Despre fructele de mare sau alte produse marine ce pot fi asimilate produselor pescaresti, specifice litoralului romanesc sint numai midiile, rapana, garizii, racii si o anume specie de crab. Deci caracatita, calamarul sau crevetii prezenti in meniurile din restaurantele de pe litoral sint, toate, de import. Chiar si in conditiile acestea, ramin totusi zeci de specii de peste care se gasesc in Marea Neagra, Dunare sau lacurile din imprejurimi si ar putea fi oferite clientilor in restaurante, mai ales in cele cu specific pescaresc, dar, din motive necunoscute, multi bucatari si proprietari de restaurante se feresc sa introduca in meniu o gustoasa scrumbie autohtona, fripta pe tabla sau gratar in loc de un file de pangasius.

O alta varianta, poate cea mai satisfacatoare, ar fi definirea specificului local dobrogean prin specificul culinar al etniilor care populeaza Dobrogea. Adica specificul turcesc, tataresc, machidonesc, grecesc, bulgaresc, armenesc, lipovenesc, fara a avea pretentia ca aici se termina enumeratia. Majoritatea amintirilor legate de litoral ale turistilor si de preparatele gasite in exclusivitate aici includ suberecul, baclavalele, saramura, covrigii, braga, placinta dobrogeana, fara a avea pretentia, nici in ceea ce priveste afirmatia asta, ca numai in Dobrogea se fac sau se consuma toate astea. Deci specific exista, oamenii gatesc in casele din Dobrogea si suberec, si chiperchi (sau “piperchi tirgisiti”, o mincare aromaneasca din ardei si brinza de oaie), numai ca sint ori foarte putine, ori inexistente restaurantele care ofera clientilor lor asa ceva. E cu atit mai regretabil acest fapt, cu cit e cunoscut faptul ca foarte multe localuri de pe litoral sint detinute si administrate de aromani (machidoni), oameni foarte priceputi la afaceri si comert. In loc de preparatele lor traditionale, de care sint foarte mindri, in meniurile lor gasesti mai degraba pizza si scaloppina, in loc de placinte cu praz si brinza, sau o pulpa de oaie facuta la cuptor, cum numai ei stiu sa faca. Abia-abia am gasit in ultimul an doua restaurante care au avut curajul sa includa citeva preparate din bucataria traditionala aromaneasca.

Concluzionind si trecind in registrul optimist si plin de speranta, acum, cu putin timp inainte de inceperea sezonului: litoralul este unul dintre locurile unde se intrepatrund si coexista zeci de bucatarii, facind foarte grea, daca nu imposibila, definirea unui specific local. De multe ori cei carora le sta la indemina sa recreeze un specific local, oamenii care detin sau administreaza restaurantele de pe litoral, resping sau neaga ce s-a mostenit in domeniul gastronomic in decursul a zeci de ani, inlocuind preparatele traditionale pe care turistii sau localnicii inca si le mai amintesc si, in felul lor, le cer, cu unele mai rafinate, mai noi, dar fara “specific local”.

Cu toate acestea, sau poate tocmai din aceste cauze, litoralul ofera cite ceva pentru orice gust si dispozitie. Este locul unde poti trece in decurs de citeva ore prin experiente gastronomice frantuzesti, turcesti sau italienesti, sa savurezi intr-un restaurant de lux fructe de mare din cele mai exotice sau sa ciugulesti dintr-o punga de hirtie hamsii prajite cumparate de la o taraba. Oricine se poate bucura acum cu toate simturile de experienta unei vacante la mare, dar pina la urma ne intoarcem tot la ceea ce marea ne ofera prin ea insasi dintotdeauna: culoare, liniste, romantism, libertate…

*

*

.


Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie dobrogeana
  • dobrogea
  • restaurante constanta
  • restaurante litoral
  • restaurante mamaia
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
De la restaurante care servesc mâncăruri tradiționale românești 🇷🇴, până la cele cu bucătărie internațională de înaltă calitate ✨, hai să dăm o tură culinară prin Oradea și să vedem câteva localuri excelente!
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ