Iubirea se poate declara în foarte multe feluri. Și locuri. Uneori, funcționează cu o caramea împărțită în două. Alteori, se aprinde la lumina difuză a unei lumânări, indiferent ce este în farfurie. Dacă ești aici, însă, vrei să-i declari iubirea într-un loc special, cu arome nemaiîntâlnite, cu muzică perfectă și cu un vin memorabil. Vrei să vorbească toate acestea în locul tău. Pentru tine, am pregătit 5 restaurante care pun pe masă o cină-experiență, o seară de poveste, o aromă după care tânjeați amândoi.
Cină-experiență pentru Ziua Îndrăgostiților
Kane – New Romanian Cuisine
Spune-i „TE IUBESC!” cu toate simțurile
Unde?! La Kané (București, Dianei 9). Ca o ilustrare a creativității bucătăriei românești, restaurantul propune viziunea noii generații culinare a gastronomiei noastre. „Simplu e întotdeauna mai mult” este modul în care ingredientele locale – de la țelină, la sfecla roșie – dezvăluie puterea tehnicilor chef-ului Cătălin Bejenaru pentru a le transforma. Meniul de degustare este oferit pentru a trezi curiozitatea dinaintea călătoriei culinare propriu-zise.
De Ziua Îndrăgostiților, fiecare moment promite să fie o surpriză încântătoare. Savurează meniul de degustare, apoi continuă călătoria romantică și păstrează ceva din această cină-experiență cu un cadou special cu bunătăți, pregătit cu grijă pentru a-ți face seara cu iubitul/iubita o călătorie ce durează și dincolo de ușile restaurantului. Rezervă aici: kanebucharest.ro/reservations.
Chef Atelier by Cezar Munteanu
Un restaurant boutique, cu o singură masă
București. Situat pe strada Pictor Ion Andreescu 10, Chef Atelier este un restaurant cu o singură masă care poate găzdui minim patru până la maximum 10 persoane. Așa că invitați cu voi încă un cuplu de prieteni, pentru o cină-experiență cum (probabil) n-ați mai servit!
Mâncarea este pregătită de chef Cezar Munteanu, iar locul aparține acestuia și soției sale, Mona Nicolici. Un melanj perfect între pasiunea pentru gătit a chef-ului și dragostea pentru oameni și povești a Monei Nicolici. Rezultatul? Un decor intim și creativ, cu bucătărie deschisă, scenă deschisă, minți deschise. Aici veți gusta mâncăruri rafinate gătite și servite chiar de Chef Cezar. Intrați într-un cadru prietenos, decorat cu elemente din lemn natural și însoțit de tonuri de rock, blues și jazz. [Despre conceptul și ce promite acest loc am discutat și noi mai multe cu chef Cezar, la Speedcast Restograf – vezi pe YouTube!]
Deschis în fiecare vineri și sâmbătă seara, începând cu ora 17. De asemenea, deschis în diferite ocazii sau la cerere. Faceți o rezervare și prieteni și discutați despre meniu. Chef Cezar te va ajuta să iei decizia corectă. Rezervări, aici: cezar.munteanu@chefcezar.com sau telefon 0746 555 505.
La Hambar
Din inima pădurii, direct la inima ei
Singureni, jud. Giurgiu. La doar 5 kilometri de Singureni, satul de reședință al comunei cu același nume din județul Giurgiu, se află restaurantul La Hambar. Fine dining cu specific neo-românesc, restaurantul de pe domeniul ecvestru Singureni Manor este amenajat spectaculos într-un fost grajd, împărțind intimitatea umană cu caii și spiritul lor atemporal. Chef Alexandru Dumitru este cel care pune mâncarea pe masă în acest loc care se simte la fel ca mâncarea. Profund românesc, chiar dacă reinventat. Minimalist și curat la suflet, locul caută să completeze, mai degrabă decât să acopere, liniștea cailor din imediata vecinătate. Doar sufletul e veșnic aici, căci timpul este relativ. Aici ai putea începe să scrii povestea voastră de tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, nu crezi?
Anul acesta, de Ziua Îndrăgostiților, au o ofertă de nerefuzat! Fie optezi pentru o cină romantică în doi, într-un cadru intim (poți rezerva aici). Fie rămâneți și peste noaste la Singureni. Caz în care veți primi o băutură de bun venit înainte de o cină romantică pregătită de talentatul bucătar Alexandru Dumitru la restaurantul de fine dining. A doua zi, un mic dejun gratuit, urmat de o cadă cu hidromasaj și saună în mijlocul pădurii – o experiență pe care nu vrei să o ratezi. Detalii, aici.
L’Atelier Relais & Chateaux
Cină romantică la palatul din mijlocul orașului
București, strada Aurora 17C. Ne reîntoarcem în Capitală, căci tocmai ce s-au deschis rezervările pentru Valentine’s Day la L’Atelier. Ce este locul acesta, dacă încă nu ai auzit de el: un restaurant gastronomic cu focus pe cele mai bune ingrediente. Preparatele, care poartă semnătura chef-ilor Vlad Pădurescu (Head Chef) și Alex Iacob (Executive Chef), nu rup legătura cu bucătăria noastră românească, tradițională, ba din contră. L’Atelier are meniuri diferite pentru mic-dejun, prânz și cină. Nimic congelat. Totul gătit fresh. Au și un meniu de degustare și, desigur, o listă de vinuri și un meniu de bar. Și este deschis 7 zile din 7.
Așadar, pentru Valentine’s Day au un meniu special de degustare de 6 feluri și un pahar de Champagne Taittinger din partea casei. Meniul de degustare este la prețul de 480 de lei de persoană și wine pairing (opțional) la 300 de lei de persoană. Informații și rezervări la contact@latelier-restaurant.ro.
Kaiamo
Un loc în care iubirea poate căpăta viața după moarte
Situată pe strada iconică Emil Pangratti, în capitală, această locație răsfață cu o ceață istorică de peisaj artistic. În trecut, aceeași stradă era locul de întâlnire al tuturor sculptorilor și pictorilor, precum și locul atelierelor și galeriilor lor de artă. De aceea, sufletul artistic al restaurantului poate fi simțit prin elementele de design, prin piesele tangibile de artă modernă, reinterpretările etnice care se regăsesc în veselă și tacâmuri. Tot ce ține de locul acesta are o poveste în spate. Una românească, autentică. Una care dacă nu ar fi spusă de Kaiamo, ar fi fost demult îngropată. Podeaua unei școli din Sibiu, ce urma să fie demolată pentru a face loc unui supermarket, a fost transformată în mesele din acest restaurant. Ușa are sculptate flori ca în secuime. Nimic nu moare, totul se transformă, o chimie care face bine oricărei iubiri.
În 2019, Kaiamo este inclus în top 1000 cele mai bune locații din lume, iar chef Radu Ionescu primește titlul de ‘Great Chefs of Tomorrow’ din partea Gault & Millau România. În 2020, Chef Radu & KAIAMO sunt incluși în La Liste, sub abrevierea „Outstanding Cuisine”, eforturile de echipă fiind recunoscute de această prestigioasă entitate gastronomică franceză. De asemenea, Gault & Millau România a premiat KAIAMO cu 15 puncte și 3 toques pentru realizări uimitoare în New Romanian and Advanced Nouvelle Cuisine. Iar Chef Radu Ionescu a primit premiul „Great Chef of Tomorrow”. Un astfel de loc nu are cum să promită altceva decât o cină-experiență memorabilă! Am stat și noi de vorbă cu Radu despre povestea lui, la Speedcast Restograf – vezi pe YoutTube!
Pentru Valentine’s Day au pregătit un concept special. Rezervările se fac din timp, aici sau la telefon 0722 202 204/ contact@kaiamo.ro. Program: marți-sâmbătă 18.00-23:00/ luni și duminică închis.
Desigur, sunt multe alte restaurante romantice perfecte pentru o cină de Ziua Îndrăgostiților. Iar multe restaurante au pregătit meniuri speciale de Valentine’s Day. Dar aceste cinci restaurante sunt în topul preferințelor noastre când vorbim de o cină-experiență de înaltă clasă! Una care, cu si-gu-ran-ță va impresiona!