Serara speciala « VOYAGE EN FRANCE »
Dupa intalnirea cu Isabelle Legeron Master of Wine din octombrie 2013, va invitam la o cina-calatorie in lumea gurmanda a Frantei de azi. Un eveniment unic la Cluj Napoca, in prezenta inedita a chef-ului Julien Bourdaries si a viticultorului-eonolog al Domeniul Brin, Damien Bonnet. O ocazia de afla direct de la profesionisti ai momentului din Franta, despre importanta alegerii materiilor prime de calitate si despre un ”savoir-faire” cu tehnici traditionale aduse la zi prin cele moderne. Veti descoperi aceste lucruri prin GUST dar si DIRECT, avand posibilitatea de a interactiona cu cei 2 invitati, veniti special pentru acest eveniment. Mai mult decat o cina romantica cu acente din sud-vestul Frantei, o ocazie de a va afla fata in fata cu oameni de calitate, produse, gusturi si metode noi. Amatori de calatorii culinare, gurmande si vinuri naturale, veniti la o seara deosebita!
Veti avea parte de:
– O cina cu accent din sud vestul Frantei, pregatita de cheful Julien Bourdaries, atat cu produse de « terroir » franceze cat si din Transilvania (urmariti detalii despre meniu pe pagina de facebook a VINDEVIE)
– 4 vinuri ale Domeniul Brin, special alese de Damien Bonnet pentru a pune in valoare specificul serii
– Discutii interactive despre « savoir-faire » in bucatarie si in vinul de calitate
– Recital live
Meniu (click pentru a deschide)
Cluj Napoca, 21 februarie 2014, Hotel Golden Tulip
Informatii si rezervari la 0744.240.006, 0758.063.971, 0264.545.000.
Bilete pe www.vindevie.ro si la receptia Hotelului Golden Tulip Ana Dome
Partener principal: Institutul Francez Cluj
Julien Bourdaries este bucatar chef si administrator al bistro-ului cu vinuri naturale Vigne en Foule in Gaillac, nu departe de orasul Toulouse. Vigne en Foule a fost recompensat in 2010 de catre ghidul parizian « FOODING » cu titlul de « cel mai bun bistro a vin din Franta », Julien Bourdaries este un perfectionist in cautare de tehnici si gusturi noi ce respecta materia prima de calitate. Cateva din restaurantele in care a lucrat Julien: Chalet du Mont d’Arboit Megeve grupul Rothschild Relais et Chateaux, La Pinede St Tropez Relais et Chateaux 1* ghidul Michelin, Sofitel Arc de Tiomphe Paris 1* Michelin, Chateaux Salettes Cahuzac sur Verre 1* Michelin, Vigne en Foule Gaillac, Premiul Fooding-Bib Gourmand 2014 la Ghidul Michelin, mentiuni in ghidul Gault et Millau.
Damien Bonnet, proprietar al Domeniului Brin face parte din noul val al viticultorilor tineri deschisi unei noi abordari in productia de vinuri de calitate specifica regiunii Gaillac dar si Frantei in general. O conceptie mult mai respectuoasa pentru consumator si mediu inconjurator, cu interventii minime in crama pentru a obtine vinuri de « terroir » cu GUST inimitabil. Articole si aparitii in presa francezi de specialitate: Revue des Vins de France, Le Nouvel Observateur, Le Point, le magazine M du Le Monde, Guide Hachette, Guide Bettane et Dessauve etc.
(comunicat de presa)