De Florii, restaurantele se pregatesc de sarbatoare asa cum stiu ele cel mai bine: cu mancare. Si daca tot e dezlegare la peste, preparatul din centrul atentiei stiti care va fi, nu? Pestele, desigur. Ne-am uitat un pic in ograda bucuresteana si am gasit cateva evenimente culinare care au loc in duminica de dinainte de Paste.
Mai jos vi le prezentam si voua ca sa stiti unde puteti sa va petreceti duminica de sarbatoare. Daca stiti si alte evenimente asemanatoar ein bucuresti, ne dati si noua de veste printr-un comentariu?
De Florii, va dam scrumbii – eveniment cu peste si vin la bistro Voila
Descriere: Ar fi bine sa stiti ca am marinat deja scrumbia. Si vom incepe cu ea si cu icre de crap. Crap de la #topalu. Apoi punem repede ceaunul pe foc si facem ciorba de peste. Cu somn de Dunare si alte vietati dobrogene. Nu va lasam sa respirati si venim repede cu scrumbia, umpluta cu mult leustean si ceapa verde. La final, de necaz, avem placinta cu branza. Ca intre Dunare si mare.
Punem mult Aligote- Caii de la Letea, editie limitata la rece si bem cu apa ca sa nu ne fie greu luni.
Eveniment cu editie limitata si cu permisiunea consumului excesiv de vin.
De Florii iubesc ia romaneasca – eveniment cu peste si vin La Mama (Ateneu)
Descriere: Pe 24 aprilie, in duminica Floriilor, te asteptam la restaurantul La Mama Ateneu, pentru a petrece o zi de sarbatoare in stil romanesc.
Pentru ca tinem la traditii, te rasfatam cu o masa bogata de peste: storceag, scrumbie la gratar, midii proaspete in sos de vin alb sau in sos rosu, dar si paste cu midii, creveti in sos cu usturoi sau alte sortimente de peste din meniul nostru.
Vinurile albe, romanesti, sunt puse la rece, asa ca tot ce ai de facut este sa iti imbraci ia preferata si sa accesezi sectiunea “Locatii” de pe site-ul www.lamama.ro, pentru rezervari.
Ne vedem duminica!
Dezlegare la peste de Florii – cu ceaunul in strada, by Taverna Racilor
Descriere: Cu mic, cu mare, hai la marea dezlegare!
Am pus la incins gratare, ca e mare sarbatoare.
De ti-e pofta de un peste, avem tot ce gura-ti pofteste.
Ne gasesti la Brancoveanu cu ceaune cu bors de peste autentic romanesc, cazane imense cu raci si midii, paella, pesti la gratar, frigarui de creveti si pui de balta.
Pimp My Fish – festin de Florii la J’ai Bistrot
Descriere: Traditia romaneasca spune sa uitam de burgeri pentru o zi!
De Florii! Si sa mancam peste, in fel si chip. Care-ar avea in ziua asta si numai in ziua asta proprietati magice.
Credem intr-unul Peste si-l vom gati.
Iata ce magii pregateste bucataria noastra de duminica Floriilor:
Bors de peste – 12 lei
Salata de icre de stiuca – 15 lei
Salata cu somon, avocado si ou – 29 lei
File de salau la gratar cu skordalia de cartofi, nuci si usturoi – 29 lei
Baklava cu inghetata – 15 lei
Pofta mare!
Desert din partea casei la Muse Bistro