Voilà Professionnel ajunge în laboratoarele și bucătăriile din România, oferind fiecărui preparat rafinament și calitate franceză. Lansat pe piața locală în anul 2023, brandul oferă o gamă profesională completă de smântână, lapte și unt, produse în inima Franței din lapte proaspăt 100% francez, respectând cerințele celor mai exigenți Chefi și Chefi Cofetari.
Smântâna 35%, secretul deserturilor și preparatelor delicioase
Smântâna Voilà Professionnel este starul gamei, cu un procent ideal de grăsime (35%), fiind obținută din laptele dat de văcuțele ce pasc pe pajiștile franțuzești. Extrem de versatilă, este potrivită atât pentru deserturi, cât și pentru preparate sărate. Se încorporează ușor și păstrează volumul produsului final. Este alegerea perfectă pentru Chef Cofetarii care pregătesc deserturi cu ganache-uri, frișcă Chantilly sau folosesc metode ingenioase de decorare.
Smântâna este ideală și ca bază în preparate culinare, pentru sosuri, paste, dressinguri sau supe. Are o rată de reducție foarte bună dată de procentul de grăsime și de timpul de gătire foarte rapid, care păstrează toate aromele și proprietățile nutritive ale ingredientelor. Rezistă foarte bine la temperaturi înalte și se îngroașă rapid, ceea ce permite o preparare ușoară chiar și cu ingrediente acide.
Gustul este completat de stabilitate și textură cremoasă. Are un randament crescut, datorită volumului mare (2,7 ori pentru 1 litru de smântână utilizată) și își menține stabilitatea în timp.
Pentru a beneficia de calitățile Voilà Professionnel, se recomandă Chefilor și Chef Cofetarilor să păstreze produsul la frigider cel puțin 12 ore înainte de mixare. Înainte de utilizare, este recomandat să agite bine pentru a omogeniza compoziția. Toarnă produsul răcit (+2 °C…+10°C) într-un bol rece, curat. Mixează la viteză medie pentru câteva minute, apoi mixează la viteză maximă până la final. Timpul de mixare depinde de aparat, cantitate și textura dorită.
Laptele și untul asigură o savoare inconfundabilă creațiilor Chefilor
Laptele integral cu 3,5% grăsime, produs în Franța din lapte 100% francez, garantează calitatea și proprietățile sale remarcabile. Franța, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume, beneficiază de un terroir excelent și de o climă temperată, ideale pentru pajiștile ce hrănesc văcuțele. Solul și clima conferă lactatelor caracteristici unice, iar fermierii adaptează metodele de producție la specificul fiecărei regiuni pentru a obține cel mai bun lapte.
Untul Voilà Professionnel, cu un conținut de 82% grăsime, este recunoscut pentru textura sa fină și gustul intens. Acest unt de calitate superioară este secretul din spatele aluaturilor delicate, foietajelor fragede și deserturilor bogate. Datorită conținutului ridicat de grăsime, asigură o consistență perfectă și o savoare inconfundabilă preparatelor care poartă semnătura Chefilor și Chef Cofetarilor din România.
Un nou capitol în arta culinară
Parteneriatul recent cu Andreea Druță, care a devenit brand ambassador Voilà Professionnel, subliniază angajamentul de a aduce excelența franceză în laboratoarele și bucătăriile din România.
Andreea Druță este fondatoarea Lapterra®, un laborator de cofetărie artizanală, unde astăzi lucrează o echipă de 25 de profesioniști, care produc și livrează prăjituri premium din ingrediente naturale. Călătoria ei în lumea deserturilor și a afacerilor a început cu un angajament ferm față de calitate, iar fiecare desert creat în laboratorul ei este o dovadă a acestui principiu.
Cu Voilà Professionnel, Chefii și Chef Cofetarii creează preparate excelente cu ingrediente de calitate. Misiunea brandului este să contribuie la creșterea sectorulului românesc de Food Service.
Produsele Voilà Professionnel completează un portofoliu de peste 100 de branduri premium naționale și internaționale, comercializate de Nordic Food – una dintre cele mai mari companii românești în domeniul distribuției de produse alimentare premium, parte a Nordic Group.