In zona Padurii Baneasa a aparut acum si un restaurant destinat mai ales clientilor clubului sportiv Stejarii Country Club si locuitorilor complexului de expati si romani cu venituri mari.
Acesta se numeste Stejarii Pool Club, iar familia omului de afaceri Ion Tiriac ar fi investit in acesta o suma imensa: 3 milioane de euro.
Specificul este international, iar restaurantul are si o zona de bar, una de lounge, o terasa si o piscina cu sezlonguri. Meniul este semnat de Chef Didier Coly (chef-ul restaurantului Costes din cadrul hotelului cu acelasi nume din Paris), care a lucrat timp de sase luni pentru a-l pune la punct.
Pentru a va face o impresie in legatura cu preturile practicate de acest restaurant, un steak Black Angus la 600 de grame costa 280 de lei, iar o portie de bruschete asortate costa 52 de lei.
Capacitatea localului este de 110 locuri inauntru si 80 pe terasa.
Descrierea noului restaurant este urmatoarea:
“Suntem inconjurati de materii primordiale: lemn, pamant si apa. Suntem claditi pe lemn, ceea ce ne confera forta, dar si flexibilitate. Lemnul este elementul care ne impinge mereu mai departe, ne convinge sa inmugurim, sa crestem, sa ne dezvoltam.
Pamantul ne echilibreaza, ne da rabdare, stabilitate. Armonie. Acel element imperceptibil ce va oferi sentimentul de siguranta, confort si de timp petrecut, nu pierdut.
Apa ne da fluiditate, flexibilitate. Capacitatea de regenerare si odihna, atmosfera propice inovatiei si ideilor.
Impreuna, cele trei elemente contureaza un spatiu unde timpul isi recapata valoarea si se transforma, secunda cu secunda, in amintiri de neuitat. Stejarii Pool Club. Time is a Luxury.”
Poezie… pentru bucurestenii inconjurati de materii primordiale precum beton, termopane si noxe.