Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Repere > Cu actrița Ioana Ginghină despre preferințele ei culinare
  • Repere

Cu actrița Ioana Ginghină despre preferințele ei culinare

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 3 septembrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Actriță, fondator și manager al proiectului educativ Mini Art Show, autor al blogului care îi poartă numele și mamă de fetiță, Ioana Ginghină e un om care pare că nu își mai vede capul de treabă.

A avut timp să vorbească și cu noi, cu atât mai mult cu cât mâncarea, gătitul și ieșitul în oraș sunt activități pe placul ei. De altfel, pe blogul ei, ioanaginghina.ro, găsiți sfaturi de alimentație sănătoasă din experiențele ei de viață și rețete proprii, creative și apetisante. A renunțat la carne, dar poate povesti o grămadă despre tot felul de ingrediente și preparate pe care le face acasă și care îi plac în restaurante. Și pentru că am descoperit multe lucruri interesante la ea, e carismatică și se implică foarte mult în tot ceea ce face și zice, ne-am întins la vorbă. A ieșit un interviu plin de culoare!

Restograf: Ioana, ai pe blogul tău rubrica de Rețete și Diete. Sunt rețete care arată foarte bine. Dacă te-ai lăuda cu trei cele mai reușite, care ar fi?  

Ioana: Da, îmi place să gătesc, dar rețete cât mai simple, cât mai puțin procesate și foarte gustoase. Mă pot lăuda cu torturile mele raw vegane. Îmi ies foarte bine și sunt delicioase. Apoi, mă mai pot lăuda cu sufleul de broccoli. La fel, simplu de făcut, ușor de digerat și foarte gustos. Și pe locul trei aș pune tartar de somon cu mango. Deci nu vreau să mă laud, dar rar mănânc unul mai bun ca al meu.

Restograf: Cum e „lupta” asta a ta, de care vorbești pe blog, „cu tine și cu poftele tale”? Spune-ne trei lucruri de la care nu te poți abține.

Ioana: Ma pot abține de la orice. Am lucrat asta cu mine și gata cu dependențele. Însă ador dulciurile, mai ales la cafea, dimineața. Deci ștrudelul cu mere, plăcinta cu brânza dulce și cheescake-ul sunt preferatele mele. Aș putea mânca la toate mesele aceste lucruri.

„Combinația de brânză cu fructe o ador, iar dacă mai am și un pahar de vin, gata, m-ai câștigat pe vecie”  

Restograf: Am înțeles că ești mare iubitoare de brânzeturi, deși te lupți un pic cu această poftă. Care sunt sortimentele tale preferate și preparatele în care o folosești?

Ioana: Încerc să țin toate posturile și, astfel, descopăr ce îmi face bine. Am observat că brânza nu îmi face așa bine, însă o ador. Îmi place să mănânc brânză de toate felurile, însă preferata mea este de capră. Combinația brânză cu fructe o ador, iar dacă mai am și un pahar de vin, gata, m-ai câștigat pe vecie. Îmi place brânza și în salate, salata grecească este preferata mea. Apoi, îmi plac rețetele care o includ cum ar fi: sufleul de broccoli, dovlecel sau conopida. Nu în ultimul rând, ador budinca copilăriei mele, acele macaroane cu brânză, zahăr și ou băgate la cuptor. Sunt delicioase!

Restograf: Dacă ai renunțat la carne, de exemplu, sau la alte produse, te mai poți numi gurmandă?

Ioana: Da, normal. Chiar de curând am fost la un restaurant libanez și mi-am comandat humus, tabbouleh, falafel și salata de vinete libaneză. Ghici ce, le-am mâncat pe toate! Deci da, încă mai pot fi gurmandă și dacă nu mănânc carne.

Restograf: În rețetele tale ce te inspiră?

Ioana: De vreo 1-2 ani mă inspir de pe Pinterest. Dar urmăresc următoarele bloguri: Arome de Poveste, Adi Hădean – Rețete fără secrete și Mentă și Rozmarin. Bineînțeles că mai inventez și eu una alta, mai combin diverse ingrediente, mai ales toamna când găsești tot ceea ce vrei în piață.

Dacă ar avea un restaurant al ei, l-ar dota cu…paturi!

Restograf: În oraș, ce îți place să mănânci cel mai mult?

Ioana: Ador mâncarea mediteraneană. Mi se pare ușor de digerat și extrem de gustoasă. Cred că este cel mai sănătos stil de viață.

Restograf: Care sunt locurile pe care le frecventezi mai des?

Ioana: Îmi place să merg la Hard Rock Cafe pentru burgerul vegetal, la cofetăria Armand pentru dulciuri, torturi, la Rawcoco pentru dulciuri raw vegane, la Mamizza pentru pizza și la Naser pentru specific arăbesc.

Restograf: Ce ți-ar plăcea să vezi mai mult în restaurantele locale?  

Ioana: Mi-ar plăcea să găsesc mai multe preparate vegane. Atunci când țin post este un chin. Rar găsesc ce să mănânc și oferta este aceeași: zacuscă, fasole bătută, cartofi prăjiți… . Este trist!

Restograf: Ți-ar plăcea să ai un restaurant al tău? Sau un bistro, o cafenea? Cum ar arăta?

Ioana: Dacă aș avea un restaurant, l-aș dota cu paturi. De multe ori, după ce mănânc, mi-aș dori să pot sta puțin întinsă. Dar, sincer, mi se pare mare bătaie de cap să ai un restaurant.

„Am mâncat bine și în locuri care nu erau cunoscute”

Restograf: Care sunt chefii tăi preferați și de ce?

Ioana: Mama este bucatarul meu preferat. (Zâmbește.)
Sincer, nu am chefi preferați. Îmi place mâncarea și de multe ori am mâncat bine în locuri care nu erau cunoscute. Uite de exemplu, ani de zile mergeam în Dragonul Roșu doar ca să mănânc mâncare chinezească. Era delicioasă… deși locul nu era nici pe departe select.

Restograf: Ce gătești pentru fetița ta? Dar la restaurante, ce preferă?

Ioana: Gătesc, în mare parte, la fel ca pentru mine. Nu are o altfel de dietă. Sincer, de aceea, am devenit și eu vegetariană. Era complicat să fac două feluri de mâncare.
În general, mâncăm multe sufleuri și supe-cremă. Asta e baza, pentru că doar cina și micul dejun le luăm acasa și, câteodată, se rezumă la un iaurt. Mai fac mămăliguță cu brânză, paste și recunosc că în congelator mai am și pizza pentru zilele când chiar nu am chef de nimic, dar vreau să o fac fericită pe Ruxandra. Pizzeria Mamizza și Pizza Hut se numără printre preferințele ei.

Restograf: A avut vreo idee mai neobișnuită sau te ceartă dacă nu îi place mâncarea?

Ioana: Daaaa….Pai când am făcut prima dată somon tartar, nu vrei să știi cât m-a certat. Acum dacă îi pun combinația într-o lipie nu mai zice nimic. Dar să nu vadă că e somon și avocado. Oficial, nu îi place avocado.

Restograf: Dacă nu ai fost actriță, ce ai fi putut fi?

Ioana: Avocat. Îmi place să analizez și să fac scenarii și să caut indicii, deci avocat, dar ca în filmele americane, nu ca la noi. (Râde)

Restograf: Ai putea numi niște filme/piese de suflet în care te-ai transpus și implicat cu tot dragul?

Ioana: Ma implic în tot ceea ce fac cu tot sufletul. Sunt acolo 100% și mă dedic chiar prea mult de foarte multe ori. De aceea, nu aș putea să fac o selecție. Să zicem că serialul Aniela mi-a plăcut mult, era un vis de al meu să joc într-un proiect care să se desfășoare în acea epocă. Apoi, mi-a placut mult proiectul “Îngeri pierduți”.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • blog
  • idei de gatit
  • interviu
  • ioana ghinghina
  • preferinte culinare
  • recomandari
  • restaurante
  • vegan
Citește și
Treevi Pizza Al Taglio – o felie de succes
Citește articolul
  • Business Blog
  • Repere
Treevi Pizza Al Taglio – o felie de succes
FoodHub Consulting – prima agenție locală de food delivery marketing
Citește articolul
  • Marketing
  • Repere
FoodHub Consulting – prima agenție locală de food delivery marketing
Cum e să fii food blogger, din perspectiva FoodInRomania
Citește articolul
  • Repere
Cum e să fii food blogger, din perspectiva FoodInRomania
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Caută
Postări recente
  • Povestea borșului. Cui aparține zeama fermentată care acrește ciorba și unde mănânci un borș bun în București
    Povestea borșului. Cui aparține zeama fermentată care acrește ciorba și unde mănânci un borș bun în București
    • Data publicare : 3 octombrie, 2023
    • Data modificare : 3 octombrie, 2023
  • FoodService & Hospitality Expo 2023, cel mai mare târg de Retail și Horeca
    FoodService & Hospitality Expo 2023, cel mai mare târg de Retail și Horeca
    • Data publicare : 2 octombrie, 2023
    • Data modificare : 2 octombrie, 2023
  • 11 dintre cele mai scumpe cafele din lume (și mai bune)
    11 dintre cele mai scumpe cafele din lume (și mai bune)
    • Data publicare : 2 octombrie, 2023
    • Data modificare : 4 octombrie, 2023
  • Slow Coffee Festival 2023: o ediție fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool
    Slow Coffee Festival 2023: o ediție fără pahare de unică folosință, fără lapte de origine animală și alcool
    • Data publicare : 29 septembrie, 2023
    • Data modificare : 29 septembrie, 2023
  • Experiențe gastronomice inedite, cu scenarii ca-n filme!
    Experiențe gastronomice inedite, cu scenarii ca-n filme!
    • Data publicare : 28 septembrie, 2023
    • Data modificare : 28 septembrie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
Alegerea editorilor
  • Cele mai instagramabile restaurante din București
    • Hot Spots
    Cele mai instagramabile restaurante din București

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ