Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi
  • Arhivă articole

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 27 iunie, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi de productie 2014, din gamele “Ingeri din Micul Paris” si “Eclipse”

Lansarea a 5 vinuri noi la Crama Basilescu - iunie 2015Crama Basilescu a lansat saptamana aceasta cinci vinuri noi, de productie 2014, in cadrul unui eveniment privat. Vedetele serii au fost Feteasca Alba si Roze – Feteasca Neagra, doua vinuri din gama premium “Ingeri din Micul Paris”, alaturi de trei vinuri din gama medie “Eclipse”: Roze, Feteasca Alba si Riesling Italian. Cele cinci vinuri prezentate in premiera sunt variantele proaspete, din 2014, ale unor vinuri aflate deja de câtiva ani in portofoliul Cramei Basilescu.

Feteasca Alba si Feteasca Neagra din gama “Ingeri din Micul Paris” sunt doua soiuri de referinta ale terroir-ului de la Urlati. Feteasca Alba este un vin floral si fructuos, cu un gust proaspat si echilibrat cu nunate de vanilie si migdale ce provin din fermentare si maturare in baricuri. Vinul Roze, obtinut din struguri de Feteasca Neagra, combina in mod armonios taninurile specifice vinurilor rosii cu fructozitatea si prospetimea vinurilor albe. Este un vin echilibrat, sec, cu o aciditate placuta si racoritoare.

Vinul Roze din colectia “Eclipse” are la baza soiul Burgund Mare si a fost realizat dupa tehnologia vinurilor albe. Este un vin usor mineral, senzaţie susţinuta de aciditate si alcool care prelungesc aromele fructoase precum cele de cirese albe. Riesling Italian din aceeasi gama este un vin corpolent, elegant, dar in acelasi timp zglobiu, mineral si persistent, cu un miros pronunţat de grapefruit la care se adauga un parfum fin de caise si piersici coapte.

“Pentru mine, Crama Basilescu, cu toata istoria care ii creeaza fundamentul, cu toata povestea minunata ce ii da savoare, este parte integranta din identitatea vinurilor noastre. Suntem binecuvântati sa avem parte de unul dintre cele mai valoroase terroir-uri ale României si acest lucru ne obliga sa realizam aceste vinuri in primul rând cu foarte mult suflet, cu respectul pentru trecut si traditie, cu obligatia pe care o avem de a pastra nivelul Cramei Basilescu acolo unde l-au dus fondatorii acestui spatiu de basm”, a declarat Dana Sofia, managerul Cramei Basilescu.

Personalitatea vinurilor Cramei Basilescu isi trage seva din terroir-ul specific dat de Podgoria Dealu Mare si Podgoria Pietroasa. Reinfiintata in 2008, Crama Basilescu isi are radacinile adânc ancorate in istorie. Povestea ei incepe in urma cu un secol, fiind marcata de caracterul proeminent al lui Nicolae Basilescu, un nume de referinta in viata politica si sociala din perioada interbelica. Vizionar, cu o extraordinara inteligenta si ambitie, avocatul Basilescu a fost unul dintre cei mai longevivi decani ai Facultatii de Drept din Capitala si intemeietorul cartierului Bucurestii Noi.

In perioada 1910-1921, prin efort propriu si cu ajutorul mai multor institutii, Nicolae Basilescu a restaurat fabrica de bere din Bucurestii Noi si a transformat-o in “Fabrica de Sampanie Naturala”. La inceputul anului 1928, Maison de Champagne St. Marceaux & Co. a autorizat folosirea marcii si a numelui pe sticlele produse de Basilescu. In 1945, statul a nationalizat toate bunurile din proprietatea familiei, insa dupa revolutia din 1989, mostenitorii au recuperat o mare parte din bunurile care astazi se gasesc in proprietatea Cramei Basilescu. Traditia Basilescu – devotament, pasiune, etica – continua si astazi prin tânara echipa a cramei, care adauga parfumului de veacuri cunostintele moderne de prelucrare a strugurilor.

In procesul de vinificatie, echipa Cramei Basilescu se consulta cu doi specialisti de marca in domeniu: dr. chimist Adriana Kontek si dr. ing. Armand Kontek, ambii cu o experienta de peste 40 de ani in munca de cercetare in cadrul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie de la Valea Calugareasca. Cei doi experti au publicat peste 130 de lucrari de specialitate, contribuind astfel la modernizarea sectorului vinicol si diversificarea gamei de produse pe baza de struguri, must si vin.

Invitat special la lansare a fost Marinela Vasilica Ardelean, specialist international in vinuri, care a inclus Crama Basilescu in cartea sa “50 de vinuri românesti intâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, volum distins cu premiul Gourmand Drinks Awards in 2014. “Personalitate, structura, prospetime si extract de fruct sunt doar câteva din caracteristicile care definesc vinurile Cramei Basilescu”, spune Marinela Ardelean in volumul amintit.

 

Despre Crama Basilescu

Anul infiintarii: 2008
Productie anuala: 250.000 L
Numar de hectare: 100 ha
Soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgund Mare, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Riesling Italian, Tamâioasa Româneasca, Busuioaca de Bohotin, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Etichete: Golem, Ingeri din Micul Paris, Eclipse, Unio, Epoque, Emancipatio, Autentique, Vinicer

(comunicat de presa)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • basilescu
  • crama basilescu
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.