Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Conferinta “ECOGASTRONOMIA – de la politici europene la realitati romanesti”
  • Arhivă articole

Conferinta “ECOGASTRONOMIA – de la politici europene la realitati romanesti”

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 decembrie, 2011
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, in parteneriat cu Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, Muzeul National al Taranului Roman si Clubul Taranului organizeaza, cu ocazia Zilei Mondiale Terra Madre, conferinta cu titlul “Ecogastronomia, de la politici europene la realitati romanesti”, pe data de 8 decembrie 2011, incepand cu ora 17.00, la Clubul Taranului din Bucuresti (Intrarea Monetariei nr. 3).

Conferinta propune o dezbatere publica despre sustenabilitatea productiei de hrana in Romania. Discutiile, moderate de prof. Vintila Mihailescu (antropolog, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative), vor reuni diversi specialisti si promotori ai unor modele pentru o alimentatie sustenabila: Tiberiu Cazacioc (Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Targul Taranului), Teodora Aldescu (EcoR Partener), Marius Tudosiei (Bacania Veche), Andrei Barbu (Cosul de Legume), Marta Pozsonyi (Slow Food Turda), Violeta Dinca (Violeta’s Vintage Kitchen), cat si mici producatori, antropologi, bloggeri culinari, jurnalisti.

Dezbaterea se va concentra pe urmatoarele tematici:

* Solutiile propuse de Slow Food pentru productia durabila de hrana in Romania
*Productia sustenabila de hrana si perspectivele satului romanesc: ferme de semi-subzistenta, statutul micilor producatori, agricultura ecologica
* Metode alternative de distributie si comercializare: cosurile saptamanale de produse, agricultura sustinuta de comunitate, targurile de producatori, magazinele de tip ”bacanie”
* Consumatorul in ipostaza de co-producator: responsabilitatea morala a optiunilor alimentare, lanturile alimentare scurte, legatura dintre hrana de calitate si calitatea vietii

La conferinta va fi prezentat manifestul adoptat de miscarile locale Slow Food in Romania, intitulat ”Romania: pentru o natiune Slow Food”.

Evenimentul face parte din al treilea sezon al Conferintelor de la Șosea, consacrata serie de dezbateri organizate anual de Muzeul Taranului Roman.

Programul conferintei

17.00 – 18.00, Clubul Taranului

Partea I: Ecosistemul hranei – Politica Agricola Comuna Europeana si ecogastronomia

Vintila Mihailescu (antropolog, SNSPA): Taranul a murit, traiasca taranul (nou)! Tendinte ale agriculturii post-socialiste in Romania

Tiberiu Cazacioc (Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor): Slow Food si agricultura durabila. Ce este ecogastronomia? Romania, o natiune Slow Food

Teodora Aldescu (EcoR Partner): Agricultura ecologica – solutie viabila pentru asigurarea durabilitatii si a sanatatii consumatorilor

18.00 – 18.15 Pauza

18.15 – 19.30, MTR, Sala Acvariu

Partea a II-a: De la ferma la bucatarie, local si sezonier: ghid pentru o hrana gustoasa, curat preparata si corect pretuita

Andrei Barbu (Cosul de Legume): Viata la tara, povestea unui mic producator in Romania

Marius Tudosiei (Bacania Veche): Etnografie culinara pe rafturi de pravalie

Marta Pozsonyi (Slow Food Turda): Unde incepe educatia alimentara? Copilaria si scoala gustului

Violeta Dinca (Violeta’s Vintage Kitchen): Pe urmele hranei gatite: de la caietul de retete la meniul de restaurant

Prin acest eveniment, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor marcheaza Ziua Mondiala Terra Madre, proiectul prin care organizatia Slow Food construieste o retea internationala formata din producatori de hrana, reprezentanti ai comunitatilor locale, bucatari, cercetatori si tineri pentru a intemeia un sistem alimentar bazat pe hrana gustoasa, curat preparata si corect pretuita, care respecta mediul inconjurator, comunitatile locale si diversitatea culturilor.


(comunicat Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • andrei barbu
  • Conferintele de la Sosea
  • Radu Anton Roman
  • Slow Food Bucuresti
  • teodora aldescu
  • Terra Madre
  • tiberiu cazacioc
  • Valahia Gusturilor
  • vintila mihailescu
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.