Aseara, Clubul Taranului a fost gazda unui eveniment intitulat “Ecogastronomia, de la politici europene, la realitati romanesti”. Organizatori au fost Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, in parteneriat cu Grupul de initiativa Radu Anton Roman si Muzeul National al Taranului Roman. Discutiile au fost moderate de prof. Vintila Mihaiescu (antropolog, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative) si au fost impartite in doua sectiuni. Prima parte a evenimentului s-a numit “Ecosistemul hranei: Politica Agricola Comuna Europeana si Ecogastronomia” si in cadrul acesteia au luat cuvantul Vintila Mihaiescu pe tema tendintelor agriculturii post-socialiste in Romania, Tiberiu Cazacioc (Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor), pe tema slow food si agricultura durabila si Teodora Aldescu (EcoR Partener), pe tema solutiilor pentru asigurarea durabilitatii si a sanatatii consumatorilor. A doua parte a evenimentului, “De la ferma de la bucatarie, local si sezonier: ghid pentru o hrana gustoasa, curat preparata si corect pretuita”, a inceput la ora 18:15, dupa o pauza de ciorba servita pe terasa Clubului. Au luat cuvantul Marta Pozsonyi (Slow Food Turda) pe tema “Unde incepe educatia alimentara? Copilaria si scoala gustului”, Andrei Barbu (Cosul de Legume), pe tema “Viata la tara, povestea unui mic producator in Romania, Marius Tudosiei (Bacania Veche) pe tema “Etnografie culinara pe rafturi de pravalie” si Violeta Dinca (Violeta’s Vintage Kitchen), pe tema “Pe urmele hranei gatite: de la caietul de retete la meniul de restaurant”.
Prin acest eveniment, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor marcheaza Ziua Mondiala Terra Madre, proiectul prin care organizatia Slow Food construieste o retea internationala formata din producatori de hrana, reprezentanti ai comunitatilor locale, bucatari, cercetatori si tineri pentru a intemeia un sistem alimentar bazat pe hana gustoasa, curat preparata, care respecta mediul inconjurator.