In perioada 11-14 aprilie, la centrul Exporom din orasul Pantelimon va asteapta un adevarat spectacol culinar. Concursul pentru desemnarea Inghetatei Anului 2013 este doar una dintre atractiile expozitiei GastroPan, cel mai important eveniment de specialitate autohton. Cofetari talentati vor prepara in fata vizitatorilor inghetata artizanala autentica, in cele mai deosebite gusturi si arome.
Piese artistice obtinute din ciocolata, zahar, turta dulce sau martipan, produse de panificatie si patiserie inovatoare, torturi si deserturi de cofetarie inedite, sculpturi impresionante in legume si fructe, platouri culinare spectaculoase: asa s-ar putea descrie atmosfera de la concursurile GastroPan 2013, la care se vor intrece peste 130 dintre cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari din tara.
Concursul pentru desemnarea Inghetatei Anului 2013 se va desfasura sambata, intre orele 10-13, concurentii avand la dispozitie o masina de inghetata profesionala pentru a prepara cea mai buna inghetata artizanala, dupa propria fantezie. Competitia se adreseaza specialistilor din cofetarii si unitati de alimentatie publica, avand scopul de a sustine talentele din domeniul gelateriei si de a promova metode inovatoare, dar si traditiile prepararii inghetatei artizanale.
Editia a cincea a celei mai mari expozitii de specialitate ce reuneste furnizori, producatori, operatori si consumatori din domeniile panificatiei, cofetariei si alimentatiei publice va prezenta, la standurile a peste 130 de expozanti din 24 de tari, o gama variata gama de solutii pentru afacerile de profil. In cadrul evenimentului se vor desfasura cele mai apreciate concursuri dedicate brutarilor, cofetarilor si bucatarilor, contribuind la dezvoltarea ofertelor din restaurantele, cofetariile si brutariile romanesti.
Expozitia GastroPan poate fi vizitata intre orele 10 si 18, accesul fiind gratuit pentru vizitatorii specialisti, care completeaza talonul de acces disponibil pe www.gastropan.ro. Transportul vizitatorilor se asigura gratuit intre statia de metrou Republica si Exporom, in intervalul orar 09:00 – 18:30.
INFO UTILE: GASTROPAN 2013
130 de expozanti din 24 de tari, 60% romani, 40% straini
10.000 mp spatiu de expunere, in crestere cu 70% fata de anul trecut
20,000 vizitatori specialisti invitati
Organizatori: Boro-Info SRL (Revistele Brutarul si Gastromedia) si Asociatia PanGastRo
(comunicat de presa)
*