Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • TIPS & TRICKS

Cele mai ciudate arome de inghetata

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 13 iulie, 2015
  • Data modificare : 13 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Fiecare cultura are ciudateniile ei, fie ca vorbim de festivaluri, traditii si, la fel de semnificative, mancarurile specifice unei anumite tari. Pentru unii, ce mananca asiaticii poate fi ciudat, asa cum si ei se pot cruci la ce mananca europenii sau americanii. Un exemplu e si acest video in care americanii degusta cateva ciudatenii europene, reactiile lor fiind absolut savuroase.

La fel de uimiti am ramas si noi cand am vazut ce arome de inghetata exista in lumea asta, unele fiind strans legate de cultura gastronomica a zonei respective, altele fiind niste incercari de a mixa ingrediente pe care nu ne-am fi asteptat niciodata sa le vedem in acelasi loc. De pe internet adunate, acestea sunt cele mai ciudate arome de inghetata:

1. Inghetata din oua de crocodil

In Filipine, la o gelaterie artizanala, inghetata se face din oua de crocodil. Proprietara sustine ca ouale de crocodil au mult mai putin colesterol si au mult mai multe proteine decat ouale de gaina, care sunt in mod normale adaugate compozitiei de inghetata. La inghetata de crocodil se pot adauga apoi diverse arome, din cele standard. O inghetata cu oua de crocodil e in jur de 1, 50 euro.

inghetata oua crocodil
Inghetata din oua de crocodil

2. Inghetata din lapte matern

O gelaterie din Londra a fost tare indrazneata cand a lansat inghetata facuta din lapte matern, lapte proaspat obtinut din donatiile unor cliente. La acest lapte, britanicii adaugau vanilie si lamaie. Inghetata se numea Baby Gaga, cu referire la “insasi” Lady Gaga, moment in care artist a ales sa dea brandul in judecata. Din ce vedem acum, locul pare sa se fi inchis, poate miscarea lor a fost totusi prea mult pentru public. Voi ati fi degustat inghetata din lapte matern?

Inghetata din lapte matern. Sursa foto

3. Inghetata cu bacon

Un mare gurmand al Frantei, David Leibovitz, s-a gandit sa aduca savoarea bacon-ului si in inghetata. Astfel, a amestecat baconul zaharist cu vanilia, scortisoara si putin rom. Trebuie sa recunoastem ca nu suna rau deloc. Alti bucatari si bloggeri culinari s-au inspirat din miscarea francezului, astfel incat acum puteti gasi mai multe retete de inghetata cu bacon.

inghetata bacon
Inghetata cu bacon. sursa foto

4. Inghetata cu somon afumat

In Queens e o gelaterie unde profesionistilor le place sa se joace cu diverse arome. La ideea unui client, cei de la Max and Mina’s Homemade Icecream au creat o inghetata din somon afumat si crema de branza. Noi am zis ca e mai degraba o gustare rece, decat o inghetata. Nu? Tot ei au creat si inghetata cu aroma de pizza, pesto, vin, iarba si alte asemenea.

max and mina
Aromele de inghetata de la Max&Mina. sursa foto

5. Inghetata cu aroma de caracatita

Japonezii nu se incurca atunci cand vor sa ne depaseasca limitele culinare. Astfel, dupa ce au adus pe rafturile magazinelor inghetata cu aroma de wasabi si cactus, japonezii au zis ca e momentul sa experimenteze si cu inghetata cu aroma de caracatica. Si asa a aparut Taco Aisu.

inghetata caracatita
Inghetata cu aroma de caracatita

6. Inghetata cu aroma de usturoi

Inghetata cu aroma de usturoi chiar e o ciudatenie. Desi ii adauga miere ca sa potenteze gustul ducleag al usturoiului, noi nu putem concepe cum sa savurezi o inghetata cu usturoi. Noroc ca am inteles ca e folosita mai mult ca sos alaturi de un fel principal.

garlic-ice-cream
Inghetata cu aroma de usturoi. sursa foto

7. Inghetata cu aroma de cheeseburger

In Venezuela e o gelaterie care ar putea la fel de bine sa fie si laboratorul lui Dexter sau al lui Nutty Professor. Aici, la initiativa fondatorului Manuel da Silva Oliveira, echipa experimenteaza cu multe arome pe care le imbina si le transforma in inghetata. Si prin aceste incercari au ajuns sa detina recordul de cele mai multe arome de inghetata dintr-o gelaterie, 863 de savori. Una dintre cele mai ciudate arome de la gelateria Coromoto este cea de cheeseburger – carne de burger, cartofi prajiti si niste ingrediente secrete. Dar mai bine aruncati un ochi la toate ciudateniile dintr-o gelaterie de Guinness Book.

inghetata arome
Tipuri de aroma de inghetata de la Coromoto

 

Voi v-ati face curaj sa incercati una din inghetatele de mai sus?

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • arome de inghetata
  • cele mai ciudate inghetate
  • curiozitati culinare
  • inghetata arome
  • tipuri de inghetata
Citește și
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • TIPS & TRICKS
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Totul despre Nutella: cum a apărut, cât e de sănătoase, ceva curiozități și 3 rețete
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Totul despre Nutella: cum a apărut, cât e de sănătoase, ceva curiozități și 3 rețete
Toppinguri pentru burgeri. Ingrediente inedite, pentru un gust deosebit
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Toppinguri pentru burgeri. Ingrediente inedite, pentru un gust deosebit
Care sunt diferențele dintre lactatele fermentate?
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Care sunt diferențele dintre lactatele fermentate?
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.