Proprietarii brandului Red Angus Steakhouse au inchis restaurantul din Nicolae Caranfil si au deschis unul nou chiar la inceputul lui 2015 in Piata Chales de Gaulle, cu numele The Beef Club. E la parterul unei cladiri noi de birouri, intre Pangratti si Calea Dorobantilor, gard in gard cu Televiziunea Romana. Localul e mare, cu o singura sala cu forme neregulate, luminoasa, cu un perete de sticla pe partea cu TVR-ul. Nu stiu daca se pot deschide cand e cald, ar fi pacat sa nu. La vara au spus ca vor avea si o terasa afara.
The Beef Club e un restaurant construit de la zero, foarte bine amenajat, cu o investitie consistenta, un concept unitar, materiale si mobilier de cea mai buna calitate, in genul celor care plac cel mai mult in zilele noastre, cu o combinatie bine nimerita intre clasic si modern.
The Beef Club e un restaurant de carne, dupa cum numele sugereaza foarte clar, e un steakhouse, si unul dintre cele mai bune din Bucuresti, poate chiar cel mai bun pe Wagyu si pe antricot gras, cel putin – dintre cele pe care le stiu eu cel mai bine de la ei. Sosurile si condimentele foarte bune, de asemenea. Meniul nu e lung, are tot felul de carnuri si fructe de mare, insa si o mica sectiune vegetariana, o idee laudabila, de altfel. Ce nu-mi place deloc e sa mananc pe placute de ardezie in loc de farfurii, si negre pe deasupra, insa din ce in ce mai multi fac asta acum, asa ca m-am resemnat.
Preturile sunt cele asteptate de la un astfel de restaurant. Sunt mari, daca le masori cu restaurantele “generaliste”, fiindca vita de calitate e scumpa foc, peste tot in lume. Sunt la fel, insa, si poate chiar ceva mai mici decat la celelalte cateva steakhouse cunoscute din oras. Pentru corporatistii din zona au si niste meniuri ale zilei cu preturi neasteptat de mici, cred ca pe la 30 de lei.
Serviciul a fost de fiecare data bun, cu destui chelneri in sala, insa cu bucataria cam lenta la pranz, cand nu prea iti permiti sa stai mai mult de un ceas la masa.
Dintre toate felurile de carne, cu pestele si fructele de mare incluse, la vita se simte cea mai mare diferenta de gust intre diferitele rase ale unui singur animal, crescute il locuri si in feluri diferite. Conteaza si felul in care e gatita carnea respectiva, evident, insa diferenta decisiva e data de calitatea carnii. Or, cei de la The Beef Club aduc unele dintre cele mai bune carnuri din lume, de foarte departe, cu calitate si caracteristici garantate, de fiecare data aceleasi. Si cei care umbla mult prin restaurante stiu ca vita buna e ca un fel de drog: o data ce ai mancat din ea, nu te mai poti atinge de o vita proasta, te apuca depresia…
The Beef Club e, asadar, unul dintre cele mai bune steakhouses din Bucuresti, si unul dintre cele mai bune restaurante din oras in general, dintre toate, si nu numai pe partea cu mancarea. Daca va lasa doctorul, cereti o vita cu grasime, diferenta dintre carnea grasa si cea slaba e destul de mare – in favoarea variantei mai putin sanatoase, asa cum se intampla intotdeauna in viata, din pacate…