Pe principiu plimbă ursu gustu’, am lansat o nouă serie de Speedcast Restograf! Primii invitați, Alexandra și Cătălin, AKA „Călătorii și Farfurii”!
„Rețeta” e simplă: se ia un cuplu pasionat de restaurante, mâncare și călătorii și se pornește la o tură prin oraș cu noul MINI Countryman. Dăm o raită și vorbim despre povestea lor, locurile pe care le-au vizitat, experiențe culinare faine, recomandări și multe, multe altele.
Cum zicea, primii invitați au fost Alexandra şi Cătălin, autorii Călătorii și Farfurii, alături de care ne-am super distrat!
Cum a fost și ce-a ieșit, vezi în video!
Călătorii și Farfurii: Cine sunt și ce îi „recomandă”
Alexandra și Cătălin sunt doi oameni super pasionați de călătorii și mâncare, în egală măsură. Sunt printre cei mai cunoscuți influenceri din zona de food și imposibil să nu fi dat de clipurile lor pe Insta sau pe TikTok dacă și tu ești pasionat/ă de lumea asta gastronomică. De la interviurile cu Chefi/Owneri de cârciumi, până la recenziile de mâncare și restaurante, toate recomandările lor au prins foarte bine!
S-au apucat de călătorit și „farfurit” prin 2012, odată cu prima excursie la Roma. Și de atunci nu s-au mai oprit. Pentru că se documentau temeinic și explorau ca la carte fiecare destinație, și-au făcut blogul „Călătorii și Farfurii”, unde împărtășesc cu lumea tot ce știu ei. „Am dat drumul mai întâi la blog ca un loc unde adunam informațiile. Pentru că toată lumea ne întreba „Unde mâncăm?”, „Unde să mergem în vacanță?” etc. Și făceam pagini întregi de word pe care le trimiteam pe Messenger. Și am zis să punem word-urile alea undeva, că era obositor”, povestește Alexandra.
Ușor, ușor, a urmat partea de video și social media. Și ce să vezi… au avut mare succes și acolo! S-au plimbat printr-o mulțime de restaurante, au încercat tot felul de preparate și sunt ca o enciclopedie ambulantă când vine vorba de-ale gurii (din prin București sau de prin locurile unde s-au plimbat).
Am discutat cu ei despre o mulțime de lucruri interesante: vezi pe YouTube întreaga discuție. Și îți lăsăm aici și câteva „extrase”…
Cum alegeți restaurantele la care mergeți când călătoriți în afară?
Cătălin: De regulă, lista de restaurante e mult mai mare decât putem acomoda, de fapt. Depinde și de restaurant. În ultima perioadă am început să ne facem planul în detaliu. Știm la c e restaurante vrem să mergem și ne facem și rezervări. Cel mai recent exemplu e la Londra, unde am avut planificată fiecare masă. Era foarte important să-ți faci rezervare din timp, pentru că locurile pe car ele ținteam erau destul de căutate.
Care sunt locurile voastre preferate din lume?
Cătălin: Eu am o mare dragoste pentru Londra. E a treia oară când ne-am întors acolo și mi se pare că de fiecare dată scena culinară e și mai diversă. Oricine zice „Marea Britanie e doar Fish&Chips” nu are nicio treabă sau nu a fost unde trebuie. Londra e, pentru mine, cel mai divers oraș din Europa pe partea de mâncare. Poate bate și Parisul. Găsești bucătărie indiană la cel mai înalt nivel, pizza ca-n New York și tot așa.
Alexandra: Sunt în Barcelona foarte multe locuri care ne-au marcat și pe care le recomandăm tuturor. De exemplu, El Xampanyet, Can Paixano, Quimet y Quimet și este un restaurant care nu e Catalan și nici nu e central (e într-un cartier unde ne-au dus niște prieteni care locuiesc acolo), La Esquinica, unde mănânci tapas super ieftine. Foarte casual…
Cătălin: E hidden gemul nostru din Barcelona. Trebuie să mergeți! Doar că e un pic mai departe din oraș. Dar e un bar super authentic și veritabil!
Și de la noi din țară?
Alexandra: Ne place mult la Bistro de l’Arte. Nu degeaba e atât de menționat! E mâncare clasică, dar cu tehnică. Poate să pară simplă, dar nu e simplă deloc! Tehnicile sunt acolo și e foarte bună întotdeauna! Când ajungem în Brașov zicem „hai că mergem o data, de două ori” și ajungem să mâncă de patru ori la Bistro. Ne plăcea foarte mult Baracca, din Cluj, dar din păcate s-a închis.
Care e cel mai ciudat lucru pe care l-ați mâncat?
Alexandra: Am mâncat viermi, în Berlin, la un vietnamez. Dar recomand oricui! Dacă reușești să treci de textură, că era foarte… mushy, gustul era exact de unt de arahide, unu la unu. Am mâncat scorpion, lăcuste în Thailanda…
Cătălin: În Maroc am mâncat burger din carne de cămilă. Dar n-a fost nimic special…
Care sunt top 5 restaurante din România pentru voi?
Vezi răspunsul în clip, pe canalul nostru de YouTube! 😉 Plus muuulte muulte alte recomandări interesante!
Iar dacă vrei să vezi cu ce oameni interesanți am mai discutat, aruncă o privire aici.