We all love coffee, nu-i așa? Cafeaua nu mai este demult doar cafea, ci o experiență în sine. Un mix de aromă, atmosferă și poveste, care face parte din ritualul de trezire, de relaxare, de socializare. Sigur că trebuie să fie bună, aromată și fierbinte… Dar unde o bem, ce poveste are locul, ce atmosferă, cu cine împărțim experiența e la fel de important. Din fericire, nu ducem lipsă de cafenele în București, iar multe dintre ele îți oferă cafea de specialitate.
Ești un iubitor al cafelei mereu aflat în căutarea unor noi aventuri aromate? Sunt multe cafenele bune în București unde poți savura o cafea de specialitate excelentă. Noi am ales câteva dintre ele pe care ți le-am recomanda oricând, oricum, la orice oră din zi.
Ce înseamnă cafea de specialitate?
Asistăm de ceva vreme la o adevărată mișcare „de revoluție” în lumea cafelei. O mișcare care ne propune cafea de cea mai bună calitate, adusă la rang de produs artizanal de savurat, nu doar băutură văzută ca o necesitate. Practic, sunt aduse îmbunătățiri la toate nivelele – de la plantare până la recoltare, prăjire, pregătire și servire. De asemenea, înseamnă și o îmbunătățire a relației dintre cultivatorii de cafea, comercianții și membrii barista. Se vehiculează chiar termenul de „micro-roasting” pe modelul de succes al micro-berăriilor.
Experiența savurării cafelei este astfel adusă la același nivel de apreciere ca cea aplicată în cazul vinului, a ciocolatei sau a ceaiului. Iar elementele cheie sunt cafeaua luată direct de la producători, boabe de cafea de calitate, cafea de origină (nu amestecuri), o prăjire mai slabă și latte art. De asemenea, face referire și la o revitalizare a metodelor alternative de preparare a cafelei, cum ar fi folosirea aparatelor de tip V60 pe metoda pour-over (metoda artizanală de cafea la filtru).
Care este diferența între cafea de origine și cafea de specialitate?
Fie că este vorba de cafea arabica sau robusta, cafeaua de origine (zisă și single origin) este cafeaua care provine dintr-o singură plantație – de exemplu, cafea din Etiopia, din Columbia, Brazilia etc. Fiecare are anumite particularități în funcție de zona de proveniență și o aromă distinctă.
Cafeaua de specialitate este o cafea de origine superioară, cu foarte puține defecte de aspect sau gust (trebuie să obțină un scor de peste 80 de puncte din 100, la evaluare, pentru a primi această clasificare). În plus, o astfel de cafea este mai puțin prăjită față de cele pe care le cumperi din magazin (și care sunt prăjite mai intens pentru a le ascunde defectele de aromă).
Acum că ne-am lămurit, hai să revenim la… cafelele noastre. Uite alegerile noastre (dar poți să ne scrii și tu oricând să ne spui care e cafeneaua ta preferată din București).
20+ dintre cele mai cele cafenele din București
Origo
De departe una dintre cele mai populare cafenele din București. Combinația de arome și gusturi a fiecărei rețete este unică, ceva ce numai la ei poți găsi. Echipamentele utilizate sunt de ultimă generație, iar fiecare barista în parte este instruit să creeze cele mai bune băuturi. Astfel, indiferent de ceea ce-ți dorești, la Origo cu siguranță vei avea parte de o experiență premium pe care îți vei dori să o retrăiești. Este locul perfect pentru adevărații împătimiți de cafea artizanală!
Pe scurt, cafeaua lor e de vis, must try, sau, ardelenește speaking, musai de încercat. E și pet friendly.
PS: Dacă ești super, super pasionat de treaba asta cu cafeaua, să știi că ei fac și cursuri unde poți învăța mai multe despre această lume. Și au și un magazin online de unde poți cumpăra echipamente pentru acasă sau chiar să-ți faci abonament la cafea.
Tip: încearcă și cocktail-urile lor!
Adresă: Str. Lipscani, nr 9
Two by Two Espresso Bar
În centrul orașului, la o aruncătură de băț de Piața Romană, ai să găsești o cafenea excelentă, „cuibărită” într-o vilă superbă și cu o terasă foarte primitoare. E un loc deschis anul trecut și a devenit rapid unul din punctele fierbinți pe harta locurilor cool. Nu e doar amenajarea (are niște băncuțe din lemn deosebite, umbrite de copaci înalți), ci și comunitatea foarte frumoasă pe care au reușit să o adune în jurul lor. Un spațiu aerisit, ideal pentru perioada caldă a anului!
Cât despre cafea, ai ce alege! Fac un cappuccino grozav, la fel și flat white, cold brew sau V60, matcha latte… Ne place tare, tare aici!
Adresă: Str. Henri Coandă 13
Steam Coffee Shop
Și ei au o cafea out of this world, sunt super simpatici! Au trei locații ușor accesibile: cea din Piața Charles de Gaulle (cu vechime), una mai micuță, de stradă, pe Șos. Ștefan cel Mare, și alta deschisă recent, în februarie, aproape de Universitate (pe str. Tudor Arghezi nr 4, aproape de Piața Rosetti).
Vlad Buda (campion Brewers Cup) și Dan Ursan au pornit la drum cu o cafenea micuță, de doar 12 mp, în Aviatorilor. Și pentru că a mers vestea că fac cafea bună (prăjită de Origo), au crescut și au tot crescut 😊. Conceptul coffee shopului este unul pe cât de simplu, pe atât de frumos: Steam își propune să transforme rutina consumatorilor de cafea, aducând cât mai aproape de ei cafeaua de specialitate. Și noi zicem că le reușește asta foarte bine!
Fiecare spațiu are ceva aparte, dar noua locație arată minunat! Dacă nu ai trecut încă pe acolo, mergi să te convingi! Au o atmosferă foarte simpatică și muzică bună. Plus cafea, evident!
Adresă: Șos. Ștefan cel Mare 15 / Pța. Charles de Gaulle 13 / Str Tudor Arghezi 4
ESHTE
ESTHE este un loc cu totul aparte în peisajul cafenelelor din București. Un loc greu de descris așa încât să îi poți surprinde toate nuanțele și mai degrabă un loc care trebuie experimentat, pentru a fi simțit. Deopotrivă cafenea de specialitate, spațiu creativ și totodată o fundație care promovează talentul românesc. Stai și savurează o cafea într-un decor aparte, și urcă în magazinul unde vei descoperi ceramică, bijuterii, haine, parfumuri, lumânări… Toate provin de la artizani români și fac parte din colecții capsulă, exclusiviste, pe care nu le găsești nicăieri în altă parte. Iar cafeaua este și ea creată pentru ESHTE (un blend special de la Origo).
Un spațiu românesc, care să ne întoarcă la tradiție, după cum spune Ioana Voloacă, fondatoarea ESHTE.
Adresă: Strada Doamnei 15
Nomonym Coffee Roastery
Mai mult decât un local pentru iubitorii licorii, Nomonym este mai degrabă o prăjitorie cu branding modern şi sortimente de cafea specialitate. Extensia sa este o micuţă cafenea cu două măsuţe instagramabile înăuntru şi o bancă afară, unde poţi savura minunile săvârşite de Andrei şi Aleka, proprietarii localului. Nu degeaba prăjitorie rimează cu magie! De la Cold Brew la Flat White, ce e fain aici este că beneficiezi de un gust deosebit, dar şi de toate detaliile de care ai nevoie pentru ca alegerea ta în privinţa cafelei să te reprezinte şi, de ce nu, să mai vii pe aici!
Adresă: Strada Ilarie Chendi 1
Orygyns Specialty Coffee
La Orygyns Speciality Coffee fiecare barista este instruit să-ți ofere o experiență premium și să te ajute în alegerea celui mai potrivit preparat. Așa încât să-ți „construiești” cafeaua visurilor tale. Chiar dacă locațiile nu au un spațiu foarte generos (ca de altfel multe din locurile despre care vorbim azi), atmosfera e tare relaxantă și călduroasă. Așa că treci pe la ei să bei o ceașcă de cafea de specialitate sau ia-o cu tine la pachet dacă ești pe fugă.
Adresă: Au mai multe locații în zone centrale a Bucureștiului (ca de exemplu la Romană, sau pe Decebal). Vezi aici mai multe.
M60
La M60 e unul din cele mai faine locuri în care să-ți bei cafeaua! Nu doar că e gustoasă, dar e locul perfect pentru socializare într-un ambient scandinav. La ei poți savura unele dintre cele mai delicioase băuturi pe bază de cofeină. Și pentru că spațiul e generos, poți merge însoțit și de un grup mai mare de prieteni. Atât meniul de băuturi, cât și cel de mâncăruri este unul diversificat și plin de bunătăți. Un loc ideal unde să-ți începi ziua! Mai ales că au o locație centrală – se află în apropiere de Piața Amzei.
Tip: M60 e și un spațiu potrivit și dacă vrei să lucrezi. Doar să ții cont că la fiecare 2 ore trebuie să și comanzi ceva din meniu.
Adresă: Str. D. I. Mendeleev.
Erbario
Încă nu ne-am hotărât dacă să-l încadrăm la capitolul „cafenele micuţe” sau junglă urbană în care plantele își fac de cap la fel de liber precum cafeaua… Dar ne place! Ne place pentru că are o personalitate de brand super vioaie, e suficient de mare încât, pe lângă cafea, să prelungeşti şi cu ceva bun de mâncat şi să te vezi cu un prieten bun, doi sau chiar trei – e loc.
Şi ce mai este fain la ei este că vara beneficiază de îngheţatele delicioase de la Rawmantic, brandul vegan de prăjituri.
Adresă: Strada General Nicolae Haralambie 30
Artichoke Social House
Artichoke Social House este una dintre cafenelele de specialitate care se află în topul preferințelor noastre. O cafenea cu personalitate, un spațiu creativ, un loc în care găsești nu doar cafea bună, dar și multe alte produse făcute de artizani – ca de exemplu lapte alternativ, din migdale, caju sau nuci, chai latte, dar șir vinuri cât mai naturale. Locul și amplasarea sunt foarte frumoase, lângă Palatul Regal și Sala Palatului, cu vedere la toată Piața Revoluției. Pet friendly.
Tip: seara, mergi și încearcă și unul dintre cocktailurile la sticlă, de la Fix Me a Drink.
Adresă: Calea Victoriei 45 (lângă biserbica Kretzulescu)
Beans&Dots
Beans&Dots este o comunitate a iubitorilor de cafea care își împărtășesc pasiunea pentru cafea bună, design bun și vibrații bune. Servesc cafea proaspăt prăjită de la The Barn, din Berlin (una dintre cele mai bune prăjitorii de cafea din lume) și sunt un loc pet friendly, kids friendly, people friendly. Cafea de la Berlin și atmosferă tot de acolo.
Tip: Alături de Alex Petricean de la NOUA. Bucătărie Românească organizează o serie de brunch-uri gastronomice la MARe – o experiență culinară care merită trăită!
Adresă: Str. Ion Brezoianu 23-25 (Palatul Universul) / Bd. Primăverii 15 (MARe)
BOB Coffee Lab
Ce loc frumos și ce cafea bună! Atât avem de zis.
De fapt, nu chiar :). Au propriul laborator unde prăjesc cafeaua (Alex e un roaster profesionist, campion mondial) și un barista (Paul, premiat prin toată lumea) care lucrează cu esențele și ține cont de multe detalii pentru a putea regiza un spectacol complex în ceașca pe care o duci la gură. E de mers înainte sau după plimbarea în Herăstrău sau la un meeting sau ieșire cu familia sau pur și simplu numai ca să bei cafea. Kids & pets very friendly.
În afară de aceasta, mai au alte două locații: în Băneasa Shopping City și pe Lipscani, la numărul 20. Iar dacă vrei să-ți cumperi și pentru acasă cafea de-a lor, poți oricând comanda pe site-ul lor.
Tip: Affogato.
Adresă: Pța. Charles de Gaulle 3
Boiler Milk & Coffee
Ai observat și tu cum astfel de cafenele micuțe au darul de a strânge în jurul lor o frumoasă comunitate? Așa e și în cazul Boiler Coffee, o cafenea foarte micuță de la Piața Muncii. Boiler Coffee Shop a luat naștere în 2015, din pasiunea lui Paul pentru cafea de specialitate, pasiune alimentată de vreo 10 ani de pus pe picioare o școală de cafea (prima din București), câteva campionate de cafea (care au rezultat în niște premii), consultanță și muuultă (foarte multă) cafea băută. Totul s-a întregit când a venit la bord și Radu, exploratorul (pentru că are răbdare să testeze și să pună în practică idei) și Răzvan – investitor. Așa a apărut și Boiler Milk & Coffee, un loc cu o super energie, cu o grămadă de rețete de specialitate, cocktailuri bune și ceva produse de patiserie gustoase.
Și pentru că au avut un succes fantastic, au deschis mai multe locații: Boiler @the Zoo (la Grădina Zoologică), „The Cube” (un fel de pop-up shop la intersecția Bd. Iancu de Hunedoara cu Dorobanți), Boiler the Muse (aproape de Casa Presei), dar și faimosul Boiler x Guido de pe Victoriei. În plus, anul acesta au mai deschis deja 2 locații. Una în februarie, pe Bd. Primăverii (Boiler @ The Studio). Alta acum, pe 13 aprilie, Boiler @ The Square – cafenea & bistro din zona de nord pe Str. Gara Herăstrău numărul 6 (în zona Barbu Văcărescu)
Tip: treci pe acolo în weekend să vezi cât de mișto e atmosfera!!!
Adrese: vezi aici.
Saint Roastery
Saint Roastery e o micro-prăjitorie de cafea de specialitate și cafenea plină de un vibe pozitiv și multă veselie. Ca să nu mai vorbim că e plină și de un miros irezistibil de cafea proaspătă, „din aia bună”! E mereu plin de lume la ei – fie pe băncuțele din fața shop-ului, fie la interior. Și asta pentru că e un loc numa‘ bun să-ți începi ziua la o ceașcă și un croissant, ori pur și simplu să iei o pauză de la agitația zilei, în orice moment. Totul aici se bazează pe interacțiune și atmosferă, în jurul cafelei, desigur. În timpul săptămânii vin aici freelanceri sau coporatiști, iar în weekend, locul adună prietenii împreună. E frumos la ei și ne place tare atmosfera acestei cafenele micuțe!
Adresă: Strada Maltopol 26 bis
Uzina Coffee
Ai auzit de Uzina Coffee? Sunt o micro prăjitorie de cafea de specialitate, cafenea și bar alternativ. Ei comercializează o cafea Arabica de cea mai bună calitate, sortimente de cafea excepționale, loturi premiate internațional și recolte excentrice ale fermierilor cultivatori de cafea din lumea întreagă. Astfel, secretul cafenelei are la bază îmbinarea de gusturi și arome pentru a crea băutura ideală. Dacă te consideri un adevărat iubitor al cafelei, atunci trebuie să descoperi povestea din spatele fiecărei cești marca Uzina Coffee!
Tip: organizează mereu tot felul de concerte foarte faine cu muzică live, sub ceea ce ei numesc Seria Deconectat. Merită să vezi cum e.
Adresă: Pța Amzei nr. 5
Meron
Deși nu e chiar din Capitală, am adăugat totuși și Meron la lista de prăjitorii din București pentru că au și aici o cafenea.
Meron promite o experiență personalizată a cafelei, completată de specialiștii care o prăjesc și de echipamentul adaptat nevoilor tale. Cafeaua sub brandul Meron e una proaspăt prăjită în Transilvania, la Cluj. Și, zic ei, misiunea este să promoveze industria cafelei de specialitate. Muncesc mult pe partea de dezvoltare a proceselor, dar și pe a păstra totul cât mai craft cu putință. Lucrează direct cu fermieri de cafea și distribuitori de primă mână. Și au propia prăjitorie, unde inclusiv pregătesc barista pentru competiții. Prăjesc cafea, beau cafea, învață despre cafea și împărtășesc cunoștințele despre cafea. Poți comanda cafea de la ei pe site, sau merge într-una din cafenelele lor. Au deschis mai multe locații în țară, inclusiv în București, aproape de Cișmigiu (pe Bd. Regina Elisabeta, nr. 40).
I-am vizitat și noi – uită-te pe TikTok să vezi cum a fost.
Adresă: Bulevardul Regina Elisabeta 40
Mingle
Dacă îţi place estetică vintage, Mingle is your place to be! Această cafenea micuţă abundă în comori cu aer de demult. De la cănile cu farmec nostalgic în care sunt servite cafelele, până la tapetul romantic ce ornamentează interiorul. Totul într-o clădire cu prestanţă care-ţi dă de înţeles, încă de la intrare, că urmează o călătorie în trecut cu mintea şi cu gustul. Dar Mingle rămâne însă contemporan în ceea ce priveşte vibe-ul primitor şi savoarea cafelei, chiar dacă serveşte ocazional ca punct de reper pentru Romanian Design Week sau fel de fel de târguri cu ştaif vintage.
Adresă: Strada General Eremia Grigorescu 5
Baristro
Tot la capitolul „cafenele mici, dar nu foarte mici” este şi Baristro, un loc unde cele mai arătoase fructe şi legume fac casă bună cu cafeaua de specialitate. Și uneori şi cu un pic de Prosecco. Şi dacă Beans & Dots este Beans & Dots, ei se recomandă a avea beans & bites. Ne place aerul crafty din acest local, e faină şi varietatea mâncărurilor, iar atmosfera e doar cireașa de pe tort. Cine a fost acolo să ridice cafeaua!
Adresă: Strada General Candiano Popescu
Cafelier
Pasiunea pentru cafea de specialitate e prezentă şi la Cafelier. Un local micuţ, a cărui identitate vizuală se îndepărtează de zona vintage şi staţionează mai degrabă într-un cadru cu influenţe industriale. Un loc în care culoarea cafelei se integrează natural printre accesoriile negre din interior. Ne place cum arată, ne plac sortimentele care sunt prezente şi pe site-ul Cafelier. Și ce ne mai place la ei este modul cum segmentează sortimentele de cafea în funcţie de modul cum trebuie preparate: chemex, ibric, presa franceză, espresso, cafetieră sau alte recomandări.
Adresă: Bulevardul Lascăr Catargiu 7
Nuria Coffee Studio
Din categoria „comori ascunse” ale orașului, trebuie să descoperi Nuria! Un loc care e tot numai suflet! În apropiere de Arcul de Triumf, un cuplu a făcut minuni dintr-un fost garaj pe care l-au transformat într-un loc suuper drăguț, primitor și cald, numai bun pentru a strânge la o cafea o frumoasă comunitate! Au pus un munte de pasiune în afacerea asta micuță de familie, au luat totul de la zero și au amenajat locul cu mânuțele lor. Tot ce ai să găsești acolo e gândit și aranjat de ei – au o terasă micuță și foarte cochetă și un interior care arată foarte bine (cu niște picturi murale deosebite)
Pe cât e locul de micuț, pe atât de serios tratează tot ce fac! Folosesc un special blend de cafea de la Caffe Vergnano (cea mai veche prăjitorie de cafea de specialitate din Italia), au cele mai buuune croissante, dar și mâncare foarte gustoasă! Cei doi proprietari mai au o locație/laborator (Dolce Fioria) unde pregătesc tot felul de bunătăți, de la zero. Folosesc ingrediente premium și cât mai puțin zahăr, așa încât gustul să fie „cel adevărat”. Îți spun, trebuie să încerci croissantele – au muuultă cremă, super fină! Dar nu strică să arunci un ochi și pe restul meniului, să vezi ce de propuneri apetisante găsești la ei!
Adresă: Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu
Caftory
Cineva are o slăbiciune pentru poveşti… Iar atunci când ele apar în ADN-ul unui brand, declanşatorii autoarei acestui articol încep să facă „nino-nino” până când şi altă lume mai află despre ce face acel brand. Ei bine, Caf’tory îmbină cafeaua bună cu poveştile într-un mic local din sectorul 1. Aici, toată lumea pare să fie prietenă cu toată lumea. Şi cum nu? Toţi cei prezenţi acolo au un element comun – îşi încep ziua şi adesea o continuă cu o cafea care face diferenţa. Trece-o pe lista de cafenele micuțe unde e musai de mers, măcar o dată!
Adresă: Strada Pictor George Demetrescu Mirea 16
Mabo
Pentru oricine a trecut vreodată pragul cafenelei lor, un lucru e clar! Oamenii ăștia sunt cu adevărat pasionați de cafea. Dar și de prăjirea ei. Dovadă stă faptul că omul de aici de la butoane, Bogdan Georgescu, este campionul nostru național și vice campion mondial la prăjit cafea. Fiind un perfecționist care-și duce pasiunile la rang de obsesie, a reușit să dezvolte un stil aparte de prăjire a cafelei, apreciat de foarte mulți dintre noi. În plus, oamenii de aici îți vor oferi oricând toate detaliile de trasabilitate a fiecărui lot de cafea, cu tot cu povestea ei.
Îi poți vizita la Mabo One (din str. Petru Rareș 12), prima lor cafenea în adevăratul sens al cuvântului. Aici și-au propus să adune o comunitate de oameni care apreciază cafeaua de specialitate. Aici te poți bucura de o cafea extraordinară, fie că e vorba de un brew V60 sau de o băutură pe bază de espresso. Iar dacă vrei să cumperi cafeaua lor pentru acasă, o iei din shop.
Adresă: Strada Petru Rareș 12
FORMA Coffee Shop & Art Gallery
FORMA este rezultatul pasiunii unui arhitect și al unui iubitor de artă. Dacă ai un job care îți permite să-ți muți biroul unde vrei tu și ai nevoie de un loc care să te inspire și să te motiveze, atunci asta e varianta de care ai nevoie! Poți transforma cafeneaua în propriul birou și să ai parte de o atmosferă care îți va hrăni în mod sigur creativitatea, dar și starea de bine. Mai mult decât atât, ai ocazia de a savura o cafea de specialitate în timp de îți desfășori sarcinile. Ce poate fi mai bun decât o băutură delicioasă servită într-un mediu plăcut și călduros?
Tip: încearcă și un cocktail
Adresă: Str. Ion Ghica 4
VanFruct
Dacă vorbim de cafenele din București care servesc cafea de specialitate, nu avem cum să nu menționăm și VanFruct. Un local micuț, plin de plante și tare frumos amenajat, unde aroma de cafea proaspătă te ia de mână de pe stradă și te bagă în magazin. Un fel de refugiu urban unde să te bucuri de clipa ta de liniște și plăcere. La ei găsești doar cafea de foarte bună calitate (cu scor de peste 90 de puncte), single origin, în tot felul de preparate delicioase.
Tip: Vrei ceva extra? Ia-ți un fresh din fructe adevărate sau ceva bun dintre signature dish-urile lor.
Adresă: Str. Ion Câmpineanu 21
EMOZIA Coffee Manifesto
Următoarea pe lista de cafenele din București unde poți savura cafea de specialitate este Emozia. Cafea bună și decor turcoaz. Toată lumea e veselă, de la personal la clienți. Un fel de primăvară perpetuă cu terasă. Pet friendly.
Ideea pentru Emozia, spun ei, s-a născut din iubire pentru cafea și dorința de a oferi oamenilor o experiență familială, aproape de sufletul lor. Pentru ei, termenul de „cafea de specialitate” se rezumă la un lucru foarte simplu: calitatea înaltă a produsului plus modul în care se produce, impactul pe care îl are în viețile celor care o produc, o procesează și o aduc.
Tip: au un cappuccino foarte bun.
Adresă: str. Halelor 17 (în Centrul Vechi)
Handsome Monk Coffee
Handsome Monk e locul unde aroma proaspătă a boabelor de cafea se îmbină armonios cu atmosfera caldă și primitoare. Au început într-un mall și acum au mai multe locații, ba chiar au pus la punct un sistem de franciză.
Oferă un meniu larg de cafele din boabe proaspăt prăjite, băuturi savuroase și snacks-uri delicioase. Și introduc constant sortimente noi de băuturi cu sau fără cafea. În plus, au o mulțime de metode de brewing – de la espresso și filtru sau ibric, la moka, french press, aeropress, V60 sau Syphon.
Îi găsești în Park Lake (unde au și spațiu de co-working), dar și pe Str. Dristorului 60, acolo unde au prăjitoria și o grădină foarte frumoasă, plină de culoare și plante.
Tip: eclere.
Adresă: au mai multe locații în București. Vezi aici.
Tucano Coffee
Tucano este o franciză plecată de la o cafenea din Chișinău, pe care acum o găsim în peste 20 de orașe din România. Un concept foarte diferit de cafenelele independente de mai sus la care de multe ori owner-ul este și barista. Ne place design-ul care te duce puțin în America de Sud. Și cafeaua, bineînțeles.
Tip: cheesecake. Oricare.
Adresă: au mai multe locații în București. Vezi aici.
Vezi și câteva dintre cele mai populare prăjitorii artizanale din București.
Trece pe listă și:
Așadar, dacă ajungi sau locuiești în București trebuie să încerci măcar una dintre cafenelele prezentate. Chiar și cei mai pretențioși își pot găsi o cafea pe cinste într-unul dintre localurile capitalei.
Ești gata pentru o experiență altfel?