Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Spotlight > Noutati > Brutaresti Artizanal – sau ce se intampla cand bunicile aduc in viata nepotilor dragostea pentru paine si prajituri bune
  • Noutati

Brutaresti Artizanal – sau ce se intampla cand bunicile aduc in viata nepotilor dragostea pentru paine si prajituri bune

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 6 octombrie, 2016
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Bunicile care insufla dragostea pentru bucatarie puteau foarte usor sa devina un mit urban. Din fericire, mai apar oameni care transforma mitul in realitate, declarandu-se inspirati de “bunica” si dand nastere unui proiect in zona culinara datorita povestilor din familie. Acesta este si cazul lui Vlad si al Alexandrei, manageri la Brutaresti Artizanal, brutarie unde painea e facuta ca pe vremuri, iar prajiturile asijderea.

brutaresti (9)

Am fost si noi in vizita la brutaria din cartierul Tineretului, ocazie cu care am descoperit un loc mic si cochet, cu rafturi pline de paini diverse, dar si vitrine de unde te ademenesc de la prima vedere prajituri tip cofetarie (amandine, ecleruri, tarte), dar si prajituri de casa cu aspectul celor pe care le scot mamele si bunicile din cuptor: prajitura cu mere, galusti cu prune, chec, cozonac, fursecuri si multe altele.

brutaresti (39) brutaresti (25)

 

Painea buna: o mostenire fara sfarsit

 

Povestea Brutaresti, la baza, e atat de simpla incat te enervezi ca nu te-ai gandit tu sa deschizi acest loc, dar are toate etapele si complicatiile deschiderii unui “ceva” in Romania, astfel incat iti dai seama ca doar cei care isi doresc cu adevarat acest business, il vor si face.

Pe scurt, Alexandra, odata ce a devenit mama, si-a dorit sa aiba un loc de unde sa poata cumpara produse cat mai sanatoase si “neaditivate” pentru copilul ei. Asa ca cea mai buna varianta a fost sa isi deschida ea un loc unde sa fie sigura 100% de calitatea produselor. Nu s-a aventurat singura la drum, l-a invitat si pe Vlad, finul ei, un mare pasionat de bucatarie, s-o insoteasca in acest demers. “Visul meu este sa am un restaurant. Initial am zis ca-l voi deschide la 50 de ani, apoi la 40, acum deja ma gandesc sa-l lansez la 30“, spune Vlad la cei 24 de ani ai sai. Pana atunci, a inceput cu brutaria de care are grija si care e cea mai buna scoala pentru urmatoarea etapa.

brutaresti (15)

Stiau zona in care voiau sa deschida brutaria, dar le-a fost foarte greu sa gaseasca spatiul. Un lucru era sigur: voiau sa aduca painea buna si sanatoasa in cartier, cat mai aproape de oameni care sa nu mai fie nevoiti sa cumpere franzela de la chiosc. Dupa lungi cautari au gasit acest spatiu, pe un teren ceva mai inalt decat nivelul strazii si aici au decorat cu mult bun simt ceea ce urma sa devina Brutaresti.

 

Eu brutaresc, tu brutaresti, noi brutarim

 

De ce Brutaresti? Pentru ca e o brutarie in Bucuresti, dar si pentru ca au vrut sa exprime cat mai clar ideea ca TU brutaresti, ca produsele de aici sunt de casa, exact ca si cand le-ai face in cuptorul tau. Pentru ca miza cea mare a produselor de aici este sa fie cat mai de casa si cat mai potrivite pentru acasa.

brutaresti (31)

“Noi ne dorim ca oamenii care vin sa cumpere prajituri de aici, sa le serveasca familiei sau musafirilor si sa para ca sunt dulciuri facute de ei, in casa, cu acel gust specific prajiturilor homemade“, spune Vlad.

Cand au fost gata cu totul, a urmat partea cu adevarat importanta: confruntarea realitatii si parerile la cald din partea publicului. Ca sa nu se urce pe cai inalti din prima, au inceput sa iasa cu tavile pline pe strada, sa ofere oamenilor prajituri si paine si sa le ceara parerea pe loc, dar sa le si vada reactiile. Tot de la publicul lor au aflat si cand ceva a fost in neregula. De exemplu, Dobrogena, placinta cu branza sarata, avea o reteta anume si o mare priza la public. Doar ca la un moment dat, patiserul nu mai facea lucrurile ca la carte, lucru care a fost imediat sesizat de fanii placintei. Asa au ajuns la o regula de aur pentru buna functionare a lucrurilor: nu exista deviatii de la reteta nici macar cu un pas in stanga sau dreapta. Iar partea si mai frumoasa e ca retetarul e un caiet vechi din familie, de prin 1900, genul acela de carnetel cu urme ale timpului in care retetele erau scrise dupa multe testari de la petrecerile in familie.

brutaresti (60)

Daca unele lucruri le stiau din copilarie de cand stateau agatati de sortul bunicilor si erau asistenti in bucatarie, unele lucruri au fost nevoiti sa le ia de la zero. Cum ar fi amenjarea laboratorului si tot ce inseamna dotarea acestuia. Pentru asta au apelat la specialisti, pentru ca nu e ceva ce inveti din carti sau din filmuletele de pe Youtube.

Apoi au aflat pe baza experientei ca intr-un business de servicii, omul e baza: “Prefer ca oamenii sa nu vina la munca daca nu isi pot lasa problemele la intrare si le lasa sa iasa la iveala in interactiunea cu clientul. Pot sa sa inteleg mai degraba ca suni sa-mi spui ca ramai acasa, decat sa vii si sa te porti urat cu clientul. Pentru ca un client pierdut ramane un client pierdut. Asa ca prefer sa servesc eu si sa dorm aici decat sa existe o experienta proasta intre client si omul care serveste“, explica Vlad din filozofia lui de business.

brutaresti (49)

 

Ingredientele unei retete de succes

 

Cu lectiile invatate si produsele testate, Brutaresti a iesit din zona de dospit si deja si-a format o clientela a lui. Dintre mandriile locului, cateva ar fi:

– incearca sa faca produse cu cat mai putin zahar. Si-au propus sa nu arunce cu zahar in produsele lor pentru ca asta nu ajuta pe nimeni. Folosesc si miere acolo unde e posibil, mai ales la biscuitii potriviti pentru copii, gustari cu faina neagra, smochine si ovaz.

– painea cu maia e paine facuta traditional, fara sa fie grabit procesul sau fara sa foloseasca “praf de maia” pe care il iei si gata-i painea. Nu, la ei maiaua e maia iar painea are acel gust un pic acrisor specific acestui preparat (datorat fermentarii indelungate la care este supusa maiaua), coaja-i tare iar miezul e un pic umed.

brutaresti (67)

– sursa fainii e una de calitate si de origine garantata. Folosesc faina de la o moara de langa Bucuresti care nu modifica graul in vreun fel; iau graul, il baga in moara si aia-i faina adevarata care ajunge piesa de rezistenta de la painile de la Brutaresti. Pentru ca, de fapt, secretul produselor de brutarie si panificatie de aici vine, de la faina care e baza oricarui produs. Iar faina trebuie sa fie pura.

– esenta de romanesc autentic: “daca alte brutarii se mandresc cu brutari celebri adusi de prin stiu eu ce tari si folosesc ingrediente importate, noi am incercat sa facem totul cat mai local si mai autentic romanesc“.

brutaresti (57)
– generozitatea ca filozofie de business: “noua ne place sa oferim lucruri din partea casei. Preferam sa dam cate un pic la degustat oamenilor si sa se decida ei ce la place si ce nu decat sa cumpere mult dintr-o chestie care poate nu e neaparat pe placul lor”.

– ateliere pentru copii: au facut un atelier de brutarit cu copii, eveniment la care cei mici s-au distrat si au avut si curiozitatea  de a afla cum se face painea si de a se implica in proces. Si planuiesc sa mai repete astfel de evenimente.

Bine de stiut: 

maia

 

Noua ne-a placut mult povestea Brutarest Artizanal si va invitam s-o descoperiti in profunzime chiar la ei in brutarie. Mai jos puteti vedea intreaga galerie foto de la vizita noastra. 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • brutaresti artizanal
  • brutarie artizanala
  • brutarii bucuresti
  • paine buna bucuresti
  • paine cu maia bucuresti
  • prajituri de casa bucuresti
Citește și
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Citește articolul
  • Noutati
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Citește articolul
  • Noutati
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Hard Rock Cafe lansează „Battle of the Burgers”
Citește articolul
  • Noutati
Hard Rock Cafe lansează „Battle of the Burgers”
Bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bon
Citește articolul
  • Noutati
Bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bon
Chef Liviu Morărescu, câștigătorul UniChef Cup 2022
Citește articolul
  • Noutati
Chef Liviu Morărescu, câștigătorul UniChef Cup 2022
„Taste of Transylvania”, primul festival din Transilvania care aduce în prim plan gastronomia locală
Citește articolul
  • Hot Events
  • Noutati
„Taste of Transylvania”, primul festival din Transilvania care aduce în prim plan gastronomia locală
Terasa urbană Kraft Market: un nou concept-experiență în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • Hot Spots
  • Noutati
Terasa urbană Kraft Market: un nou concept-experiență în inima Bucureștiului
Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup
Citește articolul
  • Hot Events
  • Noutati
Hai să întâlnești cei mai buni sushi chefs din lume, la Romanian Sushi Cup
Top 50 cele mai bune pizzerii din Europa (una chiar din București)
Citește articolul
  • Noutati
  • Pe la ei
Top 50 cele mai bune pizzerii din Europa (una chiar din București)
Caută
Postări recente
  • România experiențelor <em>fain</em> dining. 5 restaurante destinație care ating toate cele 5 simțuri
    România experiențelor fain dining. 5 restaurante destinație care ating toate cele 5 simțuri
    • Data publicare : 31 martie, 2023
    • Data modificare : 31 martie, 2023
  • Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    • Data publicare : 29 martie, 2023
    • Data modificare : 29 martie, 2023
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
🆕Redeschis luna aceasta după ce a trecut printr-o serie de lucrări de reamenajare, noul @bistropolitanofbucharest a prins viață. Un concept modern, cu un decor foarte dichisit ✨, atmosferă fresh și preparate delicioase👌 (inclusiv opțiuni vegetariene și vegane). Plus super cocktailuri🍹!
Why settle for a boring lunch when you can have a vibrant and colorful salad like this? 🤩🌈
Gastronomie sustenabilă. Respect față de mediu și față de producători locali 👨‍🌾. Ingrediente naturale, sezoniere 🍃... Hai să descoperi câteva restaurante din țară care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon. ✨
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ