Saptamana trecuta, conceptul de „Dark dinner” s-a transformat, la Secreto Wine Club, in „Blind Dinner”. Si nu a fost vorba de o simpla cina „pe orbeste”, ci de un experiment de gustare de bucate cu degustare de vinuri. Proiectul a fost ideea Aureliei Visinescu, care si-a pus la dispozitie cu aceasta ocazie ultima selectie de vinuri si a prins viata datorita Simonei Mardale, managing director “Vinopolis Wine and Spirits”. Aurelia Visinescu a devenit cunoscuta ca autoare de vinuri de valoare inca din perioada colaborariii cu Cramele Halewood, creand primul produs oenologic de autor din Romania, Feteasca Neagra Reserve. In prezent este managing director peste “Domeniile Sahateni”. In 2010 a lansat gama „Aurelia Visinescu“, din dorinta de a oferi pietei vinuri care nu se inscriu intr- un anumit sablon sau trend gustativ, fiind mai degraba o alegere personala.Timp de doua seri la rand, pe 23 si 24 martie, cativa oameni de afaceri alesi pe spranceana au participat la acest experiment, onorat chiar de prezenta autoarei. Propunerea organizatorilor a fost ca cei invitati sa se abandoneze placerii senzoriale prin acceptarea provocarii de a ramane legati la ochi pentru intreaga durata a cinei. Martin White si Cezar Munteanu sunt cei doi chefi care au pregatit meniurile celor doua seri, gandite astfel incat sa fie in armonie cu vinurile. Astfel, Consommé de rosii cu sofran a fost servit in asociere cu vinul White ARTISAN din 2009, Crema de leurda in asociere cu vinul NOMAD Sauvignon Blanc din 2008 si Creme brulee cu tallegio si masline negre uscate in asociere cu ARTISAN Tamaioasa Romaneasca din 2009. La final, invitatii au avut ocazia sa si vada preparatele intr-o prezentare facuta chiar de cei care le-au preparat.
Acasa > Arhivă articole > Blind Dinner la Secreto
Blind Dinner la Secreto
- Autor : Restograf
- Data publicare : 31 martie, 2011
- Data modificare : 30 iunie, 2022
Tags
Citește și