Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > CE MÂNCĂM > Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
  • CE MÂNCĂM

Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 12 noiembrie, 2025
  • Data modificare : 12 noiembrie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

S-a răcit afară, iar în unele zile norii care stau grămadă îți pot crea o oarecare stare de… nestare. Că ai o zi în care nu prea ești în apele tale, sau că pur și simplu simți nevoie de o mâncare reconfortantă care să te mai încălzească nițel, avem câteva recomandări de restaurante de comfort food excelente. Doar o gură din bunătățile aduse la masă, și să vezi cum ți se schimbă dispoziția!

farfurie de cartofi prajiti cu ou prajit de la Bucataria Localfood. Comfort food în București
Foto: Bucătăria.Localfood

Ah, comfort food! Să știi că există un motiv foarte bun pentru care e un „subiect” atât de prezent în emisiuni culinare, cărți de rețete, podcasturi și… meniuri, evident. Iar motivul e simplu: pentru că e vorba de acea mâncarea ce înseamnă ceva pentru noi. Și care evocă emoții pe care un bol de quinoa mâncată în pauza de masă, spre exemplu, nu ți le va trezi niciodată. E vorba de acele arome și texturi către care te îndrepți atunci când simți nevoia de un strop de răsfăț și alinare. Pentru mine, de exemplu, e vorba de cartofi copți, cu unt și cu sare. Sau un bol de griș cu lapte. Dar fiecare are propriile „comori” culinare. Iar într-un oraș agitat și mereu pe fugă cum este Bucureștiul, comfort food-ul devine pentru mulți dintre noi o adevărată „evadare culinară.”

Ce este comfort food-ul?

Păi… ar fi greu de „tradus” cu exactitate, încât să-i cuprinzi întreaga esență. Dar cu siguranță fiecare dintre noi a simțit, măcar o dată, efectul său. Pe scurt, comfort food se referă la acele preparate culinare care ne amintesc de momente fericite, de acasă sau de copilărie. Mâncăruri simple, hrănitoare și cu arome familiare.

Pentru unii, comfort food-ul este o porție generoasă de cartofi prăjiți sau o supă fierbinte. Pentru alții, poate însemna o farfurie de paste cremoase sau o felie mare de prăjitură cu ciocolată. Nu sunt deloc preparate sofisticate, dar sunt adevărată „terapie alternativă”, hrană pentru corp, minte și suflet.

În zilele acelea mai puțin bune, când stresul sau oboseala te apasă, comfort food-ul funcționează ca un remediu simplu, dar eficient. E demonstrat științific, să știi: eliberează serotonină și dopamină, hormoni ai fericirii, care te fac să te simți mai bine. Așadar, data viitoare când simți că ai nevoie de o pauză uite câteva restaurante de comfort food din București unde poți savura preparate delicioase.

Unde mergem pentru comfort food în București

Ok, să fie clar din start: nu o să zicem aici de pizza, Mc, paste sau sandvișuri… că doar pe astea le știm cu toții. Am ales, în schimb, restaurante care pare că au găsit rețeta secretă a fericirii în bucate. Locuri unde e mai bine să mergi și să te-așezi la masă, că doar și atmosfera are rolul ei…

DUMICAT

imagine din interiorul restaurantului Dumicat din București
imagine din exteriorul restaurantului Dumicat din București

Măi, la Dumicat e totul despre mâncare din aia bună de te unge pe suflet. E despre amintiri în bucate, dar cu un twist mai modern. E despre gustul copilăriei pe care Melinda (Teohari, ownerul) și-a dorit să îl aducă în farfuriile mesenilor.

Locul e destul de micuț, dar intim, meniul e restrâns și el, influențat de bucătăria românească din varii zone ale țării. L-aș descrie ca un meniu urban, cu mâncare românească modernă.

Dumicați - 3 aperitive de la Dumicat. Comfort food București
friptura de porc cu piure de la Dumicat.
Picioci ca pe Valea Izei de la Dumicat. Comfort food București

Mergi la ei și ia cu pâine niște dumicați ca zacuscă de casă, pateu cu dulceață de mere ori salată de vinete cu ardei copt. Cere o zamă dacă mergi la prânz – îți spun ei care e ciorba zilei. Ori o Mâncărușă în pită – un fel de sandviș cu omletă umplută cu burduf și cașcaval, sos dulce picant, ceapă și condiment, servită cu cartofi prăjiți. Foarte bun e și pireul cu fălcuțe de porc, la fel și restul de preparate.

Dar pentru mine, definiția comfort food-ului de la ei în meniu e Picioci de pe Valea Izei: cartofi prăjiți cu sos marinara, alături de care îți pun niște cârnați tocați la bardă, două ouă prăjite, castraveți murați, telemea și ceapă verde. Păi dacă ăsta nu e comfort food, atunci nu știu ce altceva ar putea fi!

Iar la desert, poți să-ți iei frigănele sau budincă cu lapte.

🍴Meniu

📍Str. George Vraca 4

Rezervă o masă

BALLS

imagine din interiorul restaurantului Balls din București
Sloppy, burger cu chiftele de la Balls. Comfort food București
Shepard's Pie de la Balls
Chiftele de pui cu piure de la Balls. Comfort food București

Toată lumea știe de Balls și de chiftelele lor grozave, pe care le bagă în tot felul de combinații. Adevărul e că și-au făcut un renume pe bună dreptate. Pentru că sunt foarte gustoase! Ai poftă de niște chiftele suedeze (cu piure, fasole verde și gem de vișine)? Găsești la ei! Sau poate vrei niște „Summer balls” (de pui sau vegetariene) cu piure și sos de unt cu lămâie și capere. Ori „Italian balls”, cu piure, sos marinara și pesto…

Daaaar, pe lângă faptul că poți mânca o porție de chiftele ca la mama acasă (vorba vine, că mama nu făcea așa), au și alte bunătăți la fel de reconfortante. De exemplu, borș acru de legume sau supă de pui. Ori conopidă nuggets. În afară de asta, au zile cu preparate speciale. De exemplu, marțea e zi de papanași, miercuri de „pasta all day”, iar duminica fac Shepard’s Pie. Și asta nu e tot. Aruncă un ochi pe meniu să vezi exact ce și când. 

Ne place că fac aproape totul in house, de la zero, dar și că locul are autenticitate și arată foarte cool.

PS: urmărește-i în social media și să vezi când au în plan să facă Sloppy, un burger cu chiftele, mozzarella din plin și un pesto din busuioc și fistic. 

🍴Meniu

📍Bd. Dacia 114

Rezervă o masă

BUCĂTĂRIA.LOCALFOOD

perete exterior vopsit in culori vii, pe care scrie Bucătăria.localfood
imagine din interiorul restaurantului Bucătăria.Localfood din București
Tocană de cartofi cu carne de porc, cârnați la bardă, babic de Buzău,  și telemea veche de oaie dela Bucătăria.localfood București
burger cu cartofi prăjiți. Comfort food București
Pară în vin cu cremă de vanilie și cardamom de la Bucătăria.localfood. Comfort food București

Revenim la cartofii prăjiți cu brânză (vorba vine, că au mult mai multe bunătăți, dar povestim imediat). Într-o casă mică, pe Slătineanu, Bucătăria.localfood e genul de loc unde mâncarea te duce cu gândul la amintiri vechi, dar într-un mod hip și fresh. Asta înseamnă comfort food cu un twist urban! Mâncare de când eram noi mici, dar reinterpretată. Folosesc doar brânzeturi, cârnați și pastramă de la producători locali, totul e proaspăt și bun.

Ziceam de cartofi: sunt din ăia adevărați (nu congelați). Și poți să-ți iei în varianta simplă (doar cu brânză de Horezu și pătrunjel), în varianta cu ou prăjit, sau COP (adică cu ou, cârnați de Pleșcoi și brânză de Ibănești). Bun, bun, bun!

Să știi că totul e comfort food la ei. Și totul e bun. Așa că mai departe, alegi în funcție de preferințe. Fasole bătută, șnițel sau burger cu parizer pané, pastramă de oaie… În plus, în fiecare săptămână vin cu un preparat de sezon, la fel și în weekend, când au preparate speciale. Două-trei feluri care nu sunt în meniul fix, dar sunt de sezon. Cum apar, așa și pleacă. De exmeplu, săptămâna trecută au avut Tocană de cartofi cu carne de porc, cârnați la bardă, babic de Buzău,  și telemea veche de oaie. Iar săptămâna asta fac Ciorbă de porc cu cartofi și tarhon, dreasă cu smântână.

Își merită renumele și e mereu plin la ei (așa că fă-ți rezervare înainte).

📍Str. Ion Slătineanu 30

Rezervă o masă

MOSAFIR

imagine din interiorul restaurantului Mosafir din București
imagine din crama restaurantului Mosafir din București

Dacă am zis de Bucătăria.Localfood, atunci automat următorul pe listă e Mosafir. Pentru că locul ăsta are aceeași „autori”, pe frații Alexe, care au dat mâna cu cei de la GinOteca pentru acest proiect.

Încă de la deschidere, Mosafir a mers pe conceptul de bistronomie românească. Adică mâncare de bistro realizată cu tehnici moderne de gătit, cu twist-uri creative din bucătăriile internaționale si comfort food.

Au avut succes instant. O dată pentru că lumea avea deja încredere în brandurile care au dat naștere acestui loc. Apoi, pentru că locul arată foooarte bine. Și nu în ultimul rând, pentru că toți am fost curioși să vedem cu ce bunătăți vor reuși să ne surprindă în noua casă.

Șnițel Mosafir
Pulpă de pui marinată în iaurt, boia dulce și usturoi, prăjită până la crustă crocantă și interior fraged. Se servește cu piure fin de cartofi, aromatizat cu dafin, varză proaspătă de la Obor, kimchi fermentat natural și un ketchup de casă - făcut din gogoșari și prune uscate. Comfort food București
Obrajori de miel Mosafir 
Obrajorii de miel de la Ferma Berke sunt gătiți lent, în vin roșu și legume, până ating frăgezimea perfectă. Carnea, provenită dintr-o fermă locală din Covasna, unde animalele sunt crescute liber și hrănite natural, are o textură fină și un gust curat, echilibrat.
Steak frites de la Mosafir. Comfort food București

Mie îmi plac mult preparatele lor. Tot ce-am mâncat de-a lungul timpului a fost foarte bun! Și au și băuturi speciale (multe rețete proprii). Vermouth-uri foooarte bune, limonadele la fel, cocktailuri super interesante și vinuri bune.

Revenind la mâncare… Ultima vizită a fost în grup mai mare așa că am avut avantajul de a gusta din mai multe. Și tuturor ne-a plăcut. Uite, de exemplu șnițelul nu e chiar cum știm noi de obicei. La ei e din pulpă de pui marinată în iaurt, cu gust de boia dulce și usturoi, cu o crustă crocantă și interior fraged. Schepsisul e că se servește cu piure fin de cartofi (normal), varză proaspătă de la Obor, kimchi fermentat natural și un ketchup de casă făcut din gogoșari și prune uscate. Buuun!

Sau ce zici de niște obrăjori de miel, ori Double Pork (ceafa de porc gătită lent, cu slăninuță crocantă, un sos beurre monté cu ardei iuți și chimen, și o sarma de păsat cu varză călită)… Toate fac parte din meniul lansat toamna asta. Dar vei regăsi și unele „clasice” de succes, care rămân neschimbate. De exemplu Steak frites și cartofii prăjiți de casă. 

PS: lunea, la Mosafir, se face tocană! O tradiție pe care o au nu de mult timp, o seară dedicată gusturilor lente, poveștilor la pahar și mirosului de mâncare gătită cu răbdare. Ultima oară au făcut Osso Buco servit cu orzo cremos, ceapă și un strop de vin alb.

📍Str. Plantelor 48

Rezervă o masă

MOLF

masa rotunda din interiorul restauratului Molf București
ciolan cu varza rosie de la Molf. Confort food București
Coasta cu piure
sendviș Reuben de la Molf București

Molf. De la „a molfăi”. Pentru că e locul ăla unde mănânci cu mâna, cu poftă și fără să-ți pese dacă te mozolești pe degete sau pe la gură. Așa și trebuie.

Andrei (fostul manager la Freshful), și Chef Mălai (pe care sigur o știi de la TV și din proiecte cool de fine dining) s-au unit și au deschis un loc mic, dar cu personalitate mare. Molf – Deli & Vinutz e un loc cu aer relaxat, micuț și cozy, cu miros de carne friptă și senzația că totul e exact cât trebuie: simplu, gustos și făcut cu atenție.

Meniul e scurt, dar de impact: sendvișuri cu carne multă, sosuri făcute în casă și combinații care dau dependență. Must try: Reuben! Din când în când apar și preparate speciale, în funcție de chef și sezon – așa că mereu e un motiv să revii. De curând, de exemplu, au băgat „Coasta de vită în sos de cola” care e cevaaaa… buuun. Sau ciolan de porc care cade, efectiv, de pe os. Ori pastramă cu mămăligă cremoasă și mujdei din roșii coapte, ardei și usturoi.

De băut, găsești vinuri și bule atent alese, cocktailuri care merg la fix, bere rece la draft și chiar sifon – pentru nostalgici. 

Pe scurt, Molf e comfort food în forma lui cea mai pură: mâncare bună, vin bun, oameni buni.

🍴Meniu

📍Bulevardul Mărășești 2B

Rezervă o masă

PETRA

imagine de pe terasa restaurantului Petra de la piața Obor
oameni la masa la restaurantul Petra de la piața Obor
close up cu 2 farfurii cu mancare romaneasca si o sticla de cola de la Ptrea Obor
ciolan cu piure la Petra Obor. Comfort food București
2 farfurii cu cremă de zahăr ars de la Petra Obor

Dac ești generația care a crescut în anii ’90, la Petra o să-ți amintești de copilărie. Și asta prin absolut tot – de la decor și stil de amenajare, la mâncarea bunicii, la muzica românească din local. E un loc nostalgic, pentru nostalgici. Dar e și un loc unde se mănâncă excelent. Că doar nu degeaba gustul copilăriei bate absolut orice!

Petra e chiar la Obor. Iar asta îi dă încă un plus de farmec. Conceptul ăsta de restaurant amplasat chiar în piață nu e foarte popular la noi. Asta deși în afară aproape toate piețele mari au și multe restaurante unde se gătește chiar cu ce e proaspăt la tarabe. Ei uite că Petra e pionieră pe felia asta (că tot vorbeam de amintiri). 

Despre atmosferă, am zis deja. Prin felul cum e amenajat, locul te poartă fix în anii de care ziceam. E simplu, nimic complicat, dar accentele sunt bine alese și creează exact atmosfera pe care vor să o transmită. Mai o romanță, mai o Mirabela Dauer. Și pac! Te-ai teleportat în timp.

Meniul e simplu și el. Gusturile clasice, mâncarea aia cu gust: salata boef, ouă umplute, icre, parizer, ardei umplu, supă de găluște, chiftele cu piure, orez cu lapte, cremă de zahăr ars… Zi tu că nu e fix meniul meselor în familie (sau al Revelioanelor din copilărie). Cantina de altădată, adusă în ziua de azi și dusă la alt nivel. Pe lângă asta au și preparatele săptămânii, care se tot schimbă (cârnați cu mămăligă, perișoare, amandine etc.)

Așa că… fă-ți drum la piață 🙂 E deschis doar vineri, sâmbătă și duminică.

📍Halele Obor, Strada Ziduri Moși 4

Rezervă o masă

ARZU

imagine din interiorul restaurantului Arzu din București
pate de pui servit cu paine prajita la Arzu. Comfort Food București
cartofi cu branza si marar la Arzu. Comfort Food București
tarte cu fructe la Arzu

Poate mâncarea sănătoasă să fie și comfort food? Ei iaca da!

În Cartierul Evreiesc, trecem pe la Arzu. Un loc bine știut pentru comfort food în București. Localul este al Cristinei Mazilu (Mazilique, după cum o știm mulți). A lucrat multă vreme în presa scrisă (ca editor șef la Good Food), apoi a intrat în lumea bloggingului culinar. Mulți și multe dintre noi am gătit pe-acasă după rețetele ei (și încă o facem)! A devenit cunoscută în comunitatea asta de foodies, mai ales pentru pasiunea ei. Așa că următorul pas a venit cumva natural: acela de a-și deschide un bistro.

Arzu s-a deschis în 2021. Un bistro micuț și cochet, foarte frumos amenajat, care îți induce o stare de relaxare de cum îi treci pragul. Și găsești la ei tot felul de bunătăți, multe dintre ele vegetariene. Ei zic că mâncarea lor celebrează fără rețineri aromele intense și îndrăznețe. Și că meniul este ghidat de anotimpuri și de creativitatea echipei din bucătărie, punând în valoare ingredientele pe care ni le oferă fiecare perioadă a anului. Și așa e. Au quiche-uri gustoase, fac un pate foarte bun, supă cremă de dovleac excelentă, kofte, sendvișuri foarte bune (must try Pulled pork), cartofi țărănești cu costiță și telemea, Turkish egss… Plus prăjiturele și tarte cu fructe foarte gustoase!

În fiecare zi servesc prânz și cină, iar în weekend au mic dejun și brunch. Lista de cafele și cocktailuri nu e niciodată plictisitoare. Iar deserturile sunt și ele ce trebuie.

🍴Meniu

📍Str. Romulus 85

Rezervă o masă

MOM

imagine din interiorul restaurantului Mom din București
imagine din interiorul restaurantului Mom din București

Este unul dintre restaurantele mele preferate, încă de când s-a deschis.

După ce a stat o vreme pe str. Franceză, anul acesta s-au mutat în „casă” nouă, pe Bd. Regina Elisabeta 28 (unde a fost înainte Halef). Spațiul e mai generos și păstrează estetica care-i definește: modern, minimalist, călduros și foarte primitor. Au și o terasă drăguță, de care să te bucuri când e vremea mai blândă.

La MOM găsești o bucătărie urbană, cu un meniu scurt, concentrat, cu feluri de mâncare cunoscute, dar gătite și reinterpretate cu ingrediente de cea mai înaltă calitate, cu o prezentare inedită. Acesta este unul dintre motivele pentru care meniul este sezonier, iar unele preparate ies din „listă”, pentru ca altele să le iau locul.

mille feuille lasagna de la MOm București. Comfort food București
Mediterranean pices (bucăți de feta în foietaj, cu cimbrișor, miere, fagure de miere, susan și migdale prăjite) de la MOM
peră coapte, învelita în foietaj și umpluta cu Gorgonzola, cu nuci coapte și miere de la Mom Bucuresti

Cu mutarea, a venit și un meniu nou. Au păstrat câte ceva din hit-urile lor, au readus altele care au avut succes (ca perele coapte, învelite în foietaj și umplute cu Gorgonzola, cu nuci coapte și miere), dar au venit și cu preparate noi.

Mergi la ei să încerci supa cremă de dovleac, salata umami sau mille-feuille lasagna. Ori Mediterranean pieces (bucăți de feta în foietaj, cu cimbrișor, miere, fagure de miere, susan și migdale prăjite). Sau midiile în sos de vin cu cartofi prăjițio și steak-ul de vită excelent!

Must try: MOM burger, din brioșă făcută de ei în bucătăria restaurantului, cu palina din carne de vită 100% angus, salsa verde și sos picant gochujang. Este servit cu o garnitură de cartofi prăjiți, presărați cu un mix de prosciutto deshidratat și fulgi de drojdie. Au și versiunea de burger cu pui prăjit.

PS: Prețurile sunt ceva mai măricele.

🍴Meniu

📍Bd. Regina Elisabeta 28

Rezervă o masă

BĂCĂNIA VECHE

imagine din interiorul restaurantului Băcănia Veche din București
ciorba traditional romaneasca de la Băcănia Veche. Comfort Food București
piept de pui in sos
papanași de la Băcănia Veche. Comfort Food București

Nu știu dacă Băcănia Veche te unge pe suflet pentru că este un fel de „acasă la Marius Tudosiei” sau Marius Tudosiei este omul care te unge pe suflet pentru că el însuşi este sufletul Băcăniei Vechi. Cert e că la Băcănia Veche te întâmpină mâncărurile aburinde cât se poate de savuroase!

Aici e locul unde micile afaceri aduc marile gusturi la farfurie. Rafturile sunt pline de bunătăți direct de la ferme, dar și din pădure, iar toate preparatele includ aceste ingrediente minunate. Legume proaspete, brânzeturi și carne – multe provin de la mici producători care le sunt parteneri de ani de zile.

În meniul fix găsești tot felul de bunătăți comfort food. De la fasole bătută cu ceapă caramelizată şi bulion sau chipsuri de cârnaţi, la zacuscă și ouă umplute. De la la Fish & Rochips, la cârnați de casă (rețetă proprie), la pulpă de rață confiată și sos de trufe negre. Ori lapte de pasăre. Pe lângă meniul fix, vin mereu cu noutăți la „Tabla Săptămânii”, partea de meniu care vine și pleacă odată cu săptămâna. Un exercițiu de creativitate care aduce la masă tot ce e mai bun în sezon. Ca de exemplu, bruschete cu dovleac copt. Sau ciorbă ardenelească, ori tartă cu piure de castane și ciocolată neagră. Stai cu ochii pe ei să vezi ce e nou în fiecare săptămână.

🍴Meniu

📍Bd. Dacia 25

Rezervă o masă

NISHANI

imagine din interiorul restaurantului Nishani din București
imagine din interiorul restaurantului Nishani din București
oua ochi cu cartofi prăjiți de la Nishani. Comfort food București
masa cu mai multe preparate machedonești de la Nishani
4 farfurii cu aperitive si lipii de la Nishani. Comfort food București

Și la ei e tot un comfort food, dar pe stilul machedonesc. Bucătăria aromână se remarcă prin simplitatea și autenticitatea sa. O bucătărie puternic influențată de mediul rural și de ingredientele locale. Brânza ocupă un loc deosebit în bucătăria aromână, la fel și legumele și plantele aromatice locale. Pita și plăcintele sunt elemente de bază, iar carnea de oaie și de vită sunt frecvent folosite – fie ca fripturi ori în tocănițe și preparate slow-food.

La Nishani, meniul e un mix între bucate tradiționale machedonești și produse locale. Poți începe cu un asortiment de unsori, S’li aundz pi pâni – ajvar, luteniță, zacuscă și iahnie de fasole servite cu pită franjuri. Sau piperchi „linge degetelele”, pipiriţi, acoperiți de pită franjuri. Toate sunt pline de aroma! Iar pita franjurată e proaspătă, pufoasă, cu consistența unei clătite. Atât de bună, încât am mai comandat două porții!

Au și frigărui de miel bune, musaca (mie mi-a plăcut extrem de mult, mai ales că e făcută un pic altfel, cu chipsuri de cartofi)… Ori pastele cu șnițel de porc și ciuperci Oyster gătite la grill.

De la starter până la desert, toate au fost foarte bune!

🍴Meniu

📍Str. General Christian Tell 26

PICKLES

imagine din interiorul restaurantului Pickles din București
Sausage roll de la Pickles. Comfort food București
sandviș de la Pickles.
Cotlet de porc în panko, kimchi de varză roșie și mărar, ketchup de mere de la Pickles București

Trebuia să îi trec în listă pentru că îmi place mult sandvișul lor grilled cheese (au făcut de curând și o variantă cu prune uscate murate, gorgonzola și nuci).

Alexandra Blaș a deschis Pickles chiar în pandemie. Și uite că a supraviețuit bine mersi! Și-a dorit un loc cu un meniu aparte, unde murăturile prăjite sunt vedete. Un loc unde să poți veni după o seară petrecută cu prietenii (și ceva mai multe pahare de alcool la bord), să te dregi din mahmureală la o porție de murături. Prăjite. A avut conceptul, a găsit locația și s-a apucat de treabă!

Și nu, nu au doar murături în meniu, ci și o mulțime de alte chestii delicioase – au avut toată luna un cotlet de porc foarte bun, în panko, kimchi de varză roșie și mărar, ketchup de mere. Sau ficat de vită pe plită, pâine turcească, maioneză cu sriracha și kimchi de castraveți. Multe din bunătățile astea apar pe weekend, sâmbăta și duminica. Evident, trebuie să încerci și fried pickles!

📍Str. Vasile Lascăr 21

În București, opțiunile pentru comfort food sunt diverse și răspund tuturor preferințelor, de la burgeri delicioși până la preparate tradiționale sau mâncăruri sănătoase. Fiecare dintre restaurantele menționate oferă o atmosferă prietenoasă și preparate menite să îți ofere un moment de răgaz. Indiferent dacă alegi să ieși singur, cu prietenii sau cu familia, comfort food-ul rămâne o opțiune care nu dezamăgește niciodată.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie locala
  • comfort food
Citește și
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Avem Black Friday în restaurante?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Avem Black Friday în restaurante?
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Cei mai buni bagels din București?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Cei mai buni bagels din București?
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • DINE IN
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.