Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > NOUTĂȚI > „Ajutor! Ne închidem”. Strigătul unui local care e, de fapt, strigătul de ajutor al unei întregi industrii
  • NOUTĂȚI

„Ajutor! Ne închidem”. Strigătul unui local care e, de fapt, strigătul de ajutor al unei întregi industrii

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 5 ianuarie, 2022
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

„Ajutor! Ne închidem”. Așa suna apelul către comunitate lansat la finalul anului de unul dintre cele mai faine localuri din București – FlipFlop. Singura soluție să nu pună lacătul la ușă: să vândă 8000 de burgeri salvatori. Poate comunitatea salva un local de la închidere? Să sperăm că da!

banner FlipFlop se închide strigăt de ajutor către comunitate

Mereu ne plângem că fiecare se gândește doar la el, că pe oameni nu-i mai interesează de ce li se întâmplă celor de lângă ei, că societatea s-a dus de râpă și așa mai departe. Susținem că ne-am dori ca oamenii să se implice mai mult, să dea dovadă că le pasă mai mult. Dar când spunem toate astea, ne includem și pe noi, sau nu? Cât de mare e pasul de la a fi declarativi, lupi moraliști, la a face efectiv ceva în sensul ăsta?

Pandemia a lovit în multe afaceri și am auzit de nu știu câte ori că cel mai afectat a fost sectorul HoReCa. Am auzit-o pe bună dreptate, pentru că așa și e. Doar că uzată prea des, fraza a ajuns cumva să ne treacă pe lângă urechi, parcă nu prea ne mai impresionează. Ceva abstract, care nu ne afectează direct.

Dar cum ar fi să afli într-o zi că locul ăla în care ai ieșit cu prietenii de nu știu câte ori se închide? Locul ăla în care te simți ca acasă, unde găsești mereu ceva bun de mâncare, unde oamenii sunt super drăguți și muzica pe sufletul tău. Locul ăla unde ieși să îți relaxezi creierii după serviciu, sau unde îți place să te duci cu laptopul în brațe când ai nevoie de un boost de creativitate. Atunci, dacă ar sta în puterea ta să dai o mână de ajutor, ai face-o?

colaj cu intrarea la flip flop si banner banner FlipFlop se închide strigăt de ajutor către comunitate

FlipFlop, un vis care a început frumos

FlipFlop este visul împlinit al Ruxandrei și al lui Bogdan Papuc, cei doi frați din spatele Bistrotecii. Ei au fost primii care au introdus acest concept în București, de bistrotecă: un loc în care mâncarea bună se întâlnește cu muzica bună. Un loc care aduce împreună pasiunile și personalitățile celor doi, într-o atmosferă relaxată și la fel de confortabilă pe cât te-ai simți într-o pereche de flip-flops. „Bistroteca e locul unde muzica se întâlnește cu mâncarea, unde ți-e comod să dansezi cu un burger în mână”, spune Ruxandra.

În Dacia 139 găsești un meniu american, inspirat din Coney Island, la fel ca și decorurile. Iar muzica este întotdeauna despre good vibes și ajunge de la Italo-disco, la organică, de la tehno la rock, iar câteodată mai scapă în Britney și anii ’90.

colaj cu oameni care iau masa la FlipFlop, comunitate locală. FlipFlop se închide strigăt de ajutor către comunitate

„FlipFlop a vrut să fie de la început un loc al experiențelor. Ne-am lansat cu seri de DJ-ing, am continuat cu proiecții de film, târguri de haine și workshopuri. Suntem în continuare deschiși colaborărilor, iar între timp ne-am cristalizat o serie de evenimente concept: Loud Wednesdays, care aduc un DJ cunoscut sau emergent pentru trei ore de party în mijlocul săptămânii; Brunch&Punch pentru duminici cu day-partying și preferatul nostru, Music by friends, care deschide mixerul și boxele pentru oricine vrea să fie DJ pentru o zi”, povestește Ruxandra.

Ne place mult dansul cu un burger în mână, dar asta nu înseamnă că pe timp de zi nu poți să vii să lucrezi liniștit din mansardă sau de pe terasă, sau că nu poți să ții un workshop liniștit, închiriind unul din cele două etaje de interior.

E un loc foarte mișto, care a reușit să strângă în „ogradă” oameni la fel de cool. „Avem câteva comunități care ne sunt foarte dragi”, spune Ruxandra. „Pe de-o parte oamenii de muzică și tot ce înseamnă VRTW (n.r. Vinyl, Rum, Tapas & Wine), pe de altă parte freelancerii No.Mad, iubitorii de animale și bineînțeles oamenii din producție si publicitate care se întâlnesc mereu la noi pe terasă, fie că pune vreunul muzică, fie că le era pofta de-o ruletă de burgeri”.

colaj cu oameni pe terasă la FlipFlop

Apoi a lovit coșmarul pandemiei…

FlipFlop s-a deschis în 2019 și lucrurile au mers bine o vreme. Localul creștea frumos. Apoi a venit 2020 și pandemia a scurtcircuitat toate planurile, toate așteptările. Localurile s-au închis unul câte unul, iar cele care au rămas au fost nevoite să se adapteze din mers. Și să meargă cumva pe dibuite în încercarea de a găsi rețeta care să le țină pe linia de plutire. A venit o nouă perioadă de relaxare, apoi o altă perioadă plină de restricții.

„Am simțit pandemia cel mai acut anul acesta. După doi ani de instabilitate, de nesiguranță și restricții, am ajuns în punctul în care ni s-au epuizat toate resursele, deopotrivă financiare și emoționale. E foarte greu să nu știi cum funcționezi mâine. Să nu știi de câți oameni ai nevoie și dacă mai ai cu ce să-i plătești. În momentul valului 4 din octombrie 2021 ne-au scăzut vânzările cu 90%. Panica din media și lipsa de informație au fost catastrofale. Plus închisul la ora 21:00, care practic a anulat cina și un întreg sector de business”, explică Ruxandra.

Urmarea? Au ajuns la finalul anului într-un punct critic. Și cum soluții prea multe nu existau, singura șansă a fost să vorbească deschis despre asta și să ceară ajutorul comunității strânse în jurul lor (și a tuturor celor care vor să ajute). Aceeași comunitate de oameni care erau mereu așteptați cu brațele deschise, pot acum deschide la rândul lor brațele pentru a da o mână de ajutor.

colaj cu bannere de la FlipFlop. banner FlipFlop se închide strigăt de ajutor către comunitate

Ce ar putea face comunitatea pentru a salva localul?

Păi, de fapt, e foarte simplu. Să continue să mănânce de la FlipFlop. Doar că e nevoie de ceva mobilizare, pentru că timpul e foarte scurt și se scurge repede – până la 1 februarie.

Ideea e simplă: pe final de decembrie au intrat în luptă înarmați cu ce știu ei să facă mai bine – burgeri gustoși. Și au zis așa… avem o comunitate de aproape 8.000 de oameni. Dacă fiecare ar cumpăra un burger, am fi salvați! (nu e un citat, dar e descrierea pe scurt a soluției găsite de ei). Burgeri Salvatori i-au denumit. 8000 de burgeri. 8000 de salvatori.

„Ideea Burgerului Salvator ne-a venit vorbind cu prietenii. De fiecare dată când cineva auzea că suntem aproape să închidem, reacția era „Ce pot să fac să vă salvați?”. Ar fi vrut să ne ajute, dar nu aveau un mecanism. Și așa a apărut Burgerul Salvator: un voucher de 50 de lei, cu valabilitate nelimitată, care îți aduce un burger și o surpriză la bar. Se cumpără online de aici și ne ajută să avem un influx de vânzări acum și să ajungem împreună la primăvară. Avem nevoie de acest influx acum pentru a trece de perioada restricțiilor și a ne reveni după lunile catastrofale octombrie-decembrie, care efectiv au anulat toate eforturile de peste an”, explică Ruxandra.

Inițial era vorba de 8000 de burgeri. Astăzi mai sunt de vândut 7394 până la a putea accesa o finanțare care să-i ajute să meargă cu adevărat mai departe. Tot ce reușesc să acopere până la cuantumul ăsta îi ajută să se mențină cât de cât pe linia de plutire.

Fii și tu un salvator!

Nu știu dacă ai avut ocazia până acum să-i încerci, dar să știi că burgerii lor sunt super buni. Și cred că ar trebui să recunoaștem cinstit: tuturor ne plac burgerii! Bonus, FlipFlop este burgeria cu cele mai multe rețete originale de burgeri vegetarieni și vegani din București. Așa că de ce nu ți-ai face ție o plăcere și lor un bine?

Cum poți ajuta, concret

  • Cumpără un Burger Salvator (un voucher de 50 de lei), păstreaza mailul de confirmare, mergi cu el la bar, alege orice burger din meniu și primești și o surpriză din partea lor. Poți cumpăra aici (și nu uita că poți face rezervare și prin Restograf).
  • Dă un share pentru susținere. Ia un burger și spune și altora motivul pentru care vrei să salvezi FlipFlop (găsește postările colorate pe Facebook și Insta, salvează-le și dă-le mai departe).
  • Organizeaza un party. Scrie-le pe Facebook/Insta sau dă-le un telefon la 0771205071 și te ajută să o pui de-un party, cu super burgeri care să fie pe placul tuturor.
  • Comandă pentru acasă. Pentru comenzi de minim 150 de lei vin personal la tine, oriunde în Bucureș Pre-comandă un kit de party și ți-l aduc când vă e muzica mai dragă, indiferent de oră sau locație. Dă-le un mesaj pe FB/Insta sau sună-i pentru detalii și comenzi.

 

„Avem nevoie de cât mai multă acoperire media”, mărturisește Ruxandra. „Să audă cât mai multă lume acest strigăt de ajutor care e, de fapt, vocea unei întregi industrii. Cu cât află mai multă lume că putem fi salvați, că ține de fiecare dintre noi să ieșim în oraș, să luăm un burger și să salvăm visele tuturor celor care cred în bucuria unei întâlniri cu prietenii, cu atât avem mai multe șanse. Burger cu burger reușim să mergem mai departe”.

 

Planu B… nu există. Așa că alternativa e la fel de tristă pe cât de multă tristețe răzbate din vorbele astea de o luciditate crudă: „Închidem, facem un party cu licitație la care să ne vindem mobila și plantele și asta a fost. Așa se termină un vis.”

Și dacă totuși…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ajutor FlipFlop
  • Bogdan Papuc
  • burgeri buni
  • burgeri FlipFlop
  • Burgerul Salvator
  • comunitate restaurante
  • FlipFlop
  • pandemia covid-19
  • pandemie horeca
  • restaurante afectate de pandemie
  • restrictii restaurante
  • Ruxandra Papuc
Citește și
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
BOSCO – Gourmet Nest: o nouă destinație pentru escapade gastronomice
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BOSCO – Gourmet Nest: o nouă destinație pentru escapade gastronomice
Descoperă excelența în universul gustului cu produsele Voilà Professionnel
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Descoperă excelența în universul gustului cu produsele Voilà Professionnel
Ana Consulea a lansat „În spatele vitrinei”, singurul podcast despre cofetărie din România
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ana Consulea a lansat „În spatele vitrinei”, singurul podcast despre cofetărie din România
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.