Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Repere > LA MASĂ CU… Răzvan și Irina Fodor
  • Repere

LA MASĂ CU… Răzvan și Irina Fodor

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 21 octombrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Răzvan și Irina Fodor sunt mari amatori de gătit și mâncare bună, în general. Așa că am stat cu ei la o șuetă, să povestim despre experiențe culinare inedite, restaurante și preferințe culinare.

O familie frumoasă și veselă, Răvan, Irina și fetița lor, Diana, sunt mari amatori de întâlniri cu prietenii acasă, unde mâncarea e liantul dintre conversații și atmosferă. Spun că au ADN de petrecăreți, iar când vorbesc despre mâncare o fac cu atâta relaxare și poftă, de ne lasă și nouă gura apă! De altfel, singuri se declară pofticioși, deloc mofturoși, amatori de mese câmpenești și fripturi slow cooked, făcute acasă.

De la cherhanale din care Răzvan cu greu se dă scos, la destinații europene cu o mare tradiție culinară (precum Franța), la festine turcești care „dau simțurile peste cap” și până la bunătăți autohtone, familia Fodor le-a încercat pe toate, așa că au ce ne povesti.

 

Restograf: Ne-a șoptit cineva că sunteți mari amatori de gătit, faceți adevărate ospețe acasă și vă delectați prietenii. Așa este?

Răzvan: Suntem mari amatori de gătit, dar și mai mari amatori de întâlniri cu prietenii. De asta ne-am mutat la casă, pentru mai mult spațiu în care să ne desfășurăm în weekend-uri. Așadar, când ai tot timpul trei camere pregătite pentru oaspeți și ai ADN de petrecăreț, treaba asta cu plăcerea pentru gătit este un must!

Când hotărâm meniul ținem cont, în primul rând, de anotimp: dacă e frig, frigem musai o carne – iar fripturile slow-cooked, lăsate de cu o seară înainte în cuptor, până a doua zi când se „înfăptuiește fapta”, sunt binevenite. Apoi, legumele la gratar și cartofii cu rozmarin sunt „atribute” ale anotimpului rece, fără doar și poate. Nu mai zic nimic de murăturile făcute de mine, că o să ziceți că sunt arogant! Vara mergem pe mese câmpenești, pește, salate, brânzeturi, fructe și multă, multă gheață… pentru șpriț și prosecco.

Irina: La noi în gașcă, partea asta cu gătitul e teritoriul băieților: sunt foarte pasionați și nu prea ai loc de ei în bucătărie. Câteodată, dau din coate și obțin și eu un colț unde fac câte un desert bun de tot – la astea chiar mă pricep!


Restograf: Ce se gătește cel mai des la voi acasă? Ce preferă Diana și ce vă cere să-i preparați?

Răzvan: Ca orice copil, și-ar pune și în cap șnițele, pizza, burgeri și paste. Chiar dacă pe toate i le fac în casă, nu o las să exagereze. 

Irina: Da, vrem să o facem balerină, e un vis de-al meu, din copilărie :)).

Răzvan: În rest, noi suntem „turbați” după ciorbe și supe, iar fetele asta îmi cer cel mai des să gătesc.


Restograf: La ce sunteți „experți”, ca să zic așa?    

Răzvan: La petreceri. Pentru că nu întotdeauna este vorba despre mâncare, ci despre atmosferă și conversații, iar mâncarea este liantul dintre ele.


Restograf: Dar ceva care să nu vă iasă deloc există?

Răzvan: Să zicem că gogoșile umplute cu brânză sunt doar pentru bunicuțe. Nouă ne-au ieșit niște chestii pe care nici gunoiul nu le-a suportat prea bine.


Restograf: Hai să vorbim puțin și despre restaurante. Cât de des mâncați în oraș și cu ce ocazii?

Răzvan și Irina: Rar spre foarte rar. Ne-am obișnuit cu ritmul ăsta „din-casă-în-casă”și ni se potrivește. Totuși, dacă ceva ne scoate din casă, este vorba de restaurantele cu specific. Ne place mult mâncarea indiană, libaneză și thailandeză.


Restograf: Aveți niște chefi preferați sau emisiuni culinare care care va inspiră?

Irina: Fodor gătește din instinct, iar eu mă inspir de la Jamie Oliver sau Gordon Ramsay. În general, mă inspiră cei care vorbesc cu poftă despre mâncare, trebuie să îi cred pe cuvânt ca să le încerc rețetele.


Restograf: Care sunt cele mai tari experiențe culinare de care ați avut parte?

Irina: Eu am avut un tur de forță cu job-ul, acum două ierni, în Bucovina. Am stat pe acolo vreo săptămână și jumătate și ce am mâncat prin case, pe la oameni… nu pot să descriu în cuvinte!

Răzvan: Pe mine, din cherhanalele care au peștele ăla care trebuie, cu greu mă scoți! Iar dacă vorbim despre mâncarea după care efectiv „gemi” de plăcere, găsești multe preparate prin țară, în sezonul rece. 

Irina: Cea mai pregnantă amintire culinară este experiența din India. Acolo am stat aproape o lună și am testat tot ce se putea testa. Era un concurs continuu de arome și condimente, în papilele noastre gustative.

Răzvan: Asia mi-a rupt creierul, și la propriu, și la figurat. În America, timp de o lună, am trăit odiseea burgerilor și a steak-urilor. Europa e friendly pentru că are vin bun și prosecco rece. Apreciez o paella bună spaniolă și onestitatea din mâncarea italienească, sau istoricul culinar al Franței. Să nu mă înțelegeți greșit, dar dacă vreau să îmi dau simțurile peste cap, Turcia, care se întinde pe ambele continente mai sus menționate și e doar la o oră distanță, este iarăși un festin.

Răzvan: La The Boiling Crab, unde se înghesuie celebritățile de la Hollywood, au venit cu niște săculeți în care au amestecat crabii, homarii și ce doamne-iartă-mă mai comandasem noi și ni i-au deschis pe masă. Totul era foarte brut, dar extra gustos.


Restograf: Dar vreo amintire haioasă sau o pățanie culinară aveți de împărtășit cu noi?

Răzvan și Irina: Am mers să mâncăm în LA, la The Boiling Crab. Aflasem că acolo se înghesuie celebritățile de la Hollywood și lumea bună. Am stat la ditamai coada, dar am prins loc, până la urmă. Ne-au pus pe noi niște șorțuri de plastic, din alea lungi, de măcelari, și ne-au așezat la masa care era acoperită cu un fel de mușama. Ne-au întrebat dacă vrem sos dulce sau picant și apoi am așteptat. Au venit cu niște săculeți în care au amestecat crabii, homarii și ce Doamne iartă-mă mai comandasem noi și ni i-au deschis pe masă, după ce, în prealabil, ne-au dotat cu niște clești ca să spargem carcasele. Totul era foarte brut, dar extra gustos. Totuși, după masă, în jurul nostru arăta de parcă am fi tranșat o sirenă. 🙂


Restograf: Din ce aud, s-ar putea sune că sunteți niște gurmanzi. Și-atunci cum se face de aveți așa o siluetă de invidiat?

Răzvan și Irina: O ținem sub control doar cu… noroc. Cu mult noroc!:))) Suntem foarte pofticioși și ne place mâncarea mult de tot!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • despre mancare
  • gurmanzi
  • interviu
  • interviuri
  • interviuri restograf
  • irina fodor
  • masa
  • razvan fodor
  • restaurant
  • restaurante
  • rezervari online
Citește și
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Citește articolul
  • Repere
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Citește articolul
  • Repere
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Citește articolul
  • Repere
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ