Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE

LA MASĂ CU… Răzvan și Irina Fodor

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 21 octombrie, 2019
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Răzvan și Irina Fodor sunt mari amatori de gătit și mâncare bună, în general. Așa că am stat cu ei la o șuetă, să povestim despre experiențe culinare inedite, restaurante și preferințe culinare.

O familie frumoasă și veselă, Răvan, Irina și fetița lor, Diana, sunt mari amatori de întâlniri cu prietenii acasă, unde mâncarea e liantul dintre conversații și atmosferă. Spun că au ADN de petrecăreți, iar când vorbesc despre mâncare o fac cu atâta relaxare și poftă, de ne lasă și nouă gura apă! De altfel, singuri se declară pofticioși, deloc mofturoși, amatori de mese câmpenești și fripturi slow cooked, făcute acasă.

De la cherhanale din care Răzvan cu greu se dă scos, la destinații europene cu o mare tradiție culinară (precum Franța), la festine turcești care „dau simțurile peste cap” și până la bunătăți autohtone, familia Fodor le-a încercat pe toate, așa că au ce ne povesti.

 

Restograf: Ne-a șoptit cineva că sunteți mari amatori de gătit, faceți adevărate ospețe acasă și vă delectați prietenii. Așa este?

Răzvan: Suntem mari amatori de gătit, dar și mai mari amatori de întâlniri cu prietenii. De asta ne-am mutat la casă, pentru mai mult spațiu în care să ne desfășurăm în weekend-uri. Așadar, când ai tot timpul trei camere pregătite pentru oaspeți și ai ADN de petrecăreț, treaba asta cu plăcerea pentru gătit este un must!

Când hotărâm meniul ținem cont, în primul rând, de anotimp: dacă e frig, frigem musai o carne – iar fripturile slow-cooked, lăsate de cu o seară înainte în cuptor, până a doua zi când se „înfăptuiește fapta”, sunt binevenite. Apoi, legumele la gratar și cartofii cu rozmarin sunt „atribute” ale anotimpului rece, fără doar și poate. Nu mai zic nimic de murăturile făcute de mine, că o să ziceți că sunt arogant! Vara mergem pe mese câmpenești, pește, salate, brânzeturi, fructe și multă, multă gheață… pentru șpriț și prosecco.

Irina: La noi în gașcă, partea asta cu gătitul e teritoriul băieților: sunt foarte pasionați și nu prea ai loc de ei în bucătărie. Câteodată, dau din coate și obțin și eu un colț unde fac câte un desert bun de tot – la astea chiar mă pricep!


Restograf: Ce se gătește cel mai des la voi acasă? Ce preferă Diana și ce vă cere să-i preparați?

Răzvan: Ca orice copil, și-ar pune și în cap șnițele, pizza, burgeri și paste. Chiar dacă pe toate i le fac în casă, nu o las să exagereze. 

Irina: Da, vrem să o facem balerină, e un vis de-al meu, din copilărie :)).

Răzvan: În rest, noi suntem „turbați” după ciorbe și supe, iar fetele asta îmi cer cel mai des să gătesc.


Restograf: La ce sunteți „experți”, ca să zic așa?    

Răzvan: La petreceri. Pentru că nu întotdeauna este vorba despre mâncare, ci despre atmosferă și conversații, iar mâncarea este liantul dintre ele.


Restograf: Dar ceva care să nu vă iasă deloc există?

Răzvan: Să zicem că gogoșile umplute cu brânză sunt doar pentru bunicuțe. Nouă ne-au ieșit niște chestii pe care nici gunoiul nu le-a suportat prea bine.


Restograf: Hai să vorbim puțin și despre restaurante. Cât de des mâncați în oraș și cu ce ocazii?

Răzvan și Irina: Rar spre foarte rar. Ne-am obișnuit cu ritmul ăsta „din-casă-în-casă”și ni se potrivește. Totuși, dacă ceva ne scoate din casă, este vorba de restaurantele cu specific. Ne place mult mâncarea indiană, libaneză și thailandeză.


Restograf: Aveți niște chefi preferați sau emisiuni culinare care care va inspiră?

Irina: Fodor gătește din instinct, iar eu mă inspir de la Jamie Oliver sau Gordon Ramsay. În general, mă inspiră cei care vorbesc cu poftă despre mâncare, trebuie să îi cred pe cuvânt ca să le încerc rețetele.


Restograf: Care sunt cele mai tari experiențe culinare de care ați avut parte?

Irina: Eu am avut un tur de forță cu job-ul, acum două ierni, în Bucovina. Am stat pe acolo vreo săptămână și jumătate și ce am mâncat prin case, pe la oameni… nu pot să descriu în cuvinte!

Răzvan: Pe mine, din cherhanalele care au peștele ăla care trebuie, cu greu mă scoți! Iar dacă vorbim despre mâncarea după care efectiv „gemi” de plăcere, găsești multe preparate prin țară, în sezonul rece. 

Irina: Cea mai pregnantă amintire culinară este experiența din India. Acolo am stat aproape o lună și am testat tot ce se putea testa. Era un concurs continuu de arome și condimente, în papilele noastre gustative.

Răzvan: Asia mi-a rupt creierul, și la propriu, și la figurat. În America, timp de o lună, am trăit odiseea burgerilor și a steak-urilor. Europa e friendly pentru că are vin bun și prosecco rece. Apreciez o paella bună spaniolă și onestitatea din mâncarea italienească, sau istoricul culinar al Franței. Să nu mă înțelegeți greșit, dar dacă vreau să îmi dau simțurile peste cap, Turcia, care se întinde pe ambele continente mai sus menționate și e doar la o oră distanță, este iarăși un festin.

Răzvan: La The Boiling Crab, unde se înghesuie celebritățile de la Hollywood, au venit cu niște săculeți în care au amestecat crabii, homarii și ce doamne-iartă-mă mai comandasem noi și ni i-au deschis pe masă. Totul era foarte brut, dar extra gustos.


Restograf: Dar vreo amintire haioasă sau o pățanie culinară aveți de împărtășit cu noi?

Răzvan și Irina: Am mers să mâncăm în LA, la The Boiling Crab. Aflasem că acolo se înghesuie celebritățile de la Hollywood și lumea bună. Am stat la ditamai coada, dar am prins loc, până la urmă. Ne-au pus pe noi niște șorțuri de plastic, din alea lungi, de măcelari, și ne-au așezat la masa care era acoperită cu un fel de mușama. Ne-au întrebat dacă vrem sos dulce sau picant și apoi am așteptat. Au venit cu niște săculeți în care au amestecat crabii, homarii și ce Doamne iartă-mă mai comandasem noi și ni i-au deschis pe masă, după ce, în prealabil, ne-au dotat cu niște clești ca să spargem carcasele. Totul era foarte brut, dar extra gustos. Totuși, după masă, în jurul nostru arăta de parcă am fi tranșat o sirenă. 🙂


Restograf: Din ce aud, s-ar putea sune că sunteți niște gurmanzi. Și-atunci cum se face de aveți așa o siluetă de invidiat?

Răzvan și Irina: O ținem sub control doar cu… noroc. Cu mult noroc!:))) Suntem foarte pofticioși și ne place mâncarea mult de tot!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • despre mancare
  • gurmanzi
  • interviu
  • interviuri
  • interviuri restograf
  • irina fodor
  • masa
  • razvan fodor
  • restaurant
  • restaurante
  • rezervari online
Citește și
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
NEGRONI Aperitivo Bar pictează orașul în roșu și seduce cu un nou tip de experiență
Citește articolul
  • REPERE
NEGRONI Aperitivo Bar pictează orașul în roșu și seduce cu un nou tip de experiență
Sciccheria, o arie culinară <em>di alta classe</em>, pe note de <em>dolce vita</em>
Citește articolul
  • REPERE
Sciccheria, o arie culinară di alta classe, pe note de dolce vita
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.