Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
  • Arhivă articole

Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 4 martie, 2025
  • Data modificare : 28 martie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Turneul de tenis de la Wimbledon este recunoscut la nivel mondial pentru tradițiile sale. Echipamentul este obligatoriu de culoare albă, anumite protocoale sunt respectate de mai bine de un secol, iar o altă tradiție interesantă este cea a consumului de căpșuni cu frișcă. 

Bol de capsuni cu crema, așaturi de o paleta de tenis. Tradiția căpșunilor la Wimbledon

În fiecare an, pe durata turneului de la Wimbledon, se consumă peste 38,4 milioane de tone de căpșuni. Mai exact, 1,92 milioane de căpșuni, potrivit datelor de pe site-ul oficial al turneului. La popularitatea acestui desert atât de căutat contribuie și faptul că prețul nu a fost crescut din 2010 încoace.  

O porție de căpșuni cu frișcă are un preț de 2,50 lire sterline. Căpșunile sunt culese manual și livrate în fiecare zi. În plus, sunt alese în așa fel încât să ofere cel mai bun gust pentru spectatorii de la Wimbledon. 

Tradiția căpșunilor de la Wimbledon începe în secolul al XIX-lea, când turneul de la Wimbledon era încă în primii ani. Culorile aprinse ale căpșunilor și combinația cu frișca erau considerate un element de eleganță în acea perioadă. În plus, sezonul de vârf al căpșunilor în Marea Britanie era în iunie și iulie și coincidea cu perioada în care avea loc și turneul.

pahar de capsuni proaspete cu frisca

Pe atunci, căpșunile puteau fi consumate doar în această perioadă și importul lor era nerealizabil. Tocmai din acest motiv, pentru că erau produse de sezon, aveau și un farmec aparte. La acest lucru se adaugă și faptul că erau considerate produse de lux, iar oamenii își doreau să își afișeze bogăția. În prezent, căpșunile nu mai sunt un produs de lux, dar au rămas parte din Wimbledon. 

Alte tradiții de la Wimbledon 

În fiecare an, meciul de deschidere de la Wimbledon este disputat de campionul ediției anterioare. În 2025, turneul va fi deschis de Carlos Alcaraz, învingătorul din ediția precedentă. Jucătorul spaniol va încerca să își apere trofeul pe care l-a câștigat anul anterior, după ce l-a învins pe Novak Djokovic. Doar nouă jucători au reușit să își apere trofeul în istorie, printre care și Carlos Alcaraz, el fiind campion la edițiile din 2023 și 2024. Va reuși acest lucru și în 2025? Ei bine, șansele sunt de partea sa, fiind principalul favorit la casele de pariuri sportive, în fața unor jucători ca Jannik Sinner, Novak Djokovic, Jack Draper și Alexander Zverev. 

O altă tradiție pe care mulți oameni o cunosc este legată de codul vestimentar de la Wimbledon. Echipamentul alb este obligatoriu pentru toți jucătorii, inclusiv încălțămintea. De-a lungul anilor, au existat numeroase situații în care sportivii au fost obligați să renunțe la anumite piese vestimentare deoarece nu respectau regulile.  

Unii chiar s-au indignat, pentru că organizatorii nu au fost de acord, la un moment dat, nici cu lenjeria intimă în alte culori. În unele cazuri, încălcările de regulament au dus chiar și la sancțiuni financiare. Englezii sunt foarte atașați de tradiții, iar respectarea codului vestimentar este una dintre cele mai importante. 

minge de tenis pe teren. Tradiții la Wimbledon

O altă dovadă a faptului că englezii țin foarte mult la tradițiile lor vizează suprafața de joc. Wimbledon este singurul turneu de Grand Slam organizat pe iarbă, o suprafață care, la începuturile tenisului, era predominantă. În trecut, atât la Australian Open, cât și la US Open, meciurile se jucau pe iarbă, însă ulterior s-a renunțat la această suprafață.  

La US Open, începând din 1975, s-a trecut pe zgură, iar în 1978 s-a adoptat hardul. La Australian Open, schimbarea spre hard a avut loc în 1988. Jocul pe iarbă avantajează jucătorii puternici, care servesc bine.  

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Fun Facts
  • Wimbledon
Citește și
Cheesecake reinventat la București: Young Chefs a ales primii câștigători
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cheesecake reinventat la București: Young Chefs a ales primii câștigători
4 modele de rochii casual pentru un look confortabil și feminin
Citește articolul
  • Arhivă articole
4 modele de rochii casual pentru un look confortabil și feminin
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Alimente care combat anxietatea
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alimente care combat anxietatea
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.